אלפי עולים חדשים מכל העולם מגיעים מדי שנה לישראל בגפם, כדי להתחיל בישראל את מסלול חייהם החדש. הם משאירים מאחוריהם בני משפחה, חברים, ובמקרים רבים גם קריירה וניסיון מקצועי מכובד. קשיי הקליטה עמם נאלצים העולים להתמודד בשלב המעבר אינם פשוטים: רכישת שפה חדשה, מציאת תעסוקה ודיור, ואפילו התמודדות עם בעיות יומיומיות, כמו פתיחת חשבון בבנק, תשלום חשבון טלפון, בדיקות רפואיות ועוד.
השבוע נערכה פגישת התנעה לפעילות משותפת של מחלקת הצעירים של העירייה, ותכנית "בית ברודצקי" מבית הסוכנות היהודית לארץ ישראל; במסגרתה קבוצת צעירים תושבי גבעתיים, התנדבו לשמש חונכים לחיזוק השפה העברית בקרב עולים חדשים. במפגש ההיכרות, קיבלו המתנדבים רקע על העולים משתתפי התכנית, ודגשים להנחלת השפה בקרבם.
המתנדבים יפגשו מידי שבוע עם העולים במתכונת מקוונת, ובה יתרגלו את כישורי השפה, בהתאם לנושאים שיבחרו העולים. התכנון הוא לעבור על שיעורי הבית שיקבלו העולים מלימודיהם באולפן, לנהל שיחות אקטואליות, ובהמשך אף לתרגל מטבעות לשון וסלנג. הפרויקט מבוסס על שיחות במסגרת ידידותית ולא פורמלית, במטרה לחזק את השליטה של העולים בשפה. בשלב זה, בהתאם למגבלות הקורונה, המפגשים יהיו מקוונים, באמצעות אפליקציית Zoom או .FaceTime
לדברי סיון גולדברג, חבר מועצת העיר ומחזיק תיק הצעירים בעיריית גבעתיים, "לצד המטרה העיקרית של הטמעת השפה העברית כחלק מרכזי בתהליך ההשתלבות בחברה הישראלית, מתנדבי הפרויקט גם מהווים שגרירים של העיר, ובסיום שלב האולפן של העולים, אנחנו תקווה כי לפחות חלקם יבחרו את גבעתיים כעיר מגוריהם הבאה."
שי שנקמן, מנהלת מחלקת הצעירים בעיריית גבעתיים, הוסיף כי "מרבית העולים מגיעים לישראל ללא ידע מוקדם של השפה העברית, אשר מהווה את הבסיס החשוב ביותר להשתלבות טובה בישראל, לכן סוג ההתנדבות הזו נחשבת כאלמנט משמעותי בתכנית. גם בפעילות הזו, כמו ברבות אחרות, אנו גאים לשלב סטודנטים מלגאים, אשר רוכשים ניסיון בשיתופי פעולה, קידום פרויקטים חברתיים, וכן היכרות עם קהלים מגוונים."