צליל חדש וראשון מסוגו בארץ נולד בגבעתיים: הרכב מוסיקלי ייצוגי של ילדים ובני נוער עם וללא צרכים מיוחדים

צליל חדש וראשון מסוגו בארץ נולד בגבעתיים: הרכב מוסיקלי ייצוגי של ילדים ובני נוער עם וללא צרכים מיוחדים
קרדיט: דוברות גבעתיים

בימים אלו עיריית גבעתיים עובדת במרץ על גיוס ילדים ובני נוער בגילי 14-7 עבור הרכב מוסיקלי מיוחד במינו של ילדים ונוער עם וללא צרכים מיוחדים

קרדיט: דוברות גבעתיים

בחודשים האחרונים נרקם שיתוף פעולה ייחודי בין הקונסרבטוריון העירוני בגבעתיים לבין המחלקה לקידום אנשים עם מוגבלות וצרכים מיוחדים והמוסיקאי צפריר ליכטנשטיין, שהפך לפרויקט מוסיקלי שעוד לא היה כמותו בארץ.

 

מדובר בהרכב מוסיקלי ייצוגי ומקצועי, של ילדים ובני נוער בגילי 14-7 עם וללא צרכים מיוחדים. השאיפה לטווח הרחוק היא לבנות תזמורת המורכבת מ-4 תתי הרכבים. כל הרכב יתמחה במיומנות ספציפית כמו שירה או תיפוף וכלי הקשה, ויהיה בעל אופי וזהות משלו.

קרדיט: דוברות גבעתיים

ייחודיות הפרויקט מתבטאת במספר מישורים. הראשון הוא בחיבור שנוצר בין הילדים והנוער עם ובלי צרכים מיוחדים לכדי קבוצה שהיא לא רק הרכב מוסיקלי, אלא גם קבוצה חברתית המייצרת לאורך השנה היכרות מעמיקה, הנבנית מתוך הבנה בשונות של הצרכים השונים. האספקט החברתי לא נשען רק על אקראיות כתוצר נלווה של הנגינה המשותפת, אלא מובנה כתכנית חברתית סדורה המכילה מטרות חברתיות ורגשיות, המותאמות לדינמיקה הקבוצתית והתפתחותה.

 

התכנית החברתית היא קרש קפיצה ליצירת שינוי אמיתי ומשמעותי מבחינה חברתית בקרב חברי הלהקה. עבור השותפים ליצירת ההרכב, ההצלחה הגדולה ביותר היא להביא לכך שהקשרים בין חברי ההרכב יחצו אל מעבר לגבולות הפרויקט וייווצרו חברויות אמיתיות.

קרדיט: דוברות גבעתיים

ייחודית נוספת נעוצה בעבודה שקיימת מורכבות ואתגר בעבודה עם ילדים עם וללא צרכים מיוחדים הבאים לידי ביטוי ביכולות של הצוות ליצור בו זמנית התנהלות, שפה ושיח שיתאימו ויכבדו את כל המשתתפים בהרכב, בהתאם לגילם, תפקודם, יכולותיהם וצרכיהם. למרות זאת, הצוות המקצועי מכוון גבוה, ללא התפשרות על איכות התוצר המוסיקלי ותהליך העבודה, על מנת שההרכב יהיה הרכב ייצוגי עירוני מן המניין.

קרדיט: דוברות גבעתיים

אדוה קלר, מנהלת המחלקה לקידום אנשים עם מוגבלות וצרכים מיוחדים והמורה צפריר עובדים מזה שנים רבות עם אוכלוסיית הצרכים המיוחדים, כל אחד בדרכו. השניים נפגשו במקרה בפעילות חינוכית עירונית ומאז הם לא מפסיקים לייצר שיתופי פעולה בתחום. הרעיון לפרויקט נולד מתוך תשוקה משותפת של השניים לעסוק ביזמות שיתופית של פעילויות לאנשים עם וללא צרכים מיוחדים. הצלע השלישית במיזם, עמרי רווה, מנהל הקונסרבטוריון העירוני, נרתם למשימה באופן מידי מתוך רצון להעניק מהידע והניסיון רב השנים שלו בנגינה ובניהול תזמורות.

התוכן כי חם במקומונט גבעתיים
חווית החופשה המושלמת בסרי לנקה
תכנון סרי לנקה מסלול שבועיים יכול להיות חוויה מאתגרת אך...
שדרגו את האירוע שלכם עם עמדות צילום ייחודיות
עמדת סלפי – המגמה שעושה את ההבדל בשנים האחרונות, עמדת סלפי...
לחצו והזמינו את סידור הפרחים המושלם לקריית מוצקין
משלוחי פרחים בקריות משלוחי פרחים בקריות הם השילוב המושלם בין מתנה...
להיטים למופעים הגדולים: איך להשיג ליאור סושרד הופעות ואדיר מילר כרטיסים
מופעים על-חושיים עם ליאור סושרד הופעות ליאור סושרד הופעות הם תופעה...
ללמוד אנגלית בלי לחץ – יש כזה דבר!
אחד מהדברים שאתם מרגישים כשאתם צריכים לדבר באנגלית זה לחץ?...
גבינות ויין: שילוב מנצח שכולם (כמעט) אוהבים
גבינות ויין מתחברים יחד בצורה טבעית. כשמדברים על טעימת גבינות,...
משחק הרכבה מעץ: חוויית יצירה חינוכית ומהנה
כשמדובר בפיתוח דמיון, יצירתיות ומיומנויות מוטוריות אצל ילדים, אין תחליף...
חוויות יום הולדת למבוגרים שיזכרו לכל החיים!
פעילות יום הולדת למבוגרים בסטודיו Art Time מציעה הפוגה מושלמת...
המדריך לבחירת שמלת כלה: עיצוב, נוחות והתאמה אישית לאירוע מושלם
ביום הגדול שלך, את רוצה להיראות ולהרגיש הכי יפה ונינוחה...
חוגי אומנויות לחימה והתפתחות אישית לילדים
לימודי קרב מגע לימודי קרב מגע הם עמוד התווך בהתפתחות האישית...
דילוג לתוכן