פנינו אל בעל מעבדה ותיק העוסק שנים רבות בתחום של תיקון טלפונים סלולריים וביקשנו לשמוע את דעתו על מיתוסים הנפוצים.
• מיתוס: הטענה במשך כל הלילה גורמת נזק לסוללה ולמכשיר. לא נכון. הטלפונים החכמים של היום מצוידים בסוללה חכמה המנתקת את עצמה מאספקת הכוח ומפסיקה לבד את הטעינה, גם כאשר היא מחוברת לחשמל.
• מיתוס: תמיד כדי להטעין את הסוללה למאה אחוז עוצמה. לא נכון. ההטענה האידיאלית היא בין ארבעים אחוז לשמונים אחוז מהעוצמה של הסוללה.
• מיתוס: מטענים מיצרנים שונים הורסים את הסוללה. לא נכון. אומנם הטענה באמצעות מטען של יצרנים אחרים היא הרבה פחות אופטימאלית מאשר הטענה באמצעות המטען המקורי, אך זה לא גורם נזק לסוללה. יחד עם זאת חשוב לא להשתמש במטענים מזויפים או בחיקויים של חברות מובילות, מטענים אלו יטעינו מאוד לאט ולטווח רחוק הם עלולים לפגוע בקיבולת ההטענה המרבית של הסוללה.
• מיתוס: אסור להשתמש בטלפון בעת ההטענה. לא נכון. השימוש בטלפון לשיחה או לגלישה לא ישפיע על איכות ההטענה ולא יפגע בסוללה. ושוב, חשוב להזכיר כי מטענים מזויפים עלולים לגרום לקצר במכשיר שלכם, לכן חשוב להקפיד על איכות המטענים.
• מיתוס: תהליך הכיבוי של הטלפון עלול לקצר את חיי הסוללה. ממש לא נכון טוען בלהט בעל מעבדה ותיק בתחום של תיקון טלפונים סלולריים. להיפך, יש יצרנים הממליצים לכבות את המכשיר למספר שעות מדי שבוע כדי לתת לסוללה אפשרות להתקרר ומעט מנוחה.
• מיתוס: חום גבוה פוגע בהטענה. נכון. באופן עקרוני חום וטכנולוגיה עדינה לא הולכים יחד, במיוחד בסוללות הליתיום – יוד המותקנות במכשירים החדישים. לכן חשוב להימנע מחשיפה מיותרת למקור חום, במיוחד בזמן ההטענה, כמו לקרני שמש ישירות, הטענה על יד מכשירים הפולטים חום כמו מחשב נייד, ממיר, טוסטר ועוד. אזהרה זו רלוונטית לא רק לזמן ההטענה, אלא גם באופן כללי, כל מקור של חום ישיר עלול לפגוע במכשיר היקר.
• מיתוס: חשוב לרוקן מפעם לפעם את הסוללה עד הסוף כדי להאריך את חייה. לא נכון. זה היה מתאים למכשירים הישנים שהסוללות שלהם היו פשוטות יותר מאשר הסוללות של היום, טוען גורם ותיק מאוד בתחום תיקון טלפונים סלולריים. הסוללות המותקנות במכשירים החדשים הם סוללות מסוג ליתיום-יוון, סוללות שאם תרוקנו אותן באופן קבוע הן יפסיקו לעבוד מהר מאוד. עשו לכם כלל כאשר הסוללה במכשיר הנייד שלכם מגיעה לעוצמה של שלושים אחוז, הטעינו אותה מחדש.