אנחנו חיים בעידן הביג דאטה, בעידן בו כל ארגון וכל עסק מוקף באינסוף מידע אותו הם צוברים במהלך הזמן, ועליהם לאחסן אותו כך שיוכלו להשתמש בו בעתיד. כאן גם נמצא החשש הגדול של כל עסק, ארגון, עמותה או משרד ממשלתי, היכולת לפרוץ למאגרי המידע, לגנוב, להעתיק, למחוק או לסלף את כל מה שנמצא שם.
לכן כל חברה וכל עסק, מחפשים שירותי גיבוי אפקטיביים בעזרתם ניתן לשמור את המידע בצורה נכונה ובטוחה. מן הסתם, כמויות המידע אינן מאפשרות אחסון רגיל, כפי שנהוג אצל משתמשים פרטיים, למשל אחסון באמצעות כלים פיזיים ניידים. כאן מדובר על שירותי גיבוי שניתן להתחבר אליהם דרך המחשב או מכשיר הסלולר, אך הם ממוקמים במקומות רחוקים.

כשאנחנו מדברים על שירותי גיבוי, אנחנו מדברים בראש ובראשונה על גיבוי בענן. קונספט שתופס תאוצה בעשר השנים האחרונות, ונמצא בשימוש גם של משתמשים פרטיים רבים וגם אצל משתמשים עסקיים. הרעיון הוא מאוד פשוט, מדובר על מערכת שנמצאת על גבי שרתים חיצוניים, כשהגישה אליהם מתבצעת דרך המחשב או מכשיר הסלולר. שירות ענן מאפשר להעביר את כל המידע העסקי על מערכת הגיבוי, ובכל פעם אפשר למשוך או לעבוד על החומרים כשהם נמצאים באותו שרת ענן.
חשוב לומר, החברה שמספקת את אותם שירותי גיבוי, היא זו שגם מספקת אבטחה מלאה למידע ולאחסון. כך אנחנו יכולים להגן על עצמנו מפני פריצות של האקרים וגורמים אחרים אשר מעוניינים לגנוב מידע עסקי ולעשות בו שימוש.
כיצד אנחנו משתמשים במערכות גיבוי
אותם שרתי ענן שמספקים לנו מערכות גיבוי, כוללים שתי אופציות עיקריות של שרתים. שרת ייעודי שמותאם אך ורק לצרכים שלנו ואנחנו אחראים עליו באופן בלעדי או שרת וירטואלי, בו אנחנו מתחלקים עם גורמים נוספים, עסקים וחברות אשר מאחסנות בו מידע נוסף.
בשני המקרים, החברה שמספקת את השרתים, היא גם זו שמספקת שירותי תמיכה, שירות טכני וכן אבטחה. שירות אבטחה זה כולל הגנה מפני וירוסים ותוכנות רוגלות למיניהן, פריצה לשרתים וגניבת מידע ועוד.
במקרה של שרתים וירטואליים הרי שאנחנו מחלקים את האחסון עם גורמים נוספים ולכן העלויות שלנו מצטמצמות, מצד שני, ייתכן ויהיה זה שרת קטן מדי מבחינת כמות המידע שנוכל לאחסן בו, ובשלב מסוים נצטרך לעבור לשרתים אחרים. היכולת שלנו גם לעשות בו שינויים היא נמוכה מעצם זה שאנחנו חולקים אותו עם גורמים נוספים.
במקרה של שרת ייעודי, הרי שאנחנו אחראים היחידים עליו, אנחנו יכולים לבחור את גודל השרת על פי כמות המידע שאנחנו מעוניינים להכניס בתוכו. בדומה לשרת וירטואלי, גם הוא מספק כלי אפקטיבי לגיבוי מרוחק של מידע, בין אם זה מידע שמגיע ממחשבי העסק ובין אם זה מידע שמגיע ממקורות אחרים, אשר מחוברים אליו.