ברוכים הבאים למקומונט גבעתיים   Click to listen highlighted text! ברוכים הבאים למקומונט גבעתיים
פרסום בגוגל לעסקים
מקומונט גבעתיים – חדשות מקומיות גבעתיים
  • חדשות
  • כלכלה וצרכנות
  • נדל”ן
  • תיירות ונופש
  • תרבות ופנאי
  • אינדקס עסקים
  • זירת המומחים
  • דעות
    • העידן הכי בודד
    • רווחה וחברה
  • יצירת קשר
  • חדשות
  • כלכלה וצרכנות
  • נדל”ן
  • תיירות ונופש
  • תרבות ופנאי
  • אינדקס עסקים
  • זירת המומחים
  • דעות
    • העידן הכי בודד
    • רווחה וחברה
  • יצירת קשר
מקומונט גבעתיים – חדשות מקומיות גבעתיים
  • חדשות
  • כלכלה וצרכנות
  • נדל”ן
  • תיירות ונופש
  • תרבות ופנאי
  • אינדקס עסקים
  • זירת המומחים
  • דעות
    • העידן הכי בודד
    • רווחה וחברה
  • יצירת קשר
  • חדשות
  • כלכלה וצרכנות
  • נדל”ן
  • תיירות ונופש
  • תרבות ופנאי
  • אינדקס עסקים
  • זירת המומחים
  • דעות
    • העידן הכי בודד
    • רווחה וחברה
  • יצירת קשר
ראשי » דעות » כיצד למנוע התייבשות כלבים כתוצאה מהחום הכבד

כיצד למנוע התייבשות כלבים כתוצאה מהחום הכבד

כתב אורח 7 ביולי 2008

בעקבות מקרי התייבשות רבים ומכות חום של כלבים כתוצאה מחשיפה לשמש, מסבירה ד"ר סמדר טל מהמרכז הרפואי לחיות מחמד ברמת גן כיצד להגן על כלבינו לעבור את הקיץ בשלום וללא מכות חום

"בחודשי הקיץ מגיעים למרפאה כמעט כל יום פציינטים שהכלבים שלהם חטפו מכות חום", מספרת ד"ר סמדר טל מנהלת המרכז הרפואי לחיות מחמד ברמת גן. "זה קורה לרוב כי בעלי הכלבים הולכים לים עם חיית המחמד שלהם בשעות החמות ביותר ביום. כמו שלנו זה מסוכן, גם לכלבים זה מסוכן מאוד. מכיוון שכלבים לא מזיעים כמונו וגם מכוסים פרווה, הם עלולים להיות רגישים יותר לחום. בנוסף הריצה בחוף הים בשעות הקשות הללו מתישה אותם וההליכה על החול החם גורמת להם לכוויות בכפות הרגליים".


טיפים למניעת מכות חום והתייבשות בעלי חיים:

• סוגי הכלבים שרגישים במיוחד הם כלבים בעלי עור בהיר ופיגמנטציה לבנה (כלבים בעלי אף ורדרד למשל), כלבים זעירים וגורי כלבים. כלבים השייכים לקבוצות אלו, חשוב מאוד למרוח בקרם שיזוף בכל הגוף ובאזור האף ובאזורים הרגישים שאינם מכוסים בפרווה.

• מכוניות הינן מלכודות מוות פוטנציאליות בזמן חודשי הקיץ החמים, מפני שהטמפרטורה בתוכן עלולה בקלות לעבור את ה-400, גם ביום קיץ לא חם במיוחד. רצוי להשאיר את כלבכם במהלך היום בתוך הבית. באם אתם חייבים לקחת אותו ברכב ולהשאירו שם, חשוב לשמור על הכללים הבאים: לפתוח את החלונות ולאוורר את הרכב ככל הניתן, מבלי לאפשר את בריחתו מהרכב, או לחליפין – להכניס את הכלב לתוך מנשא או כלוב מאוורר, ולפתוח את כל חלונות הרכב. רצוי להקפיד לבדוק את כלבכם שברכב בכל 10 דקות.

• יש לדאוג לאספקת מים טריים באופן שוטף, גם בזמן טיול או פיקניק.

