בחירת ביטוח רכב צריכה להתבסס על כמה וכמה סעיפים. ישנם סוגים שונים של ביטוחי רכב, הכוללים כל אחד מהם כיסוי שונה, ובנוסף, כל נהג צריך לקחת בחשבון גם את נתוני הרכב האישי שלו ואת נתוניו האישיים כנהג. לכל אלו תהיה השפעה על הכיסוי ולא פחות חשוב מכך – על המחיר.

סוגי ביטוח הרכב השונים
מהם הסוגים השונים של ביטוח רכב? – אלו הנפוצים שבהם:
- ביטוח חובה – ביטוח חובה הוא ביטוח אותו חייב לעשות כל בעל רכב. הכיסוי שמעניק ביטוח חובה לנהג ולנוסעים איתו ברכב עבור נזקי גוף שנגרמו מתאונה, כמו גם להולכי רגל שנפגעו מהרכב המבוטח. הכיסוי ניתן ללא כל קשר להוכחת האשמה של מי מהמעורבים בתאונה.
- ביטוח רכב מקיף – ביטוח רכב מקיף עוסק בנזק לרכוש ומכסה נזקים שנגרמו לרכב בעקבות תאונה, שריפה, גניבה, פריצה או ניסיון פריצה וכדומה. ביטוח זה יכסה גם נזקי רכוש שנגרמו לצד שלישי, אם נגרמו עקב רשלנותו של המבוטח.
- ביטוח צד ג' – ביטוח צד ג' מכסה נזק שנגרם לרכב או לרכוש של צד שלישי ולא לרכב המבוטח. ניתן לומר שביטוח מקיף הוא בעצם ביטוח צד ג' בתוספת כיסוי לנזקי רכוש שנגרמו למבוטח עצמו.
ביטוח רכב מסחרי או ביטוח רכב חדש – מה לגביהם?
יחד עם סוגים אלו של ביטוח רכב, יש לקחת בחשבון עם סוג הביטוח שאתם בוחרים, גם את הרכב בו אתם נוהגים, להבין את השלכות סוג הרכב על מחיר הביטוח ועל סוג הביטוח המתאים ביותר.
רכב מסחרי, למשל, יימצא ברוב המקרים הרבה יותר זמן על הכביש ולכן יהיה מצד אחד צפוי להרבה יותר באי ותיקונים, ומצד שני חשוף הרבה יותר לסכנה של תאונת דרכים. ברוב המקרים, רכב מסחרי יהיה גם יקר יותר מאשר רכב פרטי. כל אלו יובילו, ככל הנראה, לפוליסה יקרה יותר, ועל פי מטרת הרכב ניתן יהיה להתאים את הכיסוי לנסות לחסוך בעלויות ככל האפשר.
באופן דומה, קיים הבדל גדול בין ביטוח רכב חדש, המצויד במערכות בטיחות חדישות ומשוכללות, לבין רכב ישן, שלא כולל את כל אלו. הפוליסה תיבנה בהתאם לעלות חלקי החילוף וזמינותם, סיכויי המעורבות של הרכב בתאונה והנזק שעשוי להיגרם לו וכדומה.

השוואת מחירים בביטוחי רכב
השוואת מחירים בין הצעות ביטוח שונות צריכה להיעשות תוך פירוט של כל הנתונים הספציפיים שלכם. השוואה בין מחיר הפוליסה שלכם למחיר הפוליסה של אדם אחר שיש לו רכב אחר לחלוטין עם וותק שונה על הכביש, מספר תאונות שבהם היה הרכב מעורב וגם התנהגות הנהג בכביש.
על מנת להשוות את המחירים כדאי להתייחס למספר סעיפים עיקריים, בראש ובראשונה סעיפי הכיסוי, כלומר מה כוללת הפוליסה ובאילו מקרים יינתן לכם הכיסוי המובטח, ושנית מהי ההשפעה של הנתונים האישיים שלכם על המחיר שמציעה כל חברה.
שימו לב – עליית מחירים
ממש כפי ששנת הייצור של הרכב שלכם עשויה להשפיע על גובה הפרמיות שתשלמו עבור פוליסת ביטוח הרכב שלכם, כך גם שנת הייצור שלכם – כלומר גילכם והוותק שלכם על הכביש הם חלק מהנתונים האישיים העשויים להקפיץ את המחיר שתשלמו.
נהגים חדשים, שהניסיון שלהם בכביש מועט, לצד נהגים מבוגרים יותר, נחשבים עבור חברות הביטוח כסיכון גדול יותר ולכן יידרשו לשלם פרמיות גבוהות יותר. כדאי לבדוק עד כמה נתונים אלו באים לידי ביטוי בהצעות המחיר של כל חברה לפני בחירת הביטוח.