בחצר בית שנידרמן, נערך טקס חגיגי להנחת אבן הפינה לשימור ושיפוץ הבית המהווה את אחד השרידים הבודדים שנותרו מ- 22 הבתים הראשונים ממנה צמחה שכונת בורוכוב.
הטקס נערך במעמד ראש עיריית גבעתיים רן קוניק ובהשתתפות מנכ"ל המועצה לשימורי אתרי מורשת עמרי שלמון, בני משפחת שנידרמן, בכירי העירייה ואורחים רבים.
ראש עיריית גבעתיים רן קוניק ציין בדבריו כי: "חנכנו היום בטקס מרגש מאוד את הנחת אבן הפינה לפרויקט שימור הבית הראשון בשכונת בורוכוב, ״בית שידרמן״ ביתם של דוד ומלכה שניידרמן ז״ל. הכניסה המקורית לבית נפתחה לרווחה ובהמשך מתוכנן שימור מלא לבניין שמאז שנתרם לעירייה משמש כמכון אומנותי מצליח ובעל שם בינלאומי.
מעבר לאנשי העירייה אני רוצה להודות לכל האנשים השותפים לפרויקט בהם משפחת שנידרמן המורחבת והמועצה לשימור אתרי מורשת".
במהלך הטקס סיפר הציג יואב סטולר, נכדו של דוד שנידרמן, את הרקע ההיסטורי והמשפחתי של המקום, מתעדת האתר האדריכלית נעה שק הציגה את התיעוד ההיסטורי ואדריכלית הפרויקט הציגה את החזון הכולל לשימור ופיתוח המתחם.
סמוך לכניסה המקורית של הבניין שנפתחה מחדש לאחר שנים רבות הוסר הלוט משלט המתאר את הבית ובו נכתב בין השאר: "ביתם של הוגה ומייסד שכונת בורוכוב, דוד שנידרמן ורעייתו מלכה, מאנשי העלייה השנייה. בשנת 1919 איגד שנידרמן חברים והקבוצה ייסדה את שכונת הפועלים בורוכוב, שעלתה על הקרקע בשנת 1922. מבנה זה הינו אחד מ- 22 הבתים המקוריים שנבנו בשכונת בורוכוב, ממנה צמחה העיר גבעתיים. לאחר מות דוד ורעייתו השנייה דורה העמידו ילדיו את הבית לרשות עיריית גבעתיים, להנצחת הוריהם וכהמשך והוקרה לפעילותו האמנותית של דוד שנידרמן. במקום פועל בהצלחה רבה המכון האמנותי לפיסול מיסודם של הדוויג גרוסמן ורודי ליהמן".