חברי מועדון העולים הוותיקים של עיריית גבעתיים ציינו היום (יום ד 27.5) ברחבת בית ראשונים אירוע חגיגי לציון 75 שנים לניצחון על גרמניה הנאצית. התאריך המקורי בו מצוין יום הניצחון על גרמניה הנאצית הוא 9 במאי אולם בשל מגבלות הקורונה התקיים הדנה האירוע באיחור.

האירוע התקיים במעמד ראש עיריית גבעתיים רן קוניק ובהשתתפות מנכ"ל העירייה עו"ד יורם פומרנץ, מנהלת האגף לשירותים חברתיים מירי פרחי, נציגים של משרד העלייה והקליטה וכמובן חברי מועדון העולים המבוגרים, אשר רובם ככולם, עלו ארצה ממדינות חבר העמים והיו שותפים לאירועים ההיסטוריים דאז ושורדי שואה תושבי העיר.
ראש עיריית גבעתיים רן קוניק ציין כי: "יום הניצחון על גרמניה הנאצית הינו אחד המאורעות החושבים בתולדות העם היהודי והאנושות. לכם כוותיקי מלחמת העולם השנייה ובני משפחותיהם היה חלק בלתי נפרד מאותו ניצחון מזהיר. חשוב כי נמשיך לציין את האירוע ולחנך את הדורות הבאים על חשיבותו".
המוזמנים ישבו סביב שולחנות עגולים כאשר כל אחד מהם קיבל מארז כיבוד אישי תוך שמירת ההנחיות של משרד הבריאות.

הזמרות, לימור שפירא ושירה רונן, בניהולו המוסיקלי, של ליאור רונן, ליוו את האירוע, בחלק האומנותי, בשירים של ניצחון ותקומה, של לפני ואחרי המלחמה.
מועדון העולים המבוגרים, פועל פעם בשבוע, בימי רביעי בבוקר, בין השעות 12:00-10:00
חברי המועדון נהנים משיעורי התעמלות והרצאות בשפה הרוסית, כמו כן, מתקיימים במהלך השנה, מספר סיורים ברחבי הארץ.
הפעילות של המועדון, תתחדש החל משבוע שעבר, לאחר שלא התקיימה, במשך משבר הקורונה. אנשי האגף לשירותים חברתיים דאגו להיות בקשר רצוף עם חברי המועדון ולמלא את צרכיהם השונים בזמן הסגר ואף סיפקו להם חבילות מזון, חבילות שי לחגים וסייעו בחלוקת תרופות לפי הצורך.