כל כך הרבה זיכרונות קולינריים יש למי שבא ממדינות שבהן השתמשו בכל מצאי הצומח והחי כדי לבשל את המטעמים שלהם. זה היה גם בישראל כאשר ליקוט היה אחד העיסוקים הקבועים והמוכרים של רבים לפני העידן שבו הכל בא מהמכולת. יש עדיין אנשים שמלקטים את המזון שלהם בשדות והתפריט שלהם עשיר ומזין ובריא הרבה יותר וגם ממלא אותם סיפוק על כך שהכל זמין להם בשדות ליד הבית. השעות שבהן אפשר ללמוד את מלאכת הליקוט הן השעות המהנות ביותר שיש בשדה ולקוחות חברת שירת השדה מעידים על כך שהסדנאות והקורסים שלמדו בחברה היו מהמהנות ביותר שלמדו בשנים האחרונות. הידע שקיבלו לא יסולא בפז והוא שימושי מאוד.
מה חשוב לדעת על ליקוט עשבי בר ופטריות?
- ככל שאדם קרוב יותר לטבע הוא מפיק הרבה יותר הנאה ותועלת מכך שהוא יכול לדאוג לעצמו וליהנות מכל הטוב שאפשר למצוא בשדה. זה לא רק חסכוני יותר, זה גם בריא ומהנה להסתובב בשדה, לדעת בדיוק מהו הצמח והאם מדובר בפטריית מאכל או לא. זה שימושי מאוד כאשר אתם באים לשוק ונתקלים בסוגי המאכלים האלה ויודעים מה לעשות בהם ועד כמה טעימים. זה פשוט חיוני לדעת מה אפשר לבשל מלבד במאכלים הרגילים.
- יציאה לטבע מחזירה את השפיות וככל שמבלים בו יותר זה מרענן ומכניס הרבה יותר גיוון לחיים. כשאתם יוצאים עם המשפחה ועם חברים לטבע לבילוי איכותי זה לא רק ממלא שעות רבות בהנאה שימושית, זה גם מוציא אתכם מהשגרה ועוזר לכם לחזור לחיים שלכם בעיניים רעננות.
- הישרדות היא לא רק ידע בשטח אלא גם מנטליות והישענות על מיומנות וביטחון עצמי. כשאתם יודעים שתוכלו להסתדר בכל מקום זה מגביר את הביטחון שלכם בכל תחום ובכל מצב. זה בדיוק מה שמעודד אתכם לקחת אחריות ולדאוג לעצמכם מבלי לוותר ומבלי להתייאש.
ידע חדש ומיומנויות
כשיוצאים ללקט צמחים בשטח עם חברת שירת השדה לומדים לא רק על הצמחים כי אם גם על עצמכם ומה שאתם מסוגלים לעשות אם תידרשו לעזור לעצמכם, וזה חשוב מאוד לכל אחד. הפעילויות שלה מגבשות ומוסיפות הרבה ידע לכל אחד.