כאבי אגן יכולים להוות מטרד רציני בשגרת היום יום שלנו, ואף להגביל אותנו מעשיית פעולות שונות. האגן ממוקם במרכז הגוף ולכן יכול לגרום לחוסר נוחות וכאבים עזים, ובשל מקומו המרכזי מושפע מגורמים רבים שיכולים לפתח כאבים באגן. הכאב באגן מוכר ברובו עם נשים אך גם גברים סובלים ממנו משלל סיבות. במאמר זה נדבר על כאבי האגן, כיצד נוצרים ומה הן דרכי הטיפול.
מדוע נוצרים כאבי אגן?
בין עצם הירך לאגן נמצא סחוס שתפקידו להגן על מפני החיכוך ביניהם, כאשר מתבגרים ועוברות השנים הסחוס נשחק והחיכוך המוגבר בין עצם הירך לאגן יוצר את הכאבים הקשים. כאבי אגן נפוצים ברוב המקרים אצל נשים לאחר או בזמן הריון, או אצל אנשים עודפי משקל אצלהם האגן זוכה לעומס רב, השחיקה מוגברת והחיכוך גדל.
כאב אגן כרוני מוגדר ככאב אגן / בטן תחתונה הנמשך מעל ל- 6 חודשים ברציפות, כאב אגני כרוני יכול להיות תוצאה של מחלה מפני עצמה או של מחלה אחרת, שלא בהכרח קשורה לאגן. למציאת גורם הכאב בכאב אגן כרוני מחויבים לגשת לרופא המתמחה בכאבי אגן על מנת למצוא את מקור הכאב ולהחליט על כיוון הטיפול המתאים לנו.
כיצד מטפלי בכאבי אגן?
כיום, מוצעים דרכי טיפול רבות ובעיית כאבי האגן, כאשר כל אחת מהן פועלת בשיטה אחרת ומתאימה לסוגי כאבים ומקרים שונים.
סוג הטיפול והנפוץ ביותר היא טיפול תרופתי. ניתן להקל בכאב בעזרת תרופות ללא מרשם כמו נורופן, אקמול, אופטלגין ועוד. וישנם תרופות הניתנות להשגה רק לאחר מרשם רופא אך תפקידם די דומה למשככי הכאב הניתנים ללא מרשם, ולא יתרמו הרבה לפתרון בעיית הכאב. במקרים מסוימים ולאחר אבחון רופא מוסמך מוחלט על מתן תרופתי באמצעות הורמונים במקרים בהם מדובר בכאב משינויים הורמונליים בגוף, ובאמצעות אנטיביוטיקה במקרים בהם מדובר על זיהום הגורם לכאב באגן.
ישנם הרבה סוגי טיפול משלים כגון פיזיותרפיה, מתיחות, עיסוי, דיקור וכו'. טיפולים אלו שכיחים מאוד ויכולים לעזור רבות ברוב המקרים.
PainFree מציעה שיטה יעילה לטיפול בכאבי אגן – טיפול בכאב באמצעות פולסים אלקטרו מגנטיים המשפיעים על זרימת הדם באזור המטופל ועוזרים לשקם את הפעילות התוך תאית להפחתת כאבים. השיטה הוכחה כיעילה במעל 20,000 מחקרים ובעלת אישור ע"י ה – FDA , מנהל התרופות האמריקאי.
סיכום
כאבי אגן יכולים להוות בעיה רצינית בשגרת היום יום שלנו ואין לזלזל, חשוב לגשת בהקדם לרופא המתמחה בכאבים מסוג זה על מנת לבצע אבחון מהיר של הבעיה ולהתחיל בטיפול. כפי שציינו ישנם כמה סוגי טיפול שיכולים לעזור לכאבי אגב, אך כל אחד מהם מתאים לסוג כאב שונה.