פאבים ושכנים חייבים להיות אויבים?

פאבים ושכנים חייבים להיות אויבים?
עיריית גבעתיים

כנס הגישורים ה 12 הסתיים בהצלחה רבה בו מרכז הגישור בגבעתיים הציג את המודל שפיתח ליישוב סכסוכים.

עיריית גבעתיים

ביום שלישי 3.12.19 נערך באוניברסיטת בר אילן כנס הגישורים בנושא "גוונים בחברה הישראלית", בהשתתפות עשרות אנשים ממרכזי הגישור בקהילה "תכנית גישורים" ומהתכנית לניהול ויישוב סכסוכים ומו"מ באוניברסיטת בר-אילן. מרכז הגישור גבעתיים התבקש ע"י "תכנית גישורים" להציג את המודל שפותח ע"י המרכז בליווי ד"ר רויטל חמי זינימן, מהתכנית ליישוב סכסוכים ומו"מ בבר-אילן אשר גם מגשרת בהתנדבות במרכז גישור בגבעתיים.

המרכז בחר להציג בכנס את הנושא המורכב: "חיים במשותף: הקמת פאבים בסביבת מגורים ותיקה" על רקע המעבר של צעירים להתגורר בעיר גבעתיים. המעבר של הצעירים לגבעתיים שינה את המאזן הדמוגרפי בה, והביא לשינויים סביבתיים ותרבותיים, כמו למשל הרחוב הראשי והוותיק "כצנלסון", אשר בערב הופך למקום בילוי עבור צעירים בעקבות פתיחתם של פאבים ובארים שכונתיים.

המחלוקות על רקע הרעש בין בעלי הפאבים ובין השכנים החל מרגע פתיחתם, עם הקמת מרכז הגישור בעיר, לא איחרו להגיע למרכז פניות רבות בנושא. מרכז הגישור ראה בחשיבות הנושא ולקח על עצמו להתמודד עם האתגר במסגרת "שבוע הדיבור החדש" אשר התקיים בחודש פברואר 2019, ולהביא את הצדדים להדברות ולייצר דיאלוג אפקטיבי.

במסגרת "שבוע הדיבור החדש" נערך דיון בליווי מנחות ממרכז הגישור, במהלכו ניהלו הצדדים משא ומתן והציעו הצעות לפתרונות. למרות העובדה שהשכנים הגיעו טעונים והשיח היה מתוח, הצליחו מרבית המשתתפים להגיע להסכמות. חלקם הגיעו להסכמות כבר באותו המפגש, חלק מהקונפליקטים הועברו לגישור פרטני במרכז הגישור וחלק מהקונפליקטים הועברו בהסכמה להמשך בדיקה של גורמים ברשות המקומית, כמו בדיקת רעש.

בבדיקה שנעשתה לפני מספר שבועות נראה, כי בתקופה האחרונה כמעט ולא מגיעות תלונות באשר לפעילות הפאבים וכי ההדברות הישירה במעגלי השיח אשר קיים מרכז הגישור תרמו מאוד לקהילה המשתנה.

בכנס הציגו דורית קראוס שחר, מנהלת המרכז ורון גיספן, סטודנט בבר אילן אשר עשה את עבודת הגמר שלו בפרויקט זה, את התהליך הגישורי שנעשה ואת הפתרונות השונים, אשר מבוססים בעיקר על תקשורת ישירה בין הצדדים. המשתתפים הביעו התעניינות רבה בעקבות מקרים דומים בעירם,  ולמדו כיצד להביא לידי הצלחה תהליך גישור עירוני מורכב.

המרכז העירוני לגישור ולבניית הסכמות בקהילה, הוקם בשנת 2018 באמצעות עמותת קהילתיים ועירית גבעתיים ופועל בשיתוף פעולה עם השיטור הקהילתי, מערכת החינוך, אגף הרווחה, מרכז שירות לתושב, אגף ההנדסה, הרשות להתחדשות עירונית ונותני שירותים אחרים ברשות המקומית. המרכז פועל בליווי מקצועי של "תכנית גישורים", התכנית הארצית לקידום הדיאלוג ויישוב הסכסוכים בקהילה.

התוכן כי חם במקומונט גבעתיים
יש לכם תקר בגלגל? אל דאגה, זה קורה לכולם
תאמינו או לא, אבל אתם ממש לא הראשונים הסובלים מתקר...
לקבל את הפרטיות והשקט גם בעיר הגדולה: כך תעשו את זה
למגורים בתל אביב יש הרבה יתרונות. זו עיר שאף פעם...
מחפשת שמלת ערב? כל הטיפים שיעזרו לך לבחור נכון
אם יש לך אירוע חשוב בקרוב או אם את בעלת...
איך לשפר את היעילות והפרודוקטיביות של העובדים שלכם?
לאופן שבו המשרד שלך מעוצב יש השפעה משמעותית על רמת...
איך משיגים תנאים נוחים להלוואה ומהי הלוואה משתלמת
כמו בכל דבר בעולם – גם הלוואה אפשר להשיג בכל...
מפתח לעתיד אירופאי: הזדמנות ייחודית לישראלים
בעידן הגלובלי של ימינו, רבים מחפשים את שורשיהם ומגלים עניין...
תוספות שיער קלות לשימוש – תוספות עם קליפס
בכל הנוגע למילוי או תוספות שיער, השיער הטבעי על הראש...
עליה במסה: מה זה אומר ואיך עושים זאת
בקרב מתאמנים אפשר לשמוע לא מעט את המונח מסה או...
סיורים קולינריים בחיפה וירושלים – חוויה עשירה בטעמים ותרבות
בין אם אתם מתעניינים בטעמים מסורתיים או במנות חדשניות, סיורים...
תערוכות עיצוב בעולם – הזדמנות לביטוי מותג ייחודי
במהלך השנים האחרונות, השתתפות בתערוכות עיצוב בינלאומיות הפכה לכלי שיווקי...
דילוג לתוכן