בשנים האחרונות יותר ויותר חברות בוחרות לפנות לייעוץ אסטרטגי מומלץ. המשמעות של ייעוץ אסטרטגי היא היעזרות בגורם חיצוני על מנת ליצור עבור הארגון תכנית פעולה, אשר מטרתה היא השגת המטרות והיעדים של החברה. הייעוץ האסטרטגי חולש על מגוון תחומים: אסטרטגיה פנים-ארגונית; ניהול שינויים ארגוניים גדולים כמו מיזוגים או צמצומים; פיתוח אסטרטגיה לקראת התפתחות וגדילה של הארגון, ועוד. הייעוץ הארגוני למעשה מסייע לחברה לפתח חשיבה ארוכת טווח שתאפשר לה לקדם את עצמה באופן מושכל, תוך לקיחת כלל המאפיינים שלה ושל סביבת העבודה שלה בחשבון.
למה לפנות לייעוץ אסטרטגי?
חברות בסופו של דבר אמורות לדעת לנהל את עצמן לבד, אז למה לפנות דווקא לגורם חיצוני – יועץ אסטרטגי? לייעוץ האסטרטגי עשויות להיות תרומות משמעותיות עבור החברה שלא בכל מצב היא תוכל להשיג לבדה. פרט לליווי עיסקי צמוד לפניכם כמה נקודות למחשבה, שאולי יכולות להסביר למה חברות כה רבות בוחרות לקבל ייעוץ כזה.
-
למנוע קבעון
באופן טבעי, כאשר מנהל עוסק באופן קבוע בתחום מסוים, בשלב מסוים הוא יגבש תפיסת עולם מסוימת שתנחה אותו בעבודתו. הקבעון המחשבתי שנוצר יכול להוביל להיווצרותה של נקודת עיוורון, והמנהל יתקשה להבחין בשינויים חיוניים המתרחשים בתוך החברה או מחוצה לה. ייעוץ אסטרטגי מספק נקודת מבט מקצועית חיצונית לארגון, אשר יכולה להפיג את הקיבעון ולסייע למנהל לרענן את נקודת המבט שלו.
-
לדעת שאתם בוחרים נכון
לפני החלטות גדולות כמו מיזוגים, השקת מוצר וכדומה, רצוי להיעזר בייעוץ אסטרטגי על מנת לוודא כי התהליך נעשה בצורה נכונה שתניב את התוצאות הרצויות. כשמדובר בשינויים משמעותיים, כדאי להיות בטוחים שאתם מקבלים את ההחלטות הנכונות עבור הארגון שלכם, לכן חשוב לקבל פרספקטיבה נוספת טרם קבלת ההחלטה.
-
לשבור את המיתוסים
גם בתחום הייעוץ הארגוני יש הנחות לא נכונות שחברות רבות מחזיקות בהן. חשוב לדעת שייעוץ ארגוני יכול לתרום גם לעסקים קטנים, ולא רק לחברות ענק. כמו כן, ישנה תפיסה נפוצה לפיה ייעוץ ארגוני הוא חיוני במצבי משבר, אולם למעשה הוא חיוני לא פחות ואף יותר במצבי שגרה. התנהלות נכונה בשגרה תסייע להתמודדות טובה יותר בשעת משבר.