Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

מדו"ח חדש שהתפרסם בשבוע שעבר עולה – גבעתיים ורעננה בראש דירוג החינוך בישראל!

מדו"ח חדש שהתפרסם בשבוע שעבר עולה – גבעתיים ורעננה בראש דירוג החינוך בישראל!
pixabay

מהבדיקה שהשוותה את נתוני מערכת החינוך ב – 20 ערים מרכזיות בישראל, כשרובן אינן מקבלות מענקים ממשרדי הממשלה מעבר לתקציבים המועברים לשירותים שונים, אולם כללה את ההשקעה בכל תלמיד של הרשויות – מעבר לתקציבים שמתקבלים ממשרד החינוך, עולה – גבעתיים ניצבת בראש הדירוג.

גבעתיים במקום הראשון בישראל על מי סקר חינוך שנערך לאחרונה
pixabay

הבדיקה התייחסה ל – 13 מדדים המצביעים על איכות החינוך בערים ועל תפקוד הרשות המקומית. הם כוללים את הישגי הבגרויות, שיעור הלומדים מתמטיקה ואנגלית ברמה של 5 יחידות ואת שיעור המצטיינים בהן, בתי הספר היסודיים כללו המדדים את הישגי התלמידים במבחני המיצ"ב שנערכים בכיתות ה' במתמטיקה, עברית ואנגלית, לצד נתונים על הצפיפות בממוצעת בכיתות. המדדים לא התייחסו להישגים בלבד, אלא גם לאקלים הבית-ספרי, כמו אירועי אלימות ודיווחים על רגשות חיוביים כלפי בית הספר שבו הם לומדים.

בבדיקה מדדוגם את מאמצי הערים להפחית את הנשירה ולעודד שילוב של תלמידים בעלי צרכים מיוחדים בבתי הספר התיכוניים הרגילים.

הערים דורגו בכל מדד באופן יחסי להישגיהן בתחום ביחס לשאר הערים וכך נקבע גם המיקום הכללי שלהן בדירוג (כל מדד קיבל משקל שווה).

הנתונים נאספו ממאגרי משרד החינוך ומנתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה ופרט לתקציבי החינוך, הם מתייחסים ל – 2017. הנתון על תקציבי החינוך מתייחס ל – 2016. עבור הישגי המיצ"ב, בחלק קטן מהרשויות שלא השתתפו במבחנים ב – 2017, נבחרו הנתונים הזמינים האחרונים מ – 2015 או מ – 2016. בבני ברק לא נכללו תוצאות מבחני המיצ"ב משום שרוב התלמידים החרדים בישראל אינם נבחנים בהם.

 

התוכן כי חם במקומונט גבעתיים
טכנולוגיה חדשנית בתחום ניקיון רחובות וכבישים לראשונה בגבעתיים
גבעתיים מתחדשת בטכנולוגיה חדשנית בתחום ניקיון הרחובות ונראות פני העיר. פיילוט...
מהם הטיולים שנרצה איתנו מנשא בד?
טיול משפחתי הוא חוויה מגבשת והזדמנות להכיר לתינוק את העולם....
טקס חנוכת מגרש פטאנק ע"ש אריה ילוב
בשבוע שעבר נחנך מגרש פטאנק חדש בגן חיל האוויר על...
התלמידות מפיצות אהבה לותיקי העיר רעננה
מתוך מטרה להאיר קצת ולהפיץ טוב דווקא בימים אלה, תלמידות...
עידו חג'ג', נשיא ברצלונה ובכיר בנטפליקס משקיעים בסטארט-אפ סקילסט שילמד את הילדים שלכם כדורגל מכוכבי ענק כמו לבנדובסקי, מודריץ' רוברטו קרלוס ואחרים.
המהפכה הדיגיטלית שהעולם עובר אינו פוסח על כל התחומים. אוניברסיטאות...
מצדיעים לשורדי השואה
אירוע ההוקרה השנתי לשורדי ושורדות שואה בגבעתיים, נערך בתיאטרון גבעתיים מאות...
פעם שלישית עץ: סבב 3 של פרויקט "אמץ עץ" בגבעתיים יוצא לדרך, במטרה לסייע לבלימת ההתחממות הגלובלית
לאחר הצלחה גדולה בסבבים קודמים של פרויקט "אמץ עץ", במסגרתו...
השפה החדשה של העיר
בשבועות האחרונים גבעתיים שדרגה את רחובותיה והתקשטה בספסלים, פחים, שלטי...
child-s-hand-old-man-s-hand-holding-cane_86638-236
טיפול בצורה נכונה
על מנת לבצע טיפול בקשישים ומבוגרים יש צורך בשירותיה של...
66
נשים בעבודה חייבות לקבל הגנה משפטית
המציאות של נשים עובדות רבות אינה ורודה ומעולם לא הייתה,...