Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

העולם הטעים של עוגות הבריאות נטולות הגלוטן

העולם הטעים של עוגות הבריאות נטולות הגלוטן
קרדיט Canva

עוגות ללא גלוטן עשו כברת דרך בשנים האחרונות. חלפו הימים שבהם אפייה ללא גלוטן פירושה לוותר על הטעם והמרקם. כיום, ישנם אינספור מתכונים וטכניקות המאפשרים לאופים ליצור עוגות טעימות ומעוררות תיאבון ללא גלוטן.  אפיית עוגה ללא גלוטן קיימת כבר מאות שנים, אך רק בעשורים האחרונים הפכו עוגות ללא גלוטן לפופולריות. בתחילה, אפייה ללא גלוטן נתפסה כשוק נישה, המשרת בעיקר אנשים עם אי סבילות לגלוטן או צליאק. עם זאת, ככל שיותר אנשים החלו להתעניין באכילה בריאה ובריאות בכלל, הפופולריות של עוגות אלה החלה לגדול.

כדי ליצור עוגה כזו שתהיה גם טעימה יש לבחור את המרכיבים הנכונים. חלופות קמח נפוצות ללא גלוטן כוללות קמח אורז, קמח שקדים, קמח קוקוס קמח תירס, ודוחן.  ניתן לשלב קמחים אלו עם מגוון מרכיבים אחרים, כגון ביצים, חמאה, סוכר ותמצית וניל. המפתח הוא למצוא את האיזון הנכון בין המרכיבים שייצור עוגה לחה וטעימה כאחד. עם זאת, כדי ליצור איזון במרקם ובטעם חשוב להכיר היטב את עולם האפיה ללא גלוטן. לכן, אם מחפשים עוגה ללא גלוטן שתהיה טעימה ובריאה כדאי לבדוק במאפיות ובבתי קפה המתמחים באפיה ללא גלוטן.

הטוויסט המושלם על המסורת

חלה היא לחם יהודי מסורתי שמכינים בדרך כלל מקמח חיטה עם קליעה מיוחדת והוא נאכל בשבתות ובחגים. ניתן לאתר את מקורותיו בימי קדם, ומאז הוא הפך למרכיב עיקרי במטבח היהודי. החלה ידועה במרקמה הרך ובטעמה מעט מתוק, ולרוב נהנים ממנה עם חמאה או דבש. עם זאת, עבור אלה שאינם מסוגלים לגלוטן או חולי צליאק, הלחם הטעים הזה היה אסור. למרבה המזל, יש כיום הרבה וריאציות של חלה ללא גלוטן המאפשרות לכולם ליהנות מהלחם האהוב הזה.

שילובים מרקמים ופופולריות

חלה ללא גלוטן מיוצרת בדרך כלל עם שילוב של קמחים אלטרנטיביים, כגון קמח אורז, קמח תפוחי אדמה או קמח שקדים. ניתן לשלב את הקמחים הללו עם מרכיבים נוספים כמו ביצים, סוכר, שמרים ושמן, כדי ליצור בצק שדומה במרקם ובטעמו לחלה המסורתית. מתכונים מסוימים דורשים גם מרכיבים נוספים, כגון דבש או צימוקים, כדי להוסיף טעם ומרקם ללחם. חלה כזו הפכה לפופולרית יותר ויותר בשנים האחרונות, ככל שיותר אנשים הופכים מודעים ליתרונות של דיאטות ללא גלוטן. בנוסף, אנשים רבים עם אי סבילות לגלוטן או צליאק חיפשו חלופות ללא גלוטן ללחמים מסורתיים. כתוצאה מכך, יש כיום מאפיות ומסעדות רבות המציעות חלה ללא גלוטן, ויש אינספור מתכונים זמינים ברשת למי שרוצה לנסות את כוחו בהכנתה בבית. אז אם חשקה נפשכם בטעמים חדשים ובמרכיבים בריאים ואתגרים זה הזמן להגיע לבית הקפה והקונדיטוריה המעולים של Breadberry באור יהודה וליהנות מהריחות הנפלאים, מהיחס האדיב, מהכשרות המהודרת והעיקר מהטעם המושלם! אז מהרו להתקשר לטלפון: 03-9621955  ותיהנו בוודאות.

התוכן כי חם במקומונט גבעתיים
רשלנות רפואית: מצב לא קל להתמודדות ולהוכחה
רשלנות רפואית היא נושא לא פשוט. ראשית, הגבול בין טעות...
איך אתם מנקים את הבית? ניקוי טקסטיל מקצועי
איך אתם מנקים את הבית שלכם? יש פריטים ביתיים שממש...
הביורוקרטיה הכרוכה בכספים מחייבת ניהול מתמחה
כל עסק וכל מי שעושה עסקים בישראל ועם העולם מכיר...
כל מה שחשוב לדעת בשביל לבחור נכון מצלמה לאבטחת הבית
תוספת של מצלמות אבטחה מחזקת את תחושת הביטחון של בני...
איך להיות מדריכי הורים מוצלחים?
הדרכת הורים הפכה בשנים האחרונות למשהו שמעניין אתכם ההורים. יש...
עורך דין לענייני תאונות דרכים - גם מול הביטוח הלאומי
הסלוגן שמלווה את הביטוח הלאומי הוא "לצדך, ברגעים החשובים של...
איך תורם עורך דין מקרקעין מיומן לקידום תמ"א 38?
תוכנית המתאר הארצית מספר 38, שאושרה בשנת 2004, חוללה מהפכה...
איך לבחור את סביבת המגורים המושלמת בגיל השלישי?
כשמתקרבים לגיל השלישי, בחירת סביבת המגורים הופכת לחשובה מאי פעם....
לייזר לגברים – גברי המילניום והעלייה בטיפולים האסתטיים
מה גורם לכך שיותר ויותר גברים, במיוחד בני דור המילניום,...
לכל דבר צריך יועץ, גם למזגנים
כמה היה העולם פשוט וקל פעם, עולם מדהים וקסום שכל...