ברוכים הבאים למקומונט גבעתיים   Click to listen highlighted text! ברוכים הבאים למקומונט גבעתיים
פרסום בגוגל לעסקים
מקומונט גבעתיים – חדשות מקומיות גבעתיים
  • חדשות
  • כלכלה וצרכנות
  • נדל”ן
  • תיירות ונופש
  • תרבות ופנאי
  • אינדקס עסקים
  • זירת המומחים
  • דעות
    • העידן הכי בודד
    • רווחה וחברה
  • יצירת קשר
  • חדשות
  • כלכלה וצרכנות
  • נדל”ן
  • תיירות ונופש
  • תרבות ופנאי
  • אינדקס עסקים
  • זירת המומחים
  • דעות
    • העידן הכי בודד
    • רווחה וחברה
  • יצירת קשר
מקומונט גבעתיים – חדשות מקומיות גבעתיים
  • חדשות
  • כלכלה וצרכנות
  • נדל”ן
  • תיירות ונופש
  • תרבות ופנאי
  • אינדקס עסקים
  • זירת המומחים
  • דעות
    • העידן הכי בודד
    • רווחה וחברה
  • יצירת קשר
  • חדשות
  • כלכלה וצרכנות
  • נדל”ן
  • תיירות ונופש
  • תרבות ופנאי
  • אינדקס עסקים
  • זירת המומחים
  • דעות
    • העידן הכי בודד
    • רווחה וחברה
  • יצירת קשר
ראשי » כלכלה וצרכנות » ועדת השרים לרגולציה: נוריד הנטל מהמלונות בישראל

ועדת השרים לרגולציה: נוריד הנטל מהמלונות בישראל

עמי שרון 18 בדצמבר 2016

ועדת השרים לרגולציה בתחום המלונאות, החליטה ממש לאחרונה על שורה של הקלות משמעותיות עבור הקמה ותפעול של בתי מלון בישראל – כך פורסם (15.12.16) באתר ynet. אם כל ההקלות יבוצעו בפועל, המהלך יחסוך 130 מיליון שקל לבתי מלון קיימים, ועוד מיליוני שקלים עבור מלונות חדשים הנמצאים בתכנון ובבנייה. מעבר לחיסכון הגדול, המהלך שומר גם על רווחיות ענף המלונאות בארץ.

(צילום: עמיעד טאוב)

שר התיירות, יריב לוין – יוזם המהלך – אמר כי צמצום הרגולציה בענף המלונאות יביא להגדלת התחרות מחד, ולהוזלת מחירי הנופש בישראל מאידך. מהלך חשוב זה פועל הן לטובת בתי המלון בישראל והן לטובת הצרכן הישראלי, שנוטה בשנים האחרונות לברוח לנופש בחו”ל; זאת בהיעדר חלופות זולות בשל תנאים מגבילים רבים, שמשיתה המדינה על בתי המלון בישראל.

כמה מההקלות העיקריות למלונות כוללות, בין השאר:

בנושא בריכות שחייה – ביטול חובת הקמת בריכות שחייה לפעוטות, בבתי מלון שאינם מיועדים לילדים. כמו כן מפעילי בריכה לא יהיו חייבים להיות זמינים במהלך כל שעות הפעילות, אלא תוך 15 דקות מרגע הזימון – מה שיאפשר לו להתפנות גם לתפקידים נוספים במלון. בהקשר זה אין להתבלבל בין מפעיל בריכה למציל בבריכה.

בנושא מתקנים נלווים – במתחמי בריכות שחייה שפתוחים אך ורק לאורחי בית המלון, תבוטל החובה להקמת מתקנים נלווים כגון מלתחות, תאי שירותים ועוד.

בנושא מרחב מוגן קומתי – הקטנת המרחבים המוגנים הקומתיים (ממ”ק) ב-60%, לטובת שטח חדש שיתפנה להוספת חדרים או אזורים עסקיים / מסחריים. מהלך זה עתיד לחסוך מיליוני שקלים נוספים, בעת תכנון ובנייה של בתי מלון חדשים.

