פרסום בגוגל לעסקים
מקומונט גבעתיים – חדשות מקומיות גבעתיים
  • חדשות
  • כלכלה וצרכנות
  • נדל”ן
  • תיירות ונופש
  • תרבות ופנאי
  • אינדקס עסקים
  • זירת המומחים
  • דעות
    • העידן הכי בודד
    • רווחה וחברה
  • יצירת קשר
  • חדשות
  • כלכלה וצרכנות
  • נדל”ן
  • תיירות ונופש
  • תרבות ופנאי
  • אינדקס עסקים
  • זירת המומחים
  • דעות
    • העידן הכי בודד
    • רווחה וחברה
  • יצירת קשר
מקומונט גבעתיים – חדשות מקומיות גבעתיים
  • חדשות
  • כלכלה וצרכנות
  • נדל”ן
  • תיירות ונופש
  • תרבות ופנאי
  • אינדקס עסקים
  • זירת המומחים
  • דעות
    • העידן הכי בודד
    • רווחה וחברה
  • יצירת קשר
  • חדשות
  • כלכלה וצרכנות
  • נדל”ן
  • תיירות ונופש
  • תרבות ופנאי
  • אינדקס עסקים
  • זירת המומחים
  • דעות
    • העידן הכי בודד
    • רווחה וחברה
  • יצירת קשר
ראשי » כלכלה וצרכנות » מה הטכנאי מתכנן לעשות במזגן שלכם, וכמה זה יכאב בכיס?

מה הטכנאי מתכנן לעשות במזגן שלכם, וכמה זה יכאב בכיס?

1 בינואר 2018

כל הדרך חשבתי על המזגן. מפלי זיעה ניגרו על הגב והרטיבו את החולצה עד שהגעלתי את עצמי, והשתוקקתי להגיע הביתה, להפעיל את הקירור ולחזור להיות בן אדם.

סופסוף בבית, והנה השלט. לחצתי עליו. חזק. לחצתי שוב. נו! תידלק! ושוב לחיצה. המזגן השמיע קרטוע חורק. אוויר קר לא יצא. הצילו! דחוף טכנאי מזגנים!

תקלות של חורף ותקלות של קיץ

התקופה הכי בוערת לטכנאי המזגנים היא דווקא הקיץ, ולא רק בגלל שאז אנחנו רואים אותם כשירותי חירום קריטיים כמעט כמו מספרי 100 101 ו-102, אלא גם בגלל שבקיץ מועמסים המזגנים בפעילות רצופה יחד עם חום כבד. לחץ הגז עולה, משפיע על המדחס וגורם להתחממות כללית של חוטי החשמל, המדחס והמנוע.

מאידך, גם החורף לא נשאר חייב: טמפרטורה נמוכה במיוחד והפעלת מזגן על חימום זמן ארוך מידי יוצרים תקלות משלהם. קור של פחות מ-4 מעלות צלסיוס עלול להקפיא את המזגן. פילטר סתום במצב חימום מעלה את לחץ הגז מגביר את צריכת החשמל ועלול להקפיץ את החשמל או לגרום לשריפת רכיבים במזגן.

מזגן . צילום באדיבות pixabay

אלו התיקונים שכנראה תיפגשו בהם:

בסקירה גסה – התיקונים הנפוצים ביותר למזגן הם מילוי גז והחלפת קבלים. אחריהם מופיעים ניקוי מזגן, החלפת תרמוסטט, החלפת מאוורר, הוספת גומיות למזגן, תיקון מדחס, תיקון שלט והחלפת פיקוד/ כרטיסים.

למרות החשש הטבעי מעלויות גבוהות, כ-50% מהתיקונים אינם יקרים כל כך ומסתכמים בממוצע של עד 400 ש”ח. תיקונים נוספים יעלו עד 600 ש”ח. הטיפול היקר ביותר הוא החלפת מדחס, שעלול לגבות גם 2,000 ש”ח ויותר, ולעיתים קרובות יהיה עדיף לרכוש מזגן חדש.

