בחירות 2021 – הבוחרים החדשים

בחירות 2021 – הבוחרים החדשים
קרדיט: דוברות עיריית גבעתיים

לקראת מערכת הבחירות לכנסת, תלמידי שב"צ ואורט צפו בפאנל פוליטי עם מתמודדים מהמפלגות השונות ובסופו השתתפו בהצבעת מדגם

 

אתמול נערך פאנל בחירות מקוון בהשתתפות נציגים ממפלגות מכל קצוות הקשת הפוליטית. תלמידי שמעון בן צבי ואורט צפו בפאנל, שאלו את המתמודדים שאלות ואף השתתפו בהצבעת מדגם. מדובר במשדר מיוחד של  "סקאי הפקות" לתלמידי תיכונים בהנחיית הכתבת הפוליטית דפנה ליאל, ובהשתתפות סגן שר הבריאות מהליכוד יואב קיש,  שר החקלאות מכחול לבן אלון שוסטר, ח"כ עידן רול מיש עתיד, ח"כ יאיר גולן ממרץ, ח"כ צבי האוזר מתקווה חדשה, ח"כ עודד פורר מישראל ביתנו, ח"כ עופר כסיף מהרשימה המשותפת, המועמד לכנסת מטעם ימינה עמיחי שיקלי, המועמדת לכנסת מטעם העבודה אפרת רייטן והמועמד לכנסת מטעם הציונות הדתית ושמחה רוטמן.

 

בתיכון שמעון בן צבי תלמידי כיתות י"א וי"ב צפו במשדר בקפסולות בכיתות הלימוד. הפאנל היווה המשך לדיונים בסוגיות אקטואליות שמתקיימים בשיעורי האזרחות תוך חיבור לעקרונות הדמוקרטיה של שלטון העם, פלורליזם וסובלנות. אוהד רובינשטיין, תלמיד כיתה י"ב, סיפר ש"הפאנל נתן לנו הזדמנות להיחשף להרבה פוליטיקאים ונציגי מפלגות שלא תמיד בולטים בתקשורת. בשידור הוצגו שאלות של תלמידים מ-30 תיכונים ברחבי הארץ וזה היה מעניין להקשיב להשקפות  שלהם. אחרי המשדר קיימנו דיון מעניין במסגרת הקפסולה, על החיבור של המושגים שלמדנו בשיעורי אזרחות לעמדות שהוצגו בפאנל בהקשר להתמודדות עם משבר הקורונה, כמו זכויות הפרט וחופש הביטוי והמידע".

 

בתיכון אורט תלמידי כיתה י"ב, שחלקם יצביעו בבחירות הקרובות במרץ, קיימו הכנה למשדר במסגרת שיעורי האזרחות וקיימו דיון על זכות ההצבעה והציפיות מנבחרי הציבור. יהונתן נתנאל, תלמיד כיתה י"ב, ציין כי "הפאנל היה מעניין והוצגו דעות מכל הקשת הפוליטיות. המתמודדים התווכחו פחות ממה שחשבתי ולכל נציג היה זמן מסך שווה. הייתה לנו הזדמנות לשאול את המתמודדים שאלות בנושאים שמעניינים אותנו, כמו תכניות למניעת אלימות כלפי נשים ומדיניות הממשלה בתחום החינוך והכלכלה בתקופת הקורונה."

 

במדגם הבחירות בשב"צ הליכוד הוביל עם 34% מקולות התלמידים, יש עתיד במקום השני עם 25% מהקולות, מפלגת העבודה זכתה ל-13% ותקווה חדשה קיבלה 6% מהקולות.

 

במדגם של אורט יש עתיד הובילה עם 29% מהקולות, ימינה במקום השני עם 16% מהקולות, מפלגת העבודה ומפלגת מרץ הגיעו למקום השלישי, כשכל אחת מהן קיבלה 10% מקולות התלמידים.

קרדיט: דוברות עיריית גבעתיים
קרדיט: דוברות עיריית גבעתיים
קרדיט: דוברות עיריית גבעתיים
קרדיט: דוברות עיריית גבעתיים
התוכן כי חם במקומונט גבעתיים
איך להבטיח שמירה על זכויות עובדת בהריון?
אחד האתוסים הבסיסיים בישראל הוא עידוד ילודה. בהתאם, כבר בשנים...
טיפולי שיניים מהירים באחריות לשנים
הכל אנחנו צריכים מהר היום, ככה הסבתות שלנו מתלוננות בפנינו...
מה הן הסיבות המוכרות להתמכרות מוגים שונים?
לפעמים קשה לרדת לשורש הבעיה אשר הובילה את האדם להתמכרות....
מה כולל השירות של עורך דין לנזקי גוף?
בכל יום מתרחשות תאונות רבות, כולל גם תאונות קשות. ברגע...
חוויה בלתי נשכחת בחוות סוסים במרכז הארץ
כאשר מחפשים חוות סוסים במרכז, חשוב לבחור במקום שמציע חוויה...
המלכה הנקבובית של הגליל
בנופי הגליל הקסומים, מסתתרת אבן ייחודית שהפכה לסמל של המורשת...
התאמה אישית בעולם המדרסים - טכנולוגיה וייצור בשירות הבריאות
מאחורי כל מדרס מותאם אישית עומד סיפור ייחודי. בעולם שבו...
איך תדעו אם אתם צריכים שירותים של אדריכל או מעצב פנים?
אם אתם זקוקים לשירות עיצוב פנים של בית קיים או...
גיבוי בענן – שמירה על המידע העסקי שלך בכל מצב
במציאות שבה המידע הוא הנכס החשוב ביותר לעסק, גיבוי בענן...
משלוח מרגש שכל אישה תשמח לקבל
לחיות שנים במערכת יחסים זוגית זה לא עניין פשוט, ועל...
דילוג לתוכן