האסוציאציה הראשונה של גירושין, אצל רבים ורבות, היא סכסוך. אמנם כולנו מכירים סיפורים על קרבות קשים בין בני זוג שפעם אהבו זה את זו, ואז מצאו עצמם במאבק מר, אבל כדאי לדעת שבפועל ביותר ממחצית מתיקי הגירושין נקודת המוצא היא דווקא הסכמה. כיום, מקובל יותר מבעבר להיפרד ולצאת לדרך חדשה, בעיקר מפני שהחיים דינמיים באופן כללי. כשישנה הבנה אצל שני הצדדים שאין טעם להמשיך, ישנה גם האופציה של הסכם גירושין בהסכמה – ובכתבה זו תמצאו מידע שיעזור לכם לממש אותה באופן מיטבי.
מה קובע החוק?
מאז שנת 2016, החוק מחייב זוגות ששוקלים להתגרש, או שכבר החליטו על פרידה, לעבור הליך גישור וכל זאת במסגרת החוק להסדר התדיינויות. לעיתים, בהליך זה מתגבשות הסכמות להמשך החיים המשותפים – מגשר משפחה מנוסה יכול למשל להציע הסכם כפול: הסכם שלום בית + גירושין. החלק הראשון נשען על הבנות שעשויות לאפשר שלום בית ושיקום הזוגיות, ואילו החלק השני קובע מראש באילו תנאים יתבצעו הגירושין אם הניסיון לא יצלח.
גם כשכבר אין סיכוי להמשך הנישואין, הליך הגישור שכאמור מחויב על-פי חוק מאפשר הגעה להסכמות ברוח טובה ועל בסיס תקשורת מכבדת, יעילה ועניינית. יש לכך יתרון משמעותי גם עבור בני הזוג, ועוד יותר עבור הילדים – כשהם רואים את ההורים מצליחים להיפרד ברוח טובה, קל להם יותר להתמודד עם השינוי הדרמטי בחייהם.
מיפוי מדויק של כל האינטרסים המהותיים ויצירת מצב win-win בעזרת מגשר משפחה מנוסה
המהות של הסכם גירושין בהסכמה היא שמירת כל האינטרסים המהותיים עבור שני בני הזוג. מגשר משפחה מיומן יודע למצוא פתרונות יצירתיים גם למחלוקות שנראות מורכבות, וכך ליצור מצב win-win שיעזור לשני הצדדים לצאת לדרך חדשה בלי להיפגע יתר על המידה מהגירושין. חשוב לציין שבמהלך הגישור יכולים בני הזוג גם להציג רגשות כואבים ולהביא לידי ביטוי את כל התחושות שלהם – אבל מתוך מחויבות להסכם ולא למלחמה. במשרד עורכי דין מירון & סלמן כבר סייעו לזוגות רבים להתגרש על בסיס הסכמה רחבה, ולהגיע לבית הדין הרבני עם הסכם חתום ומסודר שמשקף את טובתם המלאה.