עבור הגעת הטכנאי ללא טיפול תשלמו בין 180 ל-250 ש”ח (ביקור בשעות מאוחרות מעלה את הרף).

מה הטכנאים יעשו אצלכם? וכמה תשלמו?

מוגשת רשימת תקלות נפוצות ודרכי הטיפול בהן, באיחול לבבי שהמזגן שלכם יתפקד כשורה לנצח ולעולם לא תצטרכו לה 😉

  • מילוי גז במזגן: אז כמו שכבר אמרנו, זהו התיקון הנפוץ ביותר. גז המזגנים נוזל כתוצאה מחור במערכת, ומהירות הבריחה שלו משתנה בהתאמה לגודל החור. יש לחשב את קצב הנזילה, מחיר המילוי ומחיר תיקון הדליפה, ולהחליט האם משתלם לתקן את החור או פשוט למלא גז אחת לכמה שנים.

מחירים

מילוי גז רגיל R22: 250-400 ש”ח

מילוי גז ירוק R410 – 200-400 ש”ח

מילוי גז למזגן גדול – 350–450 ש”ח

מילוי גז כולל איתור ותיקון דליפה – 400-600 ש”ח.

  • החלפת קבלים: המזגן מכיל שלושה קבלים או שניים שאחד מהם כפול: קבל מנוע מדחס, קבל למאוורר הפנימי וקבל למאוורר החיצוני. קבל תקול ניתן להחלפה בקלות ובמחיר נמוך יחסית. לעיתים יוסיפו למנוע קבל עזר נוסף.

מחירים

החלפת קבל – 250-550 ש”ח

החלפת קבל התנעה- 200-450 ש”ח

  • ניקוי כללי: נכון שאתם מקפידים לנקות את הפילטרים מינימום אחת לחודשיים? (ואם לא- דחוף, רוצו לנקות!) מלבד ניקיון הפילטרים במים שעשוי לחסוך תקלות רבות ולהאריך את חיי המזגן, חשוב מאד להזמין ניקוי עמוק מטכנאי מזגנים, שיפרק את החלקים הפנימיים, יסיר את העובש והלכלוך ולא סתם יתיז חומר שירטיב את הטינופת וייצור בוץ!

מחיר ניקוי עמוק: 300-500 ש”ח

  • הארכה או החלפת צנרת: במקרה שיחידת המיזוג הפנימית ממוקמת רחוק מידי מיחידת המדחס, מאריכים את צנרת המזגן על ידי הלחמת צינור נוסף או חיבורו באמצעות ‘ניפל’. החלפת צנרת תתבצע כאשר רוכשים מזגן חדש הפועל עם סוג גז שונה מהישן, ולא ניתן להשתמש בשבילו בצנרת הישנה.

מחירים

הוספת צנרת: 80-130 ש”ח למטר צנרת

החלפת צנרת, כולל פירוק צנרת ישנה – 400-500 ש”ח בממוצע

  • תיקון או החלפת מדחס: המדחס, בדיוק כמו ששומעים, ‘דוחס’ את הגז ובכך אחראי על פעולת הקירור. עלות תיקון מדחס גבוהה ולפעמים אין ברירה אלא להחליף אותו בעלות גבוהה עוד יותר. אם מדובר במזגן קטן יהיה משתלם יותר לרכוש מזגן חדש.

מחירים

החלפת מדחס במזגן 1-2 כ”ס: 900-2000 ש”ח

החלפת מדחס במזגן עד 3.5 כ”ס: 2,000-3,500 ש”ח

  • החלפת תרמוסטט (רגש): אם המזגן פועל ללא הפוגה עד שהחדר הופך למקפיא או לתנור אפיה, ככל הנראה חיישן הרגש תקול. אם למזגן כרטיס פיקוד דיגיטלי, מספיק להחליף רק את חיישן הרגש. במזגן מכני יש להחליף את כל הפיקוד.

