כחלק מפעילות קמפוס קהילתיים, הגיעו ביום חמישי (04.04.19) עשרות אנשים למרכז קהילתי שדה בוקר, להקשיב להרצאתו המרתקת של עמית אברון, שלא רק הסביר, אלא גם הביא לקהל דוגמאות על האופן בו משפיעה המוזיקה על המוח והרגשות שלנו.

עמית אברון, מרצה לפסיכולוגיה באוניברסיטה הפתוחה, בוגר תואר שני MA נוירופסיכולוגיה, אוניברסיטת חיפה, ותואר שני MA ב" מוח מוזיקה ותודעה" באוניברסיטת Goldsmiths בלונדון. אברון, מוכר בשל הרצאותיו הקולחות וחדשניות על ההשפעה הישירה שיש למוזיקה על המוח, תחום מחקר חדשני המתפתח בשנים האחרונות.

הרצאתו של אברון, בחלק הראשון העלה את סקרנות הקהל עם הסבר כיצד המוח קולט את המוזיקה ומנתח אותה לפי : קצב, מנגינה, דפוס ותבניות אשר משמעותן באים לידי ביטוי על ידי רגש שמחה או עצב, ריקוד לפי הקצב, הנאה. בחלק השני בהרצאה, תיאר אברון כיצד נראה מוח של מי שעוסק בקריירה מוזיקלית ועסק בשאלה המסקרנת באיזה גיל כדאי להתחיל לנגן על כלי נגינה. בחלק השלישי בהרצאה, ריתק אברון את הקהל, כאשר הסביר כיצד עוזרת מוזיקה לחולי פרקינסון להחזיר את התנועתיות והקצב הפנימי, חולי אלצהיימר שמצליחים להתחבר לזיכרונות אבודים מהעבר באמצעות מוזיקה ששמעו בנעורים שלהם, וכן גם לאוטיזם וקשיי שפה.
שוני לוטן מנהלת הקמפוס: "אני שמחה להביא לקהל הבוגר הרצאות מעניינות, חדשניות ומרתקות ומודה לעמית על כך שהגיע והעשיר אותנו בפרטים ובידע רב בנושא".