מהבדיקה שהשוותה את נתוני מערכת החינוך ב – 20 ערים מרכזיות בישראל, כשרובן אינן מקבלות מענקים ממשרדי הממשלה מעבר לתקציבים המועברים לשירותים שונים, אולם כללה את ההשקעה בכל תלמיד של הרשויות – מעבר לתקציבים שמתקבלים ממשרד החינוך, עולה – גבעתיים ניצבת בראש הדירוג.
הבדיקה התייחסה ל – 13 מדדים המצביעים על איכות החינוך בערים ועל תפקוד הרשות המקומית. הם כוללים את הישגי הבגרויות, שיעור הלומדים מתמטיקה ואנגלית ברמה של 5 יחידות ואת שיעור המצטיינים בהן, בתי הספר היסודיים כללו המדדים את הישגי התלמידים במבחני המיצ"ב שנערכים בכיתות ה' במתמטיקה, עברית ואנגלית, לצד נתונים על הצפיפות בממוצעת בכיתות. המדדים לא התייחסו להישגים בלבד, אלא גם לאקלים הבית-ספרי, כמו אירועי אלימות ודיווחים על רגשות חיוביים כלפי בית הספר שבו הם לומדים.
בבדיקה מדדוגם את מאמצי הערים להפחית את הנשירה ולעודד שילוב של תלמידים בעלי צרכים מיוחדים בבתי הספר התיכוניים הרגילים.
הערים דורגו בכל מדד באופן יחסי להישגיהן בתחום ביחס לשאר הערים וכך נקבע גם המיקום הכללי שלהן בדירוג (כל מדד קיבל משקל שווה).
הנתונים נאספו ממאגרי משרד החינוך ומנתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה ופרט לתקציבי החינוך, הם מתייחסים ל – 2017. הנתון על תקציבי החינוך מתייחס ל – 2016. עבור הישגי המיצ"ב, בחלק קטן מהרשויות שלא השתתפו במבחנים ב – 2017, נבחרו הנתונים הזמינים האחרונים מ – 2015 או מ – 2016. בבני ברק לא נכללו תוצאות מבחני המיצ"ב משום שרוב התלמידים החרדים בישראל אינם נבחנים בהם.