לא ממתינים למשרד החינוך ומעבירים הדרכות לצוותי החינוך

עיריית גבעתיים רואה חשיבות עליונה בשמירה על התלמידים במוסדות החינוך העירוניים בדגש על ילדים הסובלים מאלרגיות מסכנות חיים. לאור זאת ומבלי להמתין לחוזרי מנכ"ל ולהוראות משרד החינוך עברו בשבועות האחרונים ו מאות עובדי מנהל החינוך (סייעות גנים, סייעות רפואיות ומאבטחי מוסדות החינוך)הדרכת ריענון עזרה ראשונה שכללה החייאה מבוגר וילדים, שימוש בדפברילטור, מחלות מסכנות חיים, פגיעות ראש, בטן וחזה. חבישות, קיבועים, כוויות, הכרת סוגי אלרגיות ותרגול שימוש במזרק אפיפן.
צוותי בתי הספר עוברים הדרכת אלרגיות ושימוש במזרק אפיפן בהתאם להנחיית של משרד החינוך. את ההדרכות מעביר אפרים פישר מדריך עזרה ראשונה מוסמך, מנהל רפואת החרום במנהל החינוך הנוער והצעירים.

יש לציין כי מנהל החינוך הוציא באמצעות מנהלי בתי הספר לכל ההורים מכתב בנוגע לילדים הסובלים מאלרגיות.
במכתב נאמר כי: "בבית הספר לומדים השנה מספר תלמידים הסובלים מאלרגיה מסכנת חיים לחלב ומוצריו, בוטנים ומוצרים נלווים (כמו במבה ) ואגוזים למיניהם.
בחלק מהמקרים, התגובות האלרגיות מתפתחות לא רק מאכילת האלרגן אלא גם ממגע של חלקיק מזערי בעור או משאיפתו.
תגובת האלרגיה לחלב ומוצריו מתפתחת גם במקרה בו אפילו טיפה של חלב (או מעדן או יוגורט) באה במגע עם עורו של הילד האלרגי.
יש להימנע מלהכניס למרחבי בית הספר (ולא רק לכיתות התלמידים האלרגיים) מוצרי חלב נוזלי, מעדנים, שוקו או יוגורט, אגוזים למיניהם, בוטנים ובמבה. זה בסדר לצרוך גבינה בכריך או כל מוצר חלב שאינו משפריץ.
אנו מבקשים לשמור על מרחב בטוח לכולם, תוך מוגנות ורווחת נפש לכל באי ביה"ס.
תודה על שיתוף הפעולה שלכם למען הבטחת בריאותם של אותם תלמידים.
במקביל, אנו נצרוך ונקפיד שהתלמידים יוכלו אך ורק בכיתות ולא יצאו לחצר עם האוכל שלהם".
בנוסף לכך בכל בתי הספר קיים שילוט המזהיר מפני הכנת מזונות העלולים לגרום לאלרגיה.