גבעתיים ציינה את פתיחת חג החנוכה והדלקת נר ראשון ביום חמישי 10.12 בטקס הדלקת נרות עם ראש העיר רן קוניק והמשפחות המיוחדות ברחבת תיאטרון גבעתיים.
קדמה לטקס הדלקת הנרות תהלוכה חנוכה מאורת ושמחה עם דמויות מאירות שצעדה מרחבת קניון גבעתיים עד לתיאטרון ולאחר הטקס המשיכה להאיר בשמחה את תושבי העיר ברחובות העיר.
את הנר הראשון התכבד להדליק ראש העיר רן קוניק שבירך את המשפחות המיוחדות שהצטרפו לאירוע. את הדלת הנר ליוו חברי הרכב "רק שרים" של בני נוער עם ובלי צרכים מיוחדים.
יש לציין כי לרגל היום הבינלאומי לשוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות שצוין ב- 3 בדצמבר ומוקדש לקידום הסובלנות וההבנה כלפי אנשים עם מוגבלות ולעידוד התמיכה בכבודם, בזכויותיהם ובשלומם. עיריית גבעתיים בהובלת המחלקה לקידום אנשים עם מוגבלות וצרכים מיוחדים, מציינות מועד זה לא רק ביום אחד, אלא בחודש שלם תחת הכותרת "ש=ה לי בגבעתיים", המציע מגוון פעילויות ואירועים, הן לקהל הרחב והן למשפחות המיוחדות בעיר. במהלך החודש מתקיימים אירועי הסברה, העצמה והשראה של אמנים ויוצרים עם מוגבלות המוצעים לכלל תושבי העיר.
לאורך כל ימי החג יתקיימו מגוון רחב של אירועים ופעילויות. מגוון תהלוכות חגיגיות עם דמויות מוארות, אומני להטוטים ונגנים שיעשו הרבה יותר משמח ברחובות העיר. המשפחות ייהנו ממבחר פעילויות מדליקות וחינמיות לכל המשפחה והדלקות נרות קהילתיות. לצד כל הטוב הזה, יתקיימו שלל פעילויות, סדנאות ומופעים בלוח שידורים מקוון וחגיגי.
אחרי השנה שהייתה לנו, החלטנו להפיץ אור לתושבים ולמשפחות שהכי מגיע להם בפרויקט למען הקהילה "אפייה למען הקהילה" ובמיזם "ערכות עידוד בבידוד". מרבית האירועים והפעילויות מתקיימים במרחב הפתוח וכמובן תוך שמירה על ההנחיות.