Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

עושים הסכם ממון? 5 דברים שצריך לדעת

עושים הסכם ממון? 5 דברים שצריך לדעת
צילום pixabay

כל זוג המתכנן להיכנס בברית הנישואים חשוב שישקול עריכת הסכם ממון, זאת משום שהאהבה אמנם פורחת בתקופה שלפני הנישואים אולם התנהלות אחראית אינה מאפשרת התעלמות מן הסטטיסטיקה המראה כי בישראל כל זוג נשוי שלישי יבחר, במועד כזה או אחר, להיפרד ולהתגרש.

צילום pixabay

הסכם ממון מבטיח שבמקרה של פרידה עניין חלוקת הרכוש לא יהווה מכשול בדרך לחתימה על הסכם גירושין טוב והוגן, זאת משום שברור וידוע שהחלוקה תבוצע בהתאם להוראות ההסכם. להסכם ממון שנערך באופן מקצועי על ידי עורך דין לענייני משפחה יש ערך רב גם אם לעולם לא יעשה בו שימוש בפועל. עצם העובדה שבני הזוג יודעים מה יעלה בגורל רכושם אם יבחרו להיפרד מפחית מן המתח ומאפשר מתן לכל הזדמנות לשיקום היחסים בתקופות של משבר. אספנו עבורכם 5 נקודות חשובות שיש לקחת בחשבון בבואנו לערוך הסכם ממון.

  1. הנחת היסודות לעריכת ההסכם

    הסכם ממון טוב חייב להיערך על קרקע מוצקה. חשוב להתכונן לעריכת ההסכם, להבין מה יעלה בגורל רכושנו אם לא נערוך הסכם (הוא יחולק בהתאם להוראות חוק יחסי ממון), ובאיזה אופן חלוקה כזו שונה מזו שאנו מעוניינים בה. חשוב מאוד שכל אחד מבני הזוג יפרט את כל הנכסים שברשותו (גילוי מלא ונאות) כך שניתן יהיה להתייחס אליהם בהסכם.

  2. תכנון ההסכם ועריכתו 

    לאחר שהנחתם יסודות ניתן לעבור לשלב הבא, עריכת ההסכם. בשלב זה יכול שיידרש ניהול מו"מ בין בני הזוג כדי להגיע לעמק השווה. חשוב מאוד שאף אחד מבני הזוג לא ירגיש שהופעל עליו לחץ בלתי הוגן לחתום על ההסכם. רק הסכם ששני בני הזוג שלמים עימו ישיג את מטרותיו. לאחר שאופן החלוקה ברור לשני הצדדים, ושניהם מסכימים שההסכם ראוי והוגן, יש לערוך את ההסכם כך שאם יופעל אכן יביא לחלוקה כזו. עורך דין לענייני משפחה שלו ניסיון מוכח בעריכת הסכמי ממון יוכל לנסח עבורכם את ההסכם כך שלא יוותרו אי בהירויות.

  3. אישור ההסכם

    חשוב מאוד לדעת שהסכם ממון שנערך לאחר הנישואים יהיה תקף רק בתנאי שהובא לאישור בית משפט לענייני משפחה, או בית הדין הרבני, וקיבל תוקף של פסק דין. הסכם ממון שנערך טרם הנישואים ניתן לאשר גם אצל נוטריון.

  4. הכנסת שינויים בהסכם ממון

    לעיתים חלים שינויים המצדיקים הכנסת שינויים בהסכם הממון. חשוב מאוד לדעת שאין תוקף לשינויים כאלה אלא אם הובאו לאישור בית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני. יש לפנות לעורך דין כדי להבטיח שהשינויים יערכו באופן מקצועי ויקבלו את האישור הנדרש.

  5. יש לקחת בחשבון את הילדים

    בדרך כלל במועד בו נערך הסכם ממון שבו אין לבני הזוג ילדים, חשוב מאוד לקחת בחשבון שבמקרה של גירושין והפעלת ההסכם קיים סיכוי טוב שיהיו ילדים משותפים ולכן יש לכלול בהסכם הממון התייחסות למזונות הילדים, נכסים שמעוניינים שיפלו בסופו של דבר בחלקם של הילדים וכד'.

התוכן כי חם במקומונט גבעתיים
ניסוח צוואה בעזרת עורך דין
אין ספק כי צוואה היא מסמך חשוב, על מנת לא...
מזגנים תקולים? אולימפוס מיזוג אוויר לשירותכם 24/7
בימים החמים של הקיץ הישראלי או בלילות הקרים של החורף,...
מחפשת את השמלה שלך? יש לנו כמה הצעות
את הרי מכירה את התופעה הזו טוב מאיתנו. מהרגע בו...
באילו מקרים מומלצת התייעצות עם עורך דין לענייני משפחה?
משפחה היא מקור לנחת וגם בסיס למשאבים חיוניים לחיים. במקביל...
למה לא כדאי לוותר על חיפויים שונים לקירות?
השקעתם לאחרונה לא מעט בעיצוב המחודש של הסלון שלכם? עשיתם...
טיפול בירושה: ממה מתחילים?
כאשר אדם אהוב כמו אחד ההורים הולך לעולמו, זוהי טלטלה...
התעללות בבעלי חיים
לפני שמתעמקים בהיבטים המשפטיים, נדגיש כי התעללות בבעלי חיים היא מעשה...
יום הולדת כבקשתך- איך יוצרים יום הולדת למי שלא אוהב חברים
אם הילד שלכם אינו אוהב חברים באופן מוצהר או בולט...
חברות בדק בית - למה זה חשוב?
כאשר אנו רוכשים נכס, בין אם מדובר בבית פרטי, דירה...
ניו בורן צילומים מקצועיים עם הסטודיו של נסיה
ניו בורן צילומים מי מאיתנו לא נמס כשהוא רואה תמונות של...