• באם כלבכם מלחית, או שיש לו לפתע הבעה לחוצה או בוהה, אינו מציית לפקודות, עור גופו מרגיש חם ויבש, ליבו פועם בקצב מהיר מאוד או שהוא מקיא, יש להוריד את חום גופו במהירות בעזרת מים קרירים (לא קפואים) על ידי השפרצה או טבילתו בהם ולגשת לווטרינר מיידית.

• באם כלבכם נמצא הרבה זמן בחוץ או חי מחוץ לבית, ודאו כי יש לו מקלט מפני השמש היוקדת בצהריי היום. על מכלאות חיצוניות להיות מאווררות ומוצלות, ותמיד צריך להיות בהן צל לפחות באזור אחד.

• פעילות גופנית לכלבכם הינה חשובה, אולם פעילות יתר בזמן מזג אויר חם עלולה לגרום למכת חום. הימנעו מפעילות גופנית רבה באמצע היום, בימים ובלילות חמים רצוי לא להגזים בפעילות.

• שמרו על פרוותו של כלבכם! יש לסרק שיער עודף ובאשר לכלבים שכבר סופרו בעבר, יש לספרם על מנת להקל עליהם – חלקם אבדו את השיער השניוני, המהווה הגנה מפני חום וקור.

• הימנעו מהצעדת חיית המחמד שלכם על גבי חול (למשל בים) או אספלט במהלך היום, כיוון שהדבר עלול לגרום לכוויות בדרגות שונות.

המרכז הרפואי לחיות מחמד הוקם בשנת 1993 ברמת גן. בראש המרפאה עומדת ד"ר סמדר טל, וטרינרית בכירה ומובילה בתחומה. המרפאה מעסיקה את מיטב הרופאים והסייעות ומעניקה מגוון שירותים וטרינאריים כגון שירותים כירורגים, שירותי מעבדה מתקדמים, שירותי חירום וטיפול נמרץ, טיפולי שיניים, רפואה אלטרנטיבית לבעלי חיים ועוד.

טור אישי:ד"ר סמדר טל
« פוסט קודם
פוסט הבא »
‏קבוצת מקומונט‏
בתי חולים
מרפאות וקופות חולים
בתי מרקחת
ייעוץ הכוונה וסיוע
גני ילדים
בתי ספר יסודיים
מרכזים קהילתיים ומועדונים
חוגי המתנ"ס
קווי תחבורה ומוניות
חברת החשמל
בנקים
דואר
מקוואות
ספריות

קבוצת מקומונט

כל הזכויות שמורות לקבוצת מקומונט. אין לעשות שימוש בחומרים המפורסמים באתר ללא אישור בכתב מבעלי האתר.

תגיות
אדי אלון אומנות איכות הסביבה אינטרנט בחירות 2013 בחירות גבעתיים בחירות רמת גן ביטחון ופלילים בריכה המלצת rgcity זכויות בעלי חיים חדשות הבידור חדשות הגמלאים ברמת גן חדשות הנוער חדשות הספורט חדשות העיר חדשות הציבור הדתי חדשות חברה חדשות חינוך גבעתיים חדשות חינוך ר"ג חדשות ילדים חדשות כלכלה חדשות פינת החי טור אישי:אורי שאבי טור אישי:ד"ר אבי ליליאן טור אישי:ד"ר סמדר טל טור אישי:משה שכטר טור אישי תנועת הירוקים טיולים וטבע כדורגל כדורסל מוסיקה ומחול נדל''ן ספרים עיריית גבעתיים פינת האימוץ פינת הקאוצ'ינג: נפתלי סדן צרכנות רכילות רן קוניק תושבים כותבים תחבורה תנועות הנוער תערוכות הרצאות ואירועים תרבות
אתרי קבוצת מקומונט: | מקומונט גבעתיים | מקומונט ירושלים | מקומונט חיפה והקריות | מקומונט באר שבע והדרום | חדשות הגליל | חדשות השרון | חדשות רמלה לוד | חדשות חיפה באינטרנט | חדשות תל אביב והסביבה
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס
Click to listen highlighted text!