המרכז למשפחות מיוחדות בגבעתיים מסכם שנה

המרכז למשפחות מיוחדות בגבעתיים מסכם שנה
קרדיט: דוברות גבעתיים

פתיחת קבוצות תמיכה, קיום פעילויות ואירועים בדיגיטל ושדרוג המרכז,

אלו הם רק חלק מהדברים שנעשו השנה תחת המרכז למשפחות לילדים ובוגרים עם צרכים מיוחדים

קרדיט: דוברות גבעתיים

המרכז למשפחות מהווה בית חם למשפחות עם ילדים ובוגרים עם צרכים מיוחדים הוא קיים מזה שנתיים וחצי שנים, ומספק תמיכה, מידע, מיצוי זכויות ומשמשת כרשת חברתית באמצעות פעילויות מגוונות, קבוצות תמיכה, פעילות הסברתית, פרויקטים בתוך ולמען הקהילה ועוד. המרכז הוקם למען חיזוק החוסן המשפחתי וחיזוק הקשרים בין בני המשפחה, במשפחות לילדים ובוגרים עם צרכים מיוחדים, ולצורך שיפור באיכות החיים של בני המשפחה.

המרכז פועל במסגרת תכנית של משרד הרווחה וכחלק מהאגף לשירותים חברתיים בגבעתיים. המרכז פועל בשיתוף פעולה רצוף עם מנהיגות הורים מיוחדים שתורמים מניסיונם ומהידע שצברו במהלך השנים ומסייעים בתכנון והפצת פעילויות.

קרדיט: דוברות גבעתיים

במהלך השנה נפתחו קבוצת תמיכה חדשה לאימהות וקבוצה נפרדת לאבות, בנוסף לקבוצות הממשיכות, כמו קבוצה לאחים ואחריות של ילדים עם צרכים מיוחדים וקבוצת תמיכה להורים מבוגרים, אזרחים ותיקים.

נראות פני המרחב של המרכז שודרגה לצורך יצירת אווירה ביתית, חמימה ונגישה עבור המשפחות. שתי אימהות מיוחדות התנדבו לסייע בהכנת תכנית שיפוץ ושדרוג ותרומה של אביזרי נוי. במסגרת שיתוף פעולה עם חברת "דלק", עשרות עובדי החברה הגיעו ליום שיפוצים שבו צבעו, החליפו תאורה ורכשו אביזרים כמו אדניות פרחים, פופים ועוד.

המפגשים הפיזיים בהרצאות, סדנאות ופעילויות הותאמו למציאות החדשה והתקיימו בהתאם להנחיות בחלוקה של קפסולות וחלקן עבר למרחב הדיגיטלי והתקיימו בזום או בלייב. חולקו ערכות משחק לילדי החינוך המיוחד בכיתות א'-ח' בעזרת שיתוף פעולה בין המחלקה לקידום אנשים עם מוגבלות וצרכים מיוחדים ומחלקת פרט במינהל החינוך.

קרדיט: דוברות גבעתיים

עו"ס שגית גל כהן, מנהלת המרכז למשפחות מיוחדות בגבעתיים: "זמן קצר לאחר כניסתי לתפקיד הופיעה הקורונה שאילצה אותנו בכל פעם מחדש להמציא עצמנו מחדש ולתת שרות שמבוסס בחלקו על פלטפורמות מקוונות. למרות הקורונה, במהלך השנה נעשתה עשייה רבה ומגוונת עבור המשפחות. קיימים מגוון פרויקטים ותכניות עתידיות, ביניהם פרויקט הורה להורה, עבודה עם המנהיגות ההורית, הקמת קבוצות תמיכה חדשות ועוד. המטרה המרכזית היא להגדיל את כמות המשפחות במרכז ולייצר קהילה חזקה.

אני מזמינה משפחות להן בן/בת עם צרכים מיוחדים ומוגבלות להכיר את המרכז ואת הפעילות שלו ולהצטרף לקבוצת הוואטסאפ (שקטה וחסויה) להישאר מעודכנים בפעילויות השונות במספר: 054-9067960".

התוכן כי חם במקומונט גבעתיים
איך ייעוץ כלכלי למשפחות יכול לשנות את חייכם?
המציאות הכלכלית של היום מציבה בפני משפחות רבות אתגרי ניהול...
איפה בירושלים באמת כדאי לתקן את הטסלה שלכם?
היו לכם לא מעט התלבטויות לפני שהלכתם וקניתם טסלה? בסופו...
ניהול פרויקטים בבנייה – שלב אחרי שלב
בנייה של פרויקט חדש דורשת עבודה מסודרת ומדויקת, אך לא...
נצלו את השירותים המקצועיים שלנו לאיתור רטיבות ובדיקות בית בקריות
איתור רטיבות בקירות: הדרך לחיים בריאים ונכס יציב איתור רטיבות בקירות...
איך לבחור עורך דין לענייני משפחה?
עורך דין לענייני משפחה במרכז או בכל מקום אחר בארץ,...
חולמים להקים עסק? זה מה שאתם צריכים לדעת לפני שאתם נכנסים לזה
ידעתם כמה עסקים חדשים נפתחים מדי שנה? אולי חשוב יותר,...
שירותי בדיקה מקיפים לנכסים בחולון
חולון, אחת הערים הצומחות במרכז הארץ, משלבת מבנים חדשים לצד...
שמיכת פוך -  החמימות, הנוחות והפינוק שכל חדר שינה צריך
השאלה באיזה שמיכה אתם מתכסים בלילה הרבה יותר חשובה ממה...
התמודדות מול "חברת הביטוח של המדינה": לא בהכרח עניין פשוט
חברת הביטוח של המדינה או בשמה הרשמי: המוסד לביטוח לאומי,...
טיפול מקצועי בדלקות עיניים
טיפול בשעורה דורש תשומת לב מיוחדת, במיוחד כשמדובר בילדים. מדובר...
דילוג לתוכן