ברוכים הבאים למקומונט גבעתיים   Click to listen highlighted text! ברוכים הבאים למקומונט גבעתיים
פרסום בגוגל לעסקים
מקומונט גבעתיים – חדשות מקומיות גבעתיים
  • חדשות
  • כלכלה וצרכנות
  • נדל”ן
  • תיירות ונופש
  • תרבות ופנאי
  • אינדקס עסקים
  • זירת המומחים
  • דעות
    • העידן הכי בודד
    • רווחה וחברה
  • יצירת קשר
  • חדשות
  • כלכלה וצרכנות
  • נדל”ן
  • תיירות ונופש
  • תרבות ופנאי
  • אינדקס עסקים
  • זירת המומחים
  • דעות
    • העידן הכי בודד
    • רווחה וחברה
  • יצירת קשר
מקומונט גבעתיים – חדשות מקומיות גבעתיים
  • חדשות
  • כלכלה וצרכנות
  • נדל”ן
  • תיירות ונופש
  • תרבות ופנאי
  • אינדקס עסקים
  • זירת המומחים
  • דעות
    • העידן הכי בודד
    • רווחה וחברה
  • יצירת קשר
  • חדשות
  • כלכלה וצרכנות
  • נדל”ן
  • תיירות ונופש
  • תרבות ופנאי
  • אינדקס עסקים
  • זירת המומחים
  • דעות
    • העידן הכי בודד
    • רווחה וחברה
  • יצירת קשר
ראשי » תרבות ופנאי » חמי רודנר ורונה קינן יובילו את מופע הסיום של תלמידי מזמור

חמי רודנר ורונה קינן יובילו את מופע הסיום של תלמידי מזמור

עידן הראל 6 ביוני 2015

לאחר שנה פורייה של לימודים ויצירה, ביום שלישי, י”ג בתמוז התשע”ה, 30.6.2015, בשעה 18:30, יתקיים מופע סיום שנה חגיגי של “מזמור” בית הספר הגבוה למוזיקה גבעת ושינגטון בהנחיית חמי רודנר ורונה קינן ובסיועם של מנהלי בית הספר איציק וייס ודניאל זמיר.

ערב מופע הסיום יפתח במופע נשים “כחכות רחל” של תלמידות “מזמור” בהנחיית היוצרת והזמרת רונה קינן, העוסק בקשר בין רחל אמנו, רחל אשת רבי עקיבא ורחל המשוררת. לאחר מכן, יתקיים מופע פתוח לקהל הרחב בשם “מבול עכשיו” על ידי בוגרי בית הספר המציג את סיפור המבול , נח והתיבה במלוא הרלוונטיות ובגובה האוזניים. בסוף הערב יחולקו דיפלומות לבוגרי “מזמור”.

מופעי הקונספט מהווים ציון דרך בתרבות המוזיקה הדתית  של לקיחת נושא מהמקורות והפיכתו באמצעים ויזואליים ומוזיקליים לאמירה תרבותית עכשווית. למופע גויסו משתתפי קורס הכתיבה היוצרת של הרב מרדכי ורדי ב’מזמור’. המופעים הם תוצר של עבודה מעמיקה של שנה תחת נושא אחד. זוהי יוזמה ראשונה וייחודית בבית הספר הגבוה למוזיקה הדתי היחיד בארץ.

במופע ישולבו על מסך ענק יצירות וידאו-ארט של תלמידי “פרדס” בית הספר לאמנות גבעת ושינגטון, שנוצרו בהשראת השירים שחיברו תלמידי מזמור. זהו שיתוף פעולה אמנותי ייחודי בין תחומי אמנויות שונים, המקיימים ביניהם דיאלוג של השראה ופרשנות, במופע אור-קולי המחבר מוזיקה ותמונה, טקסט ווידאו.

· מופע הנשים “כחכות רחל” יפתח את האירוע בשעה 18:30

· מופע “מבול עכשיו” יתקיים בשעה 20:15 לקהל הרחב. הכניסה חופשית.

המופעים יתקיימו בהיכל התרבות גבעת וושינגטון.

חמי רודנר: “מופע הקונספט של מזמור נולד כרעיון של רונה (קינן). אני זוכר את הרגע במשרד  הישן, שנכנסתי במקרה ושמעתי את רונה מעלה בפני מנהלי בית הספר איציק (וייס) ודניאל (זמיר) את הרעיון שבזכותם הרעיון הפך לקורס והצטרפתי כמורה של הבנים. הרעיון היה לבחור סיפור מקראי ולהפוך אותו לשירים ומופע קונספטואלי. התלמידים המציאו את “מבול עכשיו” – הכאן והעכשיו בהשראת הסיפור המקראי הידוע, תוך יצירת שירים סביב הקונספט הנבחר. השירים הם אישיים אך גם יש בהם ביקורת פוליטית חברתית כמעט חנוך לוינית. אני מאד מתרגש ואפילו  מצאתי את עצמי כותב שיר למופע”.

