הורסקי: "הקרב על ליבו של הצרכן מאלץ חברות מזון לתרגם חדשנות אל אריזת המוצר"

הורסקי: "הקרב על ליבו של הצרכן מאלץ חברות מזון לתרגם חדשנות אל אריזת המוצר"
בתמונה: גיל הורסקי (Gil Horsky) מרצה בכנס HP אינדיגו

 ענקית הדפוס HP אינדיגו קיימה לאחרונה כנס חדשנות בדפוס בו השתתפו נציגי חברות ענק מכל העולם, וכל זאת על מנת לשמוע על פיתוחים חדשניים כחול-לבן של החברה.

אין ספק כי HP אינדיגו היא שם דבר בכל הנוגע לפיתוח טכנולוגיות דפוס חדשניות. החברה פיתחה טכנולוגיות להדפסה דיגיטלית שונה וספציפית על גבי מוצרים. אותה טכנולוגיה כבר נמצאת בשימוש וקנתה לה מעריצים נלהבים, בדמותם של מותגים מובילים מעולם מוצרי הצריכה. המפגש הצרכני עם תוצרי הטכנולוגיה המדוברת, זכור בעיקר מהמותג קוקה-קולה, שהשתמשה בה לראשונה כדי להדפיס עשרות שמות שונים על גבי מוצרים, וכן גם מהמיזם המקורי של שוקולד פרה – אריזות מיוחדות מהן ניתן לייצר אוריגמי שונים בצורת פרה.

בתמונה: גיל הורסקי (Gil Horsky) מרצה בכנס HP אינדיגו

לא בכדי, אחד הנושאים העיקריים שהועלו בכנס, היה הצורך הממשי ובר הקיימא של החברות השונות להקדיש הרבה מחשבה, תשומת לב ופיתוח לאריזות המוצרים עצמן, שכן הצרכן לא קונה רק עם הרגש, או עם בלוטות הטעם, אלא בראש ובראשונה עם העין.

בכנס ניתן היה למצוא בכירים בתעשייה, שחלקם אף נשאו דברים, כמו גיל הורסקי – מנהל בכיר לחדשנות בענקית המזון העולמית מונדלייז, אורי לוין – מייסד Waze, סיימון לואיס – מנהל פיתוח האסטרטגיה של HP אינדיגו, קייסי סטפן – מנהל החדשנות של Nestle, טליה הלפרין – מנכ"לית Tasty ועוד.

בתמונה: גיל הורסקי (Gil Horsky בהרצאתו "חדשנות המבוססת על עיצוב".

בהרצאה שהעביר גיל הורסקי למשתתפי הכנס, תחת הכותרת "חדשנות המבוססת על עיצוב", הוא הרחיב על הצורך ההולך וגדל של חברות מוצרי צריכה להקדיש מחשבה וביצוע לנושא חדשנות האריזות עצמן, לעיצוב ולעטיפת המוצר. בכנס אחר באותו נושא שנערך במלון דן הורסקי במספר טיפים בשאלה כיצד יכולים מותגים ישראלים לחדור לשוק הבינלאומי. הורסקי הציג בכנס מצגת המסכמת ומסבירה את אותו הצורך, בה ציין 4 נקודות מרכזיות שבגינן כדאי לתת את הטון לנושא אריזת המוצר:

  1. עודף מוצרים – מעט תשומת לב

ישנו שפע עצום של מוצרים, חברות מזון ומרכולים, לכן התחרות הולכת וגדלה עם השנים.  "התחרות בסופרמרקטים השונים הא בלתי נתפסת", הסביר הורסקי. עוד הוסיף כי חברות שרוצות "להישאר במשחק" חייבות להתאים עצמן לחוקים המתחדשים שלו, דהיינו – למשוך את עינו הבוחנת של הצרכן, בכל אמצעי העומד לרשותן.

  1. הצרכן קונה עם העין

אלמנט חשוב נוסף אותו הזכיר הורסקי, הנו הדרישה של הצרכן ברעננות והיבדלות, מכיוון שהוא "קונה עם העין".  מוצר המתהדר באריזה מקורית וייחודית, יימכר טוב מאותו מוצר בעל אריזה אפרורית. כלומר – מוצרים בעלי עיצוב ייחודי ושונה מובילים לעלייה משמעותית במכירות.

  1. הצורך לחוש יחיד ומיוחד

לפי הורסקי, הצרכנים של ימינו אוהבים לחוש מיוחדים. כאילו חשבו במיוחד עליהם כאשר ייצרו את המוצר. הדרך המהירה והיעילה ביותר לאפשר להם לחוש כך ולהגיע אליהם – היא דרך עטיפת המוצר. ההתפתחות הטכנולוגית בתחום, כולל הדפסה דיגיטלית, הפכה את יצירת הנגיעה האישית לקלה ונוחה יותר, ומנגישה את הנושא עבור החברות השונות.

  1. השקעה מינימלית, רווחיות מקסימלית

בעידן הדיגיטלי, פרסום קלאסי כבר אינו מספק את הסחורה. ההשקעה יקרה, לא תמיד רווחית ולעתים אף נעלמת כלעומת שבאה. במקרה של הדפסות ואריזות ייחודיות, מקסום ההשקעה התקציבית עולה על ההוצאה. הורסקי טוען, כי תהליך נכון של חדשנות בעיצוב ובמיתוג המוצר מייצר המשכיות בחשיפתו. אנשים מצטלמים עם עיצובים ואריזות ייחודיות, משתפים את חבריהם ובכך מביאים לחשיפה נוספת ולשיתוף החוויה עם אחרים.

התוכן כי חם במקומונט גבעתיים
משחק הרכבה מעץ: חוויית יצירה חינוכית ומהנה
כשמדובר בפיתוח דמיון, יצירתיות ומיומנויות מוטוריות אצל ילדים, אין תחליף...
פתרונות רכב מתקדמים לשירותכם
הדרך הנוחה לשדרוג רכבכם בעת רכישת רכב חדש או מחודש, מגרשי...
דיוק וגמישות עם ייצור קרטונים לפי מידה
בכל עסק, לאריזה יש תפקיד מכריע בהצגת המוצר ושמירה עליו...
דרכים שונות לעריכת צוואה
עריכת צוואה היא פעולה מתבקשת מאוד. היא מקנה שליטה למוריש...
מחפשים תקשורת איכותית? הכירו את הפתרונות המובילים בשוק
בעידן המודרני, ניהול תקשורת אמינה ויעילה הוא מפתח להצלחה בכל...
משלוחים מיידיים: מהיום להיום, מהיום למחר והמסירות המשפטיות שחייבים להכיר
משלוחים מהיום להיום: פתרון יעיל ומהיר בעולם המהיר של היום, אין...
מהם הנושאים המרכזיים לדון בהם במסגרת הסכם גירושין?
יותר ויותר זוגות בוחרים היום בגירושין בהסכמה, תהליך בו מגיעים...
סובלים מכאבים בגב התחתון? יש מה לעשות
כאבי גב בכלל וכאבי גב תחתון בפרט הם מסוגי הכאבים...
שיפור החיים באמצעות כלבנות טיפולית
התמודדות מוצלחת עם טיפול בפחד מכלבים פחד מכלבים הוא תופעה שכיחה...
מגשרת גירושין – עו"ד דיני משפחה אסתר שלום
מגשרת גירושין או מגשר גירושין הוא מקצוע חדש יחסית בישראל...
דילוג לתוכן