רן קוניק ראש עיריית גבעתיים, סגניתו אור לי ניב, מחזיקת תיק הלהט"ב וחברה בעצמה בקהילה הגאה וחברי מועצת העיר גבעתיים, לרבות חברי סיעת הבית היהודי, חברי הקהילה הגאה, נציגי הנוער ונציגי ציבור חתמו על אמנת השוויון והסובלנות של גבעתיים בפתיחת שבוע הגאווה.

ביום ראשון 7.7.19 נפתח באופן רשמי שבוע הגאווה בגבעתיים בטקס חגיגי בו חתמו נבחרי הציבור של גבעתיים בהם ראש עיריית גבעתיים רן קוניק, סגניתו ומחזיקת תיק הלהט"ב אור לי ניב על אמנת השוויון והסובלנות של גבעתיים.
מדובר באמנה ראשונה מסוגה בישראל הקוראת לשמירה על גבעתיים כעיר מכילה ושוויונית לכלל תושביה ללא קשר לגזע, דת, מין, מגדר, זהות, שפה, מוצא, והשקפה.
האמנה מחייבת כמו כן לפעול למיגור תופעות של הדרה ואפליה במרחב הציבורי והעירוני.
האמנה מוצבת על לוח רחב ידיים ברחבת קניון גבעתיים במשך כל השבוע הקרוב, שבוע הגאווה בעיר, על מנת שתושבי העיר יוכלו לחתום על האמנה בזמנם החופשי.
רן קוניק, ראש עיריית גבעתיים: "במדינה שבה מופרות זכויות הפרט על רקע של דת, לאום ומגדר, חשוב לפעול למיגור התופעה גם במעשים סמליים וטקסיים ולומר בקול רם וברור לא לאפליה ולא להדרה. היינו שמחים אם רשויות נוספות יצטרפו אלינו לאמנה ובכך למגור התופעות הללו שלצערנו עדיין מתקיימות במדינה״.

באמנה מצוין כי:
- עיריית גבעתיים תפעל לשמור ולקדם את גבעתיים כעיר פלורליסטית, מכילה ומקבלת עבור כלל תושביה.
- בגבעתיים נכיל ונקבל האחד את האחר ללא קשר לגזע, מין, מגדר, זהות מינית, שפה, דת, השקפה או מוצא.
- בגבעתיים ננהג לאור ערכים של ערבות הדדית, שוויון, כבוד וסובלנות.
- בגבעתיים נפעל להשתלבות ושייכות של כלל הקהילות, באשר הן.
- עיריית גבעתיים תפעל על מנת למגר תופעות של אפליה במרחב הציבורי עירוני.
- עיריית גבעתיים תפעל, ככל יכולתה, להנגשת שירותים ייעודיים וייחודיים לקהילות הנדרשות לכך.
בהמשך הערב התקיימה בתיאטרון גבעתיים הרצאה מרתקת של עופרית מצס "תמיד רציתי בת" עופרית, בת 48, אם חד הורית לבן 22 ולבן טרנסג'נדר בן 19 בו החליטה לחשוף ולשתף בו את כל התהליך של השינוי המגדרי, וזאת לאחר תקופה מאתגרת שעברה עקב רצונה של בתה, להפוך לבן, כדי להיות בעצם מי שהוא באמת. כהמשך ישיר להרצאה זו תיפתח קבוצה להורים לילדים טרנסג׳נדרים בחודש ספטמבר ביחד עם ארגון תהל״ה
שיאו של שבוע הגאווה יצוין ביום חמישי במסיבת גדולה ברחבת מצפה הכוכבים של גבעתיים עם מופע דראג של טלולה בונט וציונה פטריוט מפאות קדושות, מופע של אוזי זולטק והתקליטן עמי יחזקאל.