מחר, יום שני ה 25.11 עיריית גבעתיים מציינת את יום המאבק הבינלאומי באלימות נגד נשים, במטרה לזכור ולהנציח את כל אותן נשים אשר נגדעו חייהן בטרם עת.
בערב יום ראשון (24.11) ושני (25.11) בניין העירייה יואר באדום כאות תמיכה והזדהות עם המסר החברתי החשוב, ולטובת יצירת מודעות ציבורית למאבק באלימות, במטרה שכולנו נשים לב ל"נורות האדומות" שיכולות להעיד על מערכת יחסים אלימה ולפעול כדי למנוע את הפגיעה או הרצח הבא.
אחת אחת, מועצת הנשים העירונית, בשיתוף האגף לשירותים חברתיים בחרו לציין יום זה בהצגה "גופך הפקר" מעת תאטרון פלטפורמה. על הבמה ישתפו אותנו חמש נשים אמיצות על החיים בצל האלימות, על התחושה להיות חפץ לכל אדם ועל השתיקה הרועמת. לאחריו יתקיים שיח פתוח עם המשתתפות. ההצגה מתקיימת ביום ב' 25.11.19 בשעה 20:30, במרכז קהילתי 'בית ראשונים'. לפני ההצגה יחולקו צמידי הזדהות עם הכיתוב "נ-שים סוף לאלימות!" בחסות הרשות לקידום מעמד האישה.
אור-לי ניב, סגנית ראש העירייה ומחזיקת תיק הנשים מציינת: "המציאות בה קיימת אלימות נגד נשים בהיקפים כאלה מחייבת אותנו לעסוק בנושא, להבין אותו לעומק ולגנות אותו. ההצגה גופך הפקר מציגה באופן מטלטל את הנושא. המיוחד בה שמדובר בתיאטרון טיפולי שבו הצגת המקרים ע״י השחקניות הינה סיפור אישי המועבר בדרך בה בחרו והיא נוגעת במקומות עמוקים וכואבים."
בכל בתי הספר בעיר עורכים שיעורי חינוך בנושא יום המאבק הבינלאומי נגד אלימות כלפי נשים.
בכיתה ט' בבי"ס 'קלעי' עוברים התלמידים שיעורי חברה בנושא, בהובלת המדריכים מהנוער העובד והלומד. נציגי הכתות מארגנים פרויקט מיוחד של יריד מכירת בגדי יד שניה ביום שלישי 26.11.19 בשעה 16:00, במרכז הקהילתי 'בית ראשונים', כל ההכנסות יתרמו למקלט לנשים 'נעמת' (לפרטים נוספים- 054-2408610).
בית ספר 'אורט' החליט לתרום את הכנסותיו ממכירת משקאות וכיבוד בהרצאות הורים למען מקלט לנשים נפגעות אלימות. בנוסף, כחלק מתכנית מעורבות חברתית, כיתה מביה"ס תארגן פרויקט התנדבותי עבור מקלט לנשים נפגעות אלימות.
תכנית "לגעת בזה" תעביר הרצאה לכל חניכי שכבת ט' מתנועות הנוער בעיר (צופים, נוער עובד, כנפיים של קרמבו, בני עקיבא וגב"ע) בנושא יום המאבק נגד אלימות כלפי נשים. "לגעת בזה" הינה תוכנית של סדנאות לבני נוער בנושא מיניות ומגדר. מטרת התוכנית היא להפוך את השיח על מיניות ומגדר עם בני ובנות הנוער לפתוח, בריא וחיובי יותר.
ציון יום המאבק למניעת אלימות נגד נשים חל ב 25 לנובמבר עפ"י הכרזת האום בשנת 1999. הרקע ההיסטורי הוא סיפורן של שלוש אחיות דומיניקניות אשר פעלו נגד השלטון ונרצחו בצורה אכזרית בתאריך 25.11.60 ומותן הפך לסמל של התנגדות. בתחילת שנות ה-70 זכתה תופעת האלימות של גברים כלפי נשותיהם להכרה כבעיה חברתית ולא רק פרטית. עד אז התייחסו לאלימות נגד נשים ולרצח נשים על ידי בעליהן כאל "בעיה רומנטית", טרגדיה משפחתית או אירוע מקרי. בשנת 2018 הופנו לשירות המבחן כ- 2,330 גברים בגין מעורבות בעבירות אלימות כלפי בנות זוגם (עפ"י הכנסת- מרכז המחקר והמידע).
על פי נתוני איגוד מרכזי הסיוע לנפגעות ונפגעי תקיפה מינית:
אחת מכל שלוש נשים עוברת פגיעה מינית במהלך חייה.
אחת מכל חמש נשים עוברת אונס.
אחת מכל חמש ילדות עוברת פגיעה מינית.
עד אחת מכל שבע ילדות עוברת גילוי עריות.
רק שישה אחוזים מהפגיעות המיניות מדווחות לרשויות.
מעל 85% מכלל מקרי התקיפה המינית מבוצעים ע"י אדם המוכר לקורבן.