מחירים:

תיקון חיישן – 200-400 ש”ח

החלפת חיישן רגש: 250-500 ש”ח

החלפת פיקוד במזגן מכני: מ-1000 ש”ח

  • תיקון שלט: האמת? אין כל כך טעם לתקן את השלט, מאחר ושלט חדש יעלה פחות או יותר כמו ביקור הטכנאי. תוכלו לבחור בין קניית שלט אוניברסאלי לרכישת שלט מתאים מחברת המזגנים בעלות גבוהה יותר.

מחירים

שלט אוניברסאלי: 50-80 ש”ח

שלט מקורי: 60-200 ש”ח

  • החלפת פיקוד: לוח הפיקוד הוא ה’בוס’ המנהל ומנתב את הוראות ההפעלה לרכיבים השונים. רק לאחר שלילת תקלות אחרות יפנה הטכנאי לבדוק אותו. במקרה שכרטיס הפיקוד ‘הלך’ ניתן להחליף אותו בכרטיס פיקוד מקורי או בפיקוד אוניברסאלי בעלות נמוכה יותר. פיקוד אוניברסאלי אינו כולל את כל האופציות כמו שעון שבת, שליטה על התריס וכד’, ואינו מתאים לכל סוגי המזגנים.

מחיר החלפת כרטיס פיקוד: 700-1200 ש”ח

 

 

 

 

 

 

« פוסט קודם
פוסט הבא »
‏קבוצת מקומונט‏

חנות 28 מטר להשכרה בשדרות ירושלים 1, רמת גן.

חנות 28 מטר להשכרה בשדרות ירושלים 1, רמת גן.
תקרה גבוהה, חלל אחד.
נייד: 053-3386813
לאה.

פרשת השבוע: פרשת כי תשא
כניסה:
יציאה:
תל אביב
17:23
18:19
ירושלים
17:00
18:17
חיפה
17:22
18:18
באר שבע
17:24
18:19
בתי חולים
מרפאות וקופות חולים
בתי מרקחת
ייעוץ הכוונה וסיוע
גני ילדים
בתי ספר יסודיים
מרכזים קהילתיים ומועדונים
חוגי המתנ"ס
קווי תחבורה ומוניות
חברת החשמל
בנקים
דואר
מקוואות
ספריות

קבוצת מקומונט

כל הזכויות שמורות לקבוצת מקומונט. אין לעשות שימוש בחומרים המפורסמים באתר ללא אישור בכתב מבעלי האתר.

תגיות
אדי אלון אומנות איכות הסביבה אינטרנט בחירות 2013 בחירות גבעתיים בחירות רמת גן ביטחון ופלילים בריכה המלצת rgcity זכויות בעלי חיים חדשות הבידור חדשות הגמלאים ברמת גן חדשות הנוער חדשות הספורט חדשות העיר חדשות הציבור הדתי חדשות חברה חדשות חינוך גבעתיים חדשות חינוך ר"ג חדשות ילדים חדשות כלכלה חדשות פינת החי טור אישי:אורי שאבי טור אישי:ד"ר אבי ליליאן טור אישי:ד"ר סמדר טל טור אישי:משה שכטר טור אישי תנועת הירוקים טיולים וטבע כדורגל כדורסל מוסיקה ומחול נדל''ן ספרים עיריית גבעתיים פינת האימוץ פינת הקאוצ'ינג: נפתלי סדן צרכנות רכילות רן קוניק תושבים כותבים תחבורה תנועות הנוער תערוכות הרצאות ואירועים תרבות
אתרי קבוצת מקומונט: | מקומונט גבעתיים | מקומונט ירושלים | מקומונט חיפה והקריות | מקומונט באר שבע והדרום | חדשות הגליל | חדשות השרון | חדשות רמלה לוד | חדשות חיפה באינטרנט | חדשות תל אביב והסביבה
גלילה לראש העמוד
דלג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס