Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

מתכון להכנת סופגנייה מושחתת במילוי קרם

מתכון להכנת סופגנייה מושחתת במילוי קרם
(צילום: אסף לוי)
(צילום: אסף לוי)

מתכון להכנת סופגנייה מושחתת במילוי קרם קרמל לגאנש קפה.

מחיר: 7 ₪ ליחידה.

המתכון:

מרכיבים להכנת הסופגנייה  :

1קילו קמח
50 גר' שמרים
200 גרם חלב
180 גר' סוכר
5 ביצים
גרידת לימון מלימון אחד
גרידת תפוז, מתפוז אחד
10 גר' מלח
150גר' חמאה רכה
שמן לטיגון

מרכיבים להכנת קרם קרמל:

100 גרם סוכר
290 חלב
50 גרם חלמונים
25 גרם קורנפלור
15 גרם סוכר

מרכיבים להכנת גאנש קפה:

200 גרם שוקולד מריר
80 גרם שמנת מתוקה
כפית קפה נמס

מרכיבים להגשת הסופגניה:

פולי קפה שבורים ואגוזי לו"ז חצויים וקלויים .

אופן ההכנה הסופגניות:

משתמשים בוו הלישה: שופכים קמח לקערת המיקסר, מוסיפים שמרים ומערבבים שוב, מוסיפים חלב, סוכר, ביצים, גרידת לימון ותפוז ומערבלים הכל במהירות נמוכה.

מוסיפים מלח וממשיכים לערבל במהירות גבוהה עד קבלת בצק אחיד וחלק. מוסיפים חמאה ומערבלים עד שהחמאה נטמעת היטב בבצק.

מטפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו, ולאחר שהכפיל את נפחו מחלקים את הבצק ל-30 יחידות ומגלגלים לכדורים. משמנים את הכדורים למניעת התייבשות ומניחים להתפחה על מגש משומן עד שמכפילים את נפחם שוב. מכניסים לתנור למשך 15 דקות, מוצאים ומניחים 20 דקות בצד לקירור לפני המילוי.

מחממים שמן לטיגון בסיר. מטגנים צד אחד עד להזהבה, הופכים ומטגנים גם את הצד השני. ממלאים בריבה / שוקולד או בכל מלית שהילדים אוהבים. מפזרים למעלה אבקת-סוכר.

מחיר: 5 ₪  ליחידה מילוי ריבה, מילוי מיוחד – 6 ₪ ליחידה.

אופן הכנת קרם כרמל:

מניחים בסיר עם תחתית כפולה על אש נמוכה  ושמים  חצי מכמות הסוכר  ומשטיחים

ברגע שהסוכר מתחיל לשנות צבע לחום בהיר מוסיפים את החצי השני של הסוכר ,

כאשר כל הסוכר נמס ומשנה את צבעו לצבע ענברי  מוסיפים את החלב החם תוך כדי ערבוב מהיר עם מטרפה (לא הכל בשלב אחד , החלב מבעבע ועלול לגלוש ) ,מבשלים עוד כמה דקות עד שאין גושים של קרמל והנוזל אחיד .

בקערת ערבוב טורפים את החלמונים הסוכר והקורנפלור היטב ,בעדינות יוצקים את מסת החלב(בשלושה שלבים ) על תערובת הביצים ומערבבים  עד לקבלת מסה אחידה .

מחזירים לסיר החלב ומבשלים על אש נמוכה תוך כדי ערבוב עד שהמסה מסמיכה  ומורידים מהאש ומקררים  לפחות 20 דקות ,ואז בהדרגה עם בלנדר מוט מכניסים את קוביות החמאה הקרה .

מקררים ומעבירים לשק זילוף

אופן הכנת גנאש קפה:

מרתיחים את השמנת המתוקה  ,יוצקים על השוקולד והקפה הנמס  מערבבים היטב ומקררים מעט

אופן הרכבת הסופגניה:

ממלאים כל סופגנייה בקרם קרמל ,טובלים כל חצי עליון של סופגנייה בגאנש ,ע"י ניער נפטרים משאריות גאנש ומפזרים מעל את פולי הקפה ואגוזי הלוז .

התוכן כי חם במקומונט גבעתיים
ניו בורן צילומים מקצועיים עם הסטודיו של נסיה
ניו בורן צילומים מי מאיתנו לא נמס כשהוא רואה תמונות של...
כדור שלג של הלוואות
במקרים בהם המצב הכלכלי קשה וההוצאות מכבידות, אך המשכורת לא...
איך לתכנן פרישה?
לישראלים רבים אין מושג לגבי מצב החיסכון הפנסיוני. בחלק מהמקרים,...
איך להעביר את המסרים שלכם בדרך אפקטיבית?
תוכן שיווקי יכול לשרת אתכם בכמה פורמטים ואחד המוצלחים והטובים...
לשדרג את אופן הבישול בבית
לשדרג את אופן הבישול בבית
אחת מן הדרכים המושלמות והטובות ביותר לשדרג את מראה המטבח...
וילונות המותאמים למשרדים
וילון משרדי הוא בעל תפקיד חשוב ביצירת סביבת עבודה מקצועית...
איך אני אדע אם הבנק יהיה מוכן לתת לי משכנתא לרכישת דירה
כל אדם שרוצה לבצע רכישה גדולה במהלך חייו, לדוגמא לקנות...
למה כדאי לשים לפני שפותחים תיק השקעות (טיפים)
פתיחת תיק השקעות מוגדרת כפעולה קלה מתמיד. ניתן לפתוח תיקי...
רוצים אריכות ימים? הטופס ממתין לכם בבנק וכדאי להכיר אותו
אחד הטפסים החשובים בניהול חשבון משותף – טופס אריכות ימים...
היתרונות של טיפול מהיר בבעיות דירוג אשראי
דירוג האשראי הוא הכלי החזק ביותר שעומד היום לרשותם של...