אמנם חברות ענק כגון נייק ואדידס לא פוסקות במחקרים וניסויים בטכנולוגיות של הדגמים אותם הן משווקות. הסיפור מספר על ביל באוורמן ופיל נייט, באוורמן היה מאמן לריצות ארוכות באוניברסיטת אורגון בארצות הברית ונייט היה סטודנט שהתאמן אצל באוורמן. לשניים היה חזון – לשפר את טכנולוגית נעלי הריצה על מנת לשפר את ביצועי המתאמנים ולהגיע לשיאים חדשים. קצרה היריעה מלפרט פה על התהליך אשר השניים עברו עד שהגיעו לאן שהגיעו, אז נקצר ונאמר שלחזון של באוורמן ונייט קוראים היום חברת נייק.
כאמור, המחקרים והניסויים של טכנולוגית נעלי הספורט לא מפסיקים לחדש ולשפר שיאי אצנים בכל העולם. אולם, לכל אדם מבנה גוף אנטומי שונה וככל שלא תהיה הטכנולוגיה המתקדמת, נעלי הספורט מיוצרים בצורה מסחרית של פס נע ולא מן הנמנע שהן לא יתאימו לכל אדם ואדם. אך גם אם לא מדובר באתלטים בעלי שם עולמי, גם אנחנו, חובבי הספורט יכולים להיפצע ולכן ישנה חשיבות שגם אם אתם, חובבי ההליכה, הריצה או כל ספורט אחר קונים את הנעל המתקדמת ביותר, תתייעצו עם מומחרה אשר יתאים לכם מדרסים לספורט.
זה קורה בכלל בלי שנרגיש
כולנו מכירים את הקלישאה הידועה: "לי זה לא יקרה…" אך פציעות ספורט הן לאו דווקא נפילה או סיבוב של הקרסול. השכיחות שבהן קורות דווקא בלי שנרגיש, לפחות לא בהתחלה…
לרוב הפציעות השכיחות יותר יהיו פציעות עקב עומס על כף הרגל ויבואו לידי ביטוי כדלקות בגיד האכילס, כאבי ברכיים כתוצאה משחיקה, דורבן ונימול בכפות הרגליים הנפוץ בעיקר על מתאמנים הרוכבים על אופניים. כמו כן, אם נניח לרגע את הספורט בצד, הפציעה השכיחה ביותר בקרב חיילי צה"ל היא שברי מאמץ אשר גם הם נגרמים עקב עומס על כף הרגל.
אז כיצד נדע במה לבחור?
לבחירת מדרסים נכונה אנו ממליצים לפנות למומחה אשר יוכל לזהות את רמת העומס על הרגל לכל אחד בצורה אינדיבידואלית באמצעות מכונה מיוחדת אשר תזהה את הבעיה בקשת כף הרגל ותבדוק האם ישנה סטייה במרחק הצעדים או נטייה של הקשת. רועי קגן, הבעלים והמייסד של חברת KAGAN FOOTXPERT, הינו אחד מהמומחים המובילים בתחום התאמת מדרסים אורטופדיים ומדרסי ספורט. קבעו תור עוד היום להתאמת מדרס אישית במעבדת ההליכה מהמתקדמות בארץ. שיהיה לכם אימון בריא ונעים.