בנושא חדרי כושר – עד היום חדרי כושר המיועדים אך ורק לאורחי המלון, היו חייבים ברישיון עסקים כמו כל חדר כושר אחר הפועל בגבולותיה של מועצה או רשות מקומית. ביטול חובת הרישוי תצמצם משמעותית את עלויות התפעול של המלון.

בנושא כוח אדם – ועדת השרים לרגולציה ממליצה על מתן מענקי התמדה לעובדי המלונות, לצד יצירת קווי תחבורה ציבוריים שיקלו על העובדים להגיע למקום עבודתם וחזרה לביתם מדי יום. כל זאת על מנת לטפל במחסור החמור בכוח אדם בענף המלונאות. המלצה נוספת מציעה לבחון את האפשרות להבאת עובדים זרים נוספים לענף, בהמשך ישיר לעובדים הזרים שכבר הובאו מירדן למספר בתי מלון בעיר אילת.

מתי הצרכן הישראלי יראה את התועלת בכיסו?

מובן מאליו שאין לצפות לירידת מחירים מיידית, גם לאחר ההכרזה הכה משמעותית הזו היוצאת ממשרד התיירות. ההקלות הללו אמורות להיתרגם בסופו של דבר גם להוזלות במחירי בתי המלון בפרט והנופש בישראל בכלל, אך הדבר ייקח זמן. כמה זמן? לא בחודשים הקרובים, יש לשער.

זהו בהחלט מהלך מבורך, שיחד עם הרפורמה בנושא טיסות (“שמיים פתוחים”) יחולל שינוי משמעותי בענף התיירות הנכנסת והפנימית בישראל. ברגע שמדינת ישראל הבינה שהיא משיתה על בתי המלון הגבלות כבדות מדי, שמעמיסות לשווא על עלויות התפעול, נפתח הפתח לשיפור המצב עבור כל הצדדים הנוגעים בדבר – הן המלונאים, הן הצרכנים והן המדינה, שתיהנה מיותר הכנסות מתיירות.

חדשות כלכלה
« פוסט קודם
פוסט הבא »
‏קבוצת מקומונט‏
בתי חולים
מרפאות וקופות חולים
בתי מרקחת
ייעוץ הכוונה וסיוע
גני ילדים
בתי ספר יסודיים
מרכזים קהילתיים ומועדונים
חוגי המתנ"ס
קווי תחבורה ומוניות
חברת החשמל
בנקים
דואר
מקוואות
ספריות

קבוצת מקומונט

כל הזכויות שמורות לקבוצת מקומונט. אין לעשות שימוש בחומרים המפורסמים באתר ללא אישור בכתב מבעלי האתר.

תגיות
אדי אלון אומנות איכות הסביבה אינטרנט בחירות 2013 בחירות גבעתיים בחירות רמת גן ביטחון ופלילים בריכה המלצת rgcity זכויות בעלי חיים חדשות הבידור חדשות הגמלאים ברמת גן חדשות הנוער חדשות הספורט חדשות העיר חדשות הציבור הדתי חדשות חברה חדשות חינוך גבעתיים חדשות חינוך ר"ג חדשות ילדים חדשות כלכלה חדשות פינת החי טור אישי:אורי שאבי טור אישי:ד"ר אבי ליליאן טור אישי:ד"ר סמדר טל טור אישי:משה שכטר טור אישי תנועת הירוקים טיולים וטבע כדורגל כדורסל מוסיקה ומחול נדל''ן ספרים עיריית גבעתיים פינת האימוץ פינת הקאוצ'ינג: נפתלי סדן צרכנות רכילות רן קוניק תושבים כותבים תחבורה תנועות הנוער תערוכות הרצאות ואירועים תרבות
אתרי קבוצת מקומונט: | מקומונט גבעתיים | מקומונט ירושלים | מקומונט חיפה והקריות | מקומונט באר שבע והדרום | חדשות הגליל | חדשות השרון | חדשות רמלה לוד | חדשות חיפה באינטרנט | חדשות תל אביב והסביבה
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס
Click to listen highlighted text!