ביום ג' 21.5.19 נערך טקס להסרת הלוט מעל שלט "אתר טבע עירוני" לתיבות קינון לציפורי הסיסים בבית הספר היסודי כצנלסון בהשתתפות מחזיק תיק איכות הסביבה, עו"ד אביעד מנשה, מנהלת בית הספר רוית סירי ונציגי המועצה הירוקה, מנכ"ל אגודת ידידי הסיסים, אמנון האן ואורחים נוספים.

פרויקט תיבות הקינון על גג ביה"ס כצנלסון נועד להחזיר לסיסים את מקומם בעיר.
הפרויקט הוקם בשנת 2006 , בשילוב תכנית לימודי המדעים בבית הספר והוא מכיל 26
תאי קינון המשולבים בחלקו המערבי של המבנה שבהם גדלים הסיסים. אזורי הקינון מצולמים וממוספרים. מאז בוצעו פרויקטים חינוכיים דומים ב 16- בתי ספר בישראל.
הפרויקט בוצע על ידי עמותת "ידידי הסיסים" בשיתוף בית הספר "כצנלסון, עיריית גבעתיים, החברה להגנת הטבע ובסיוע קרן הדוכיפת". את קירות בית הספר מעטר פסיפס הסיסים שבוצע על-ידי בוגרי מחזור ע"ו.

הסיסים למדו לחיות בסביבת בני האדם כבר בימי קדם. הם מקננים בארגזי הרוח של גגות
הרעפים ובבתי תריסי הגלילה. מושבת הקינון הוותיקה ביותר בעולם נמצאת בין סלעי הכותל המערבי בשל תנופת הבנייה והשיפוצים העוברים על מרכזי הערים בארץ ובעולם בשנים האחרונות מאבדים הסיסים את מקומות הקינון שלהם ומספרם יורד באופן מהיר.
עו"ד אביעד מנשה, מחזיק תיק איכות הסביבה: "בגבעתיים, עיר במרכז הארץ, השניה בצפיפותה בארץ, אנחנו מתמודדים עם מעט מאוד שטחי בר ומכאן אנחנו גם עדים להתמעטות במספר חיות הבר שגם נאלצות להתמודד עם קושי לא מבוטל לחיות בשכנות אלינו ודווקא הקשיים הללו מולידים רעיונות חדשניים ויוזמות ברוכות, כמו של תאי הקינון לסיסים בבית הספר כצנלסון. התאים הללו מאפשרים לסיס, ציפור בר נודדת שמגיעה אלינו מאפריקה, אפשרות לקנן בלי הפרעה לתושבים. והתאים גם הוכיחו את עצמם כשרק לפני כמה שבועות התבשרנו על הטלת ביצים חדשות באחד מהתאים. ולכן, היוזמה הזו של בית הספר בשיתוף אמנון האן מנכ"ל עמותת ידידי הסיסים, החברה להגנת הטבע ומנהל החינוך בעירייה היא חשובה ומבורכת ויש בה ערך חינוכי שגם מגשים ערכי קיימות".