ביום שני (14.2) נערך טקס הנצחה על שם יוסף הכט בגינת פטאי. יוסף עלה מרוסיה, מתוך תחושת שליחות ציונית והיה נחוש לחיות בארץ ישראל. יוסף הקים את ביתו בשכונת בורוכוב יחד עם אשתו נעמי. הם היו מראשוני השכונה. בשנת 1921, מינה מפקד ההגנה אליהו גולומב את הכט להיות המרכז הראשון של ה"הגנה", ובמשך כעשור הכט הקדיש עצמו באופן בלעדי לארגון. בשכונת בורוכוב הקים הכט ביחד עם גולומב את הסליק הראשון של ההגנה. הכט נפטר בשנת 1953 בגבעתיים, בגיל 71 ונקבר בחלקת הסופרים שבית הקברות נחלת יצחק.
גינת פטאי מורכבת משני חלקים: האחד, גן ציבורי אופייני המכיל מדשאות, עצים, ספסלים ומתקני משחק לילדים. בחלק השני, חלקת חקלאות זעירה- גינה קהילתית בה מגדלים התושבים צמחי תבלין, מאכל, נוי ומעט צמחי ארץ ישראל. הגינה הקהילתית ברחוב פטאי היא הגינה הקהילתית הראשונה בגבעתיים. הגינה פועלת ברציפות ובאופן פעיל מאז הקמתה. היא מהווה פינת חמד ירוקה ושוקקת בשכונת ומשמשת כבית לאינספור בעלי חיים, ציפורים, חרקים, קיפודים ועוד.
רן קוניק, ראש עיריית גבעתיים בירך בטקס: "בשנים האחרונות גבעתיים עברה מהפך בכל מה שנוגע לשימור מבנים והנצחת העבר מתוך כבוד למקימי העיר ובוניה. אני רואה בכך זכות וכבוד גדול להעניק הנצחה ראויה, למשפחות המייסדות של גבעתיים. יוסף הכט, ממקימי שכונת בורוכוב ואחד מהלוחמים הבולטים בארגון "ההגנה", הוא ללא ספק, אחת מהדמויות החשובות והמשפיעות בתולדות גבעתיים ובתקופת הקמת המדינה".
נינתו של יוסף הכט ותושבת העיר, ד"ר ליאת הכט נקר הוסיפה: "מבחינתי מדובר בתיקון היסטורי. בספרי ההיסטוריה לא יקראו עליו ובבית הספר לא ילמדו עליו, אבל הוא היה כאן והקים את ארגון ההגנה, לחם, השיג נשק ופעל רבות למען הקמתה של המדינה. היום, זה סוג של סגירת מעגל עבורי ועבור משפחתי, בעיר הקטנה שבה אני חיה, כשאני הולכת במרכז העיר וחולפת על פני שלט ההנצחה של יוסף ונעמי הכט, אני שמחה על כך שכעת גם כאן בגינה, ילדיי והאחיינים שלי יוכלו להיפגש, ליהנות מהמתקנים ולספר על סבא רבא המפורסם".