רונה קינן: “המופע “כחכות רחל” הוא פרי עבודה של שנה, בה התבקשו התלמידות לבחור נושא המדבר אל ליבן ולעבוד סביבו כאנסמבל, בו כל אחת תורמת את חלקה. לאר עבודת תחקיר מעמיקה על כל אחת מן הדמויות, כתיבת טקסטים, הלחנתם וסינונם נולד המופע הייחודי. התוצאה היא עבודה נמעמיקה, אמיצה ושובת לב של תלמידות מן המגזר הדתי, המיועדת לנשים בלבד,

“כחכות רחל” 
מופע קונספטואלי של תלמידות “מזמור” בהנחיית רונה קינן

תלמידות שנה ג’ במזמור- בית הספר הגבוה למוזיקה גבעת ושינגטון,  במופע העוסק בקשר בין רחל אמנו, רחל אשת רבי עקיבא ורחל המשוררת. המופע מורכב מלחנים וטקסטים מקוריים של התלמידות, שנכתבו בהשראת טקסטים מן המקורות, מדרשים, טקסטים היסטוריים ודימויים ויזואליים הקשורים בחייהן של כל אחת מן הדמויות המכוננות הללו. זוהי עבודה שבוחנת את משמעות המילה “לחכות” וחוקרת עד כמה מושג הציפייה הוא דומיננטי בחייה של אשה, בין אם חיה לפני שלושת אלפים חמש מאות שנה, לפני שמונים שנה, או בימינו אנו.

“מבול עכשיו” 
מופע קונספטואלי של תלמידי “מזמור” בהנחיית חמי רודנר

תלמידי שנה ג’ במזמור- בית הספר הגבוה למוזיקה גבעת ושינגטון, במופע קונספט העוסק בסיפור המבול, נח והתיבה והרלוונטיות לימינו. המבול בשירים מורגש ומטריד. כהוויה שנמצאת שם כל הזמן ברקע , כאופציה או כמעין “טפטוף של מבול”. בין  היתר עוסק המופע בהשחתה המוסרית-חברתית שהייתה קודם המבול, אי לקיחת האחריות על המרחב של נוח ובניו, המבול כסמל לשטף הבלתי פוסק של החיים בימינו, ומבול הפנים ,המידע, ואסונות הטבע שמתרגשים על העולם, וכן המלחמות ושינויים תרבותיים שמתרחשים מול עינינו. אלו  רק חלק מנושאי השירים במופע הבנים.

מוסיקה ומחול
« פוסט קודם
פוסט הבא »
‏קבוצת מקומונט‏
בתי חולים
מרפאות וקופות חולים
בתי מרקחת
ייעוץ הכוונה וסיוע
גני ילדים
בתי ספר יסודיים
מרכזים קהילתיים ומועדונים
חוגי המתנ"ס
קווי תחבורה ומוניות
חברת החשמל
בנקים
דואר
מקוואות
ספריות

קבוצת מקומונט

כל הזכויות שמורות לקבוצת מקומונט. אין לעשות שימוש בחומרים המפורסמים באתר ללא אישור בכתב מבעלי האתר.

תגיות
אדי אלון אומנות איכות הסביבה אינטרנט בחירות 2013 בחירות גבעתיים בחירות רמת גן ביטחון ופלילים בריכה המלצת rgcity זכויות בעלי חיים חדשות הבידור חדשות הגמלאים ברמת גן חדשות הנוער חדשות הספורט חדשות העיר חדשות הציבור הדתי חדשות חברה חדשות חינוך גבעתיים חדשות חינוך ר"ג חדשות ילדים חדשות כלכלה חדשות פינת החי טור אישי:אורי שאבי טור אישי:ד"ר אבי ליליאן טור אישי:ד"ר סמדר טל טור אישי:משה שכטר טור אישי תנועת הירוקים טיולים וטבע כדורגל כדורסל מוסיקה ומחול נדל''ן ספרים עיריית גבעתיים פינת האימוץ פינת הקאוצ'ינג: נפתלי סדן צרכנות רכילות רן קוניק תושבים כותבים תחבורה תנועות הנוער תערוכות הרצאות ואירועים תרבות
אתרי קבוצת מקומונט: | מקומונט גבעתיים | מקומונט ירושלים | מקומונט חיפה והקריות | מקומונט באר שבע והדרום | חדשות הגליל | חדשות השרון | חדשות רמלה לוד | חדשות חיפה באינטרנט | חדשות תל אביב והסביבה
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס
Click to listen highlighted text!