לא יהיה זה דבר מופרך לומר, שתביעות נגד חברות ביטוח הן מהתביעות הבעייתיות והמתסכלות ביותר שיש. אנחנו מגישים תביעות כאלה כשאנחנו נמצאים במצב לא טוב, לא משנה אם זה מצב רפואי או מצב אחר. אנחנו מגישים את התביעות על מנת לקבל את מה שמגיע לנו אחרי שבמשך תקופה, בדרך כלל שנים, אנחנו משלמים פרמיה חודשית על מנת שבבוא היום נוכל לקבל מחברת הביטוח פיצוי, ולא פעם, חברת הביטוח שהיא עסק אשר מבקש להרוויח, עושה הכל בשביל להפחית את הסכום שהיא אמורה לשלם לנו.
דוגמא קלאסית לכך אנחנו יכולים למצוא במקרים של תביעות ביטוח אובדן כושר עבודה. לפני שבכלל ניגשים לתביעה כזו, חשוב להבין תחילה מה זה אומר בכלל אובדן כושר עבודה ומה זה אומר ביטוח שמכסה את זה.
מה זה אובדן כושר עבודה?
המושג אובדן כושר עבודה אומר דבר אחד, חוסר היכולת שלנו כעובדים במקצוע מסוים להמשיך ולעבוד בו כתוצאה ממחלה, פציעה, חבלה. נניח ואנחנו חשמלאים ונפצענו באופן כזה שאנחנו לא יכולים עוד לעסוק במקצוע (או במקצוע דומה שמתאים לרמת ההשכלה שלנו), הרי שאנחנו יכולים להגיש תביעה לקבלת פיצויים מחברת הביטוח על אובדן כושר עבודה.
התביעה מבוססת על עצם זה, שאנחנו לא יכולים עוד לעסוק במקצוע שלנו ואין לנו דרך להתפרנס. צריך לומר, שהביטוח כולל גם אפשרות שהכסף יעבור לבני משפחתנו שנפגעו מכך. חברת הביטוח לא יכולה לטעון שאנחנו יכולים לעבוד בעבודה אחרת, מאחר וזה לא תואם את הידע המקצועי שלנו ואת השכלתנו.
מה זה ביטוח אובדן כושר עבודה?
כל אדם זכאי לביטוח כזה, בין אם ממקום העבודה שלו כשכיר, ובין אם הוא עושה ביטוח כזה כעצמאי. הרעיון הוא, אנחנו משלמים כל חודש פרמיה מסוימת ואם חס וחלילה קורה לנו משהו, אז בהתאם לתנאי הפוליסה, אנחנו זכאים לקבל את הכסף ששילמנו, בין אם בפיצוי חד פעמי ובין אם כהכנסה חודשית שמחליפה את ההכנסה שלנו. בצורה כזו אנחנו יכולים לכלכל את עצמנו ואת בני המשפחה שלנו.