"לפני 15 שנה נשרתי מבית הספר – היום מתכוננת לתערוכת יחיד בסינמטק תל אביב ה-אנגרדוג של עולם האמנות העכשווית בישראל"

"לפני 15 שנה נשרתי מבית הספר – היום מתכוננת לתערוכת יחיד בסינמטק תל אביב ה-אנגרדוג של עולם האמנות העכשווית בישראל"

הכירו את יערה קרשטיין, ה- אנדרדוג של עולם האמנות העכשווית בישראל, היא בת 32 אמנית רב תחומית בעלת לקויי למידה קשים במיוחד, נשרה מכל מערכת חינוכית וכיום מתכוננת לתערוכת היחיד שלה שתתקיים ב- 26 ביוני בסינמטק תל אביב. ראיון מיוחד לוואלה על ההצלחה, פריצת הגבולות והניצחון על המערכת. 

ילדותה של יערה מלווה בסערת רגשות, כתלמידת בית ספר שנאלצה להתמודד עם לקויות למידה קשים מצאה עצמה מדלגת בין מסגרת אחת לשניה כאשר בפועל אף אחת מהן לא ידעה לתת לה מענה הולם לצרכים והקשיים אותם חוותה.
"הרגשתי מתוסכלת, אחת המורות שלי אמרה לי פעם שלא יצא ממני כלום, דמיינו לעצכם שהיום היו אומרים את זה לילד שלכם, איך הייתם מגיבים?"
מה שנשמע לנו היום כעוול, בשנות ה-90 נחשב לנורמה שכן המערכת החינוכית כשלה במתן פתרונות ריאליים לילדים כמו יערה.

"מצאתי את עצמי פעמים רבות לבד, מול הטבע, והשקט, והצלחתי להעביר את התחושות שלי לדף. שם לראשונה הבנתי שאני אוהבת לצייר, שאני יכולה ליצור. הפעם הראשונה בה הרגשתי קשורה הייתה בתערוכה הקבוצתית הראשונה שלי, כשלא הסתכלו עלי מוזר אלה כשווה בין שווים".
והיום במבט לאחור אני מודה לאותה המורה, ולאנשים שלא האמינו בי, כי עכשיו אני אומרת את המילה האחרונה".

צילום: תערוכה ראושנה קבוצתית של יערה קרשטיין | צולם ע"י האב

יערה מציירת בעיקר בסגנון אימפרסיוניסטי נאיבי, מרבית היצירות שלה הם ציורי נוף שונים שאת ההשראה היא שואפת מטיולים בטבע וכמובן מהדמיון. "האמנות האימפרסיוניסטית מאפשרת לי להתבטא, מה שאיני יכולה לעשות בכתב או בעל פה, אני מעבירה דרך הציור, דרך הצבעים ומשיכות המכחול, את השקפות עולמי, מצבי רוח, חלומות ושאיפות".

שם היצירה: "סתיו" / גואש על קנבס (יערה קרשטיין) | 2018
"מגדל דוד" / גואש על גבי קנבס (יערה קרשטיין) | 2017
"נוף ישראלי" / צבעי שמן על קנבס (יערה קרשטיין) | 2018

לגלרייה המכוונת  בקרו באתר-https://yahara-art.co.il

למרות הקשיים שחוותה בילדותה יערה הצליחה לפרוץ את החסימה שהחברה הציבה לה וב 26 ביוני תערך תערוכת היחיד השלישית שלה בסינמטק תל אביב , נושא התערוכה "נפש האומן כדמות סביבתו".
למרות שכל הסיכויים היו לרעתך איך בכל זאת הצלחת?
"תמיד האמנתי בעצמי, ידעתי שאמצא את המקום שלי, כמובן שבסופו של דבר מדובר בעבודה קשה, התמדה ותרגול, ולמרות שהתערוכה בסינימטק היא התערוכה השלישית שלי, וראשונה בקנה מידה כה רחב, אני בהחלט מתרגשת".

יערה מבטיחה הפתעות רבות בתערוכה, בה לראשונה היא תציג יצירות וסגנונות חדשים. אחד החידושים היא יצירה בשיטת דיפטיך, העוסקת בתקשורת בין אנשים או יותר נכון "בחוסר תקשורת".  יערה לא מספרת לנו על הפתעות נוספות אבל בחלט תהיינה הפתעות נוספות. כמו כן יערה בטוחה שזאת רק ההתחלה, "אני מסתכלת על העתיד באופטימיות ושואפת להכרה גלובלית. אני רואה מוזיאונים בינלאומיים בהם יוצגו עבודות שלי ואין לי ספק שעם הנחישות שלי זה יקרה, לפני 15 שנה נשרתי מבית הספר והיום אני מתכוננת לתערוכת יחיד בסינמטק תלך אביב זאת ההוכחה לעצמי שהשמיים הם הגבול".  
שווה לעקוב- https://www.facebook.com/yaharaART/    

הזמנה לתערוכת יחיד של יערה קרשטיין | 26.6.2019- סינמטק תל אביב
התוכן כי חם במקומונט גבעתיים
אמן חושים מפורסם ליום הולדת - חוויה בלתי נשכחת
אמן חושים מפורסם במציאות של היום, רבים מחפשים חוויות ייחודיות ומרתקות....
מרפאת שיניים שטיימן חושפת מתי כדאי לפנות לאורטודנט מומחה
רבים שואלים את עצמם מתי בדיוק מגיע הזמן לפנות לאורטודנט...
טיולי ספארי וירח דבש בטנזניה: חוויה בלתי נשכחת
טיול ספארי בטנזניה טנזניה היא יעד פופולרי במיוחד עבור אוהבי ספארי....
הבנת המעבר בין דורי בעסקים משפחתיים
חשיבות המעבר בין דורי המעבר בין דורי בעסקים משפחתיים הוא תהליך...
הבנת עולם מכוני השמיעה
מכון שמיעה  כיום, ישנם לא מעט אנשים שמתמודדים עם בעיות שמיעה...
סובלים מלחץ תוך-עיני? מומחה לגלאוקומה במרחק נגיעה מרמת גן
לחץ תוך-עיני מוגבר הוא אחד מגורמי הסיכון המרכזיים להתפתחות גלאוקומה,...
איך ניהול נכון של ציוד מתכלה משפיע על התפעול היומיומי של עסקים ומוסדות
ניהול עסק, מוסד ציבורי או ארגון גדול דורש תשומת לב...
שירות מעליות מומלץ וחידוש מעלית – איך לבחור נכון?
שירות מעליות מומלץ כאשר מחפשים שירות מעליות מומלץ, ישנם מספר גורמים...
תפקידן של חברות השמה 
בעידן המודרני, חברות השמה מהוות כלי חשוב עבור ארגונים שמעוניינים...
שחרור רגשי, טיפול בלחץ נפשי וחרדת מבחנים – המדריך השלם  
שחרור רגשי בימינו, כאשר עומס היומיום מתגבר, הצורך בשחרור רגשי הופך...
דילוג לתוכן