תערוכה חדשה לרגל יום כדור הארץ במכון המים ע"ש יוסף ויסמן הגלריה העירונית גבעתיים
האמן הבינלאומי דורון גזית יציג מיזם ייחודי בגלריה העירונית ע"ש וייסמן בתאריכים 4.6-14.6.20 זאת לכבוד יום כדור הארץ. המיזם הינו פרויקט אמנותי – חינוכי, מטעם היחידה לקיימות ואיכות הסביבה בעיריית גבעתיים, בשיתוף עמותת קהילתיים והגלריה העירונית מכון המים.
גזית, אמן סביבתי הנחשב כיום לאחד הבולטים בישראל ומקדיש את חייו למען איכות הסביבה. בפרויקט נחשפים גופי אמנות ענקיים העשויים מצינורות אוויר צבעוניים, שמטרתם להתריע על הרס הסביבה ולייצר שיח ציבורי סביב הנושא.
אמנותו של האמן מייצגת מחאה נגד הרס כדור הארץ. ה"קו האדום" הינו מטאפורה לעורק הדם של אמא אדמה הזועקת לעזרה, את עורק הדם הזה מעביר גזית במקומות שונים בעולם שנפגעו מהתחממות כדור הארץ ובאתרים שנהרסו ונחרבו על ידי האדם. באמצעות יצירת האמנות ה"קו האדום", גזית מעביר, לדבריו, את כדור הארץ "תהליך האנשה שעוזר להבין את עוצמת הקשיים והבעיות של הגוף הדועך".
דורון גזית הינו אמן בלתי מתפשר שמאמין בתצוגות אמנות בפורמט גדול, המכוונות ללכוד את עיני הציבור בכלל ולא רק את קהל שוחרי האמנות. אמנותו ברורה, מובנת ומעוררת שיחות ודיונים בקרב הקהל. הפרויקט הנוכחי במכון המים כולל יצירת פיסול גדולה, עשויה מצינורות אויר בגוון אדום, שתכנס לחלל הגלריה מבחוץ ותקשר בכך את המרחב הציבורי עם הפרטי. על קירות הגלריה יתלו תצלומי הפרויקטים של גזית ברחבי העולם ויוקרנו סרטי וידיאו של מייצביו.
גזית פעל למעלה משלושים שנה בארצות הברית ותערוכותיו הוצגו באתרים רבים בעולם, לפני שנתיים שב לישראל ומאז אינו פוסק ליצור למען איכות הסביבה. פרויקט ה"קו האדום – עצים שרופים" זכה לתודעה רבה בתערוכה שהוצגה באום אל פחם. תצוגות הפיסול המונומנטאלי שלו השתתפו בהפגנות נגד הזיהום בים התיכון, באיזור ים המלח והפגנת הענק בכיכר רבין בתל–אביב. לפרויקטים אלו קדמו תערוכות אשר הוצגו במלון "דיאגלב" בתל-אביב וכן בוילה "מזאר" בונציה.
התערוכה תהיה פתוחה לציבור בין התאריכים 4.6.20- 14.6, במסגרתה יערכו מפגשים עם האמן, בהם ידונו בפרויקט ובמעורבותו הסביבתית של האמן. במקביל יוקרנו סרטים ויתקיים שיח על משמעות האמנות למען הסביבה והשפעותיה.
- הגלריה פתוחה בימים: ג', ד', ו' בין השעות: 14:00-11:00, ברח' השומר 7, גבעתיים.
- לתיאום ביקורים מאורגנים, ללא תשלום: 052-8303844 (יפה גוטווירץ) או לגלריה העירונית בשעות הפעילות: 03-6721734
- במסגרת הביקורים במכון המים ניתן לכלול סיור והסבר היסטורי על תולדות מכון המים ותעשיית הנשק בישראל.