המרחב החדש במרכז המצוינות הסמוך לתיכון שמעון בן צבי שייקרא "הקומה השלישית", נחנך על ידי ראש עיריית גבעתיים במהלך סיור בעיר של מנהלת מחוז תל אביב במשרד החינוך, הגב' חיה שיטאי.
מנהלת מחוז תל אביב במשרד החינוך, גב' חיה שיטאי יחד עם בכירי משרדה קיימו השבוע סיור עבודה בעיר גבעתיים. במסגרת הסיור ביקרה מנהלת המחוז בגן שדמית שם התרשמה מפעילות חקר בבוטניקה וחקר חלל בקרב הילדים, משם המשיכה לבית הספר קלעי בו קיימה מפגש עם התלמידים. המשלחת ערכה גם סיור התרשמות ממרחב הלמידה החדשני בבית הספר ברנר, אך ללא ספק גולת הכותרת הייתה חנוכת "הקומה השלישית" במרכז המצוינות הסמוך לתיכון "שמעון בן צבי".

מרחב החדשנות יוצא הדופן הוקם כחלק מתפיסה עירונית המיישמת את תכנית החינוך הגורפת לעיר בחדשנות. התכנית מתייחסת למאפיינים העירוניים ונועדה להנגיש לתלמידים בעיר, למידה משמעותי, מותאמת, מחוברת לאקדמיה.
"הקומה השלישית" היא חלל במבנה קיים, אשר חולק ל- 10 חללים בגדלים שונים, כ אשר הגדול ביותר מטרתו לאכלס עד כיתה אחת. תכנון החללים היה משותף (מורים, יועצים ותלמידים) והתייחס לצרכים של המורים, לרעיונות שהתלמידים העלו ולהנחות היסוד של תפיסת מרחבי הלמידה החדשניים והיעוד שלהם.
"הקומה השלישית" מאפשרת סביבות עבודה ולמידה מגוונות בשילוב התכנסויות בקבוצות שונות, סביבות המאפשרות שיח , דיאלוג, מקומות מפגש ומרחבים להשראה לפיתוח רעיונות ומיזמים. ידוע שדור תלמידי ה- Z הניחן בחשיבה יזמית, מאומן במספר פעולות בבת אחת, יכולות טכנולוגיות מפותחות וכו' ומרחבי הקומה השלישית נועדו לאפשר לתלמידים לפתח את רעיונותיהם.

הכיתות בקומה השלישית עוצבו על פי רצף פיתוח חשיבה המצאתית, כשהתנועה בין החדרים מדמה פיתוח מיזם המצאה של רעיון על פי סדר תהליכי החשיבה ועבודה הנדרשים ממנו.
ראש עיריית גבעתיים רן קוניק ציין: "זהו מרחב למידה חדשני במרכז המצוינות העירוני שישרת את מערכת החינוך העירונית כולה. כשמדברים על סביבת למידה, אקלים בית ספרי וחדשנות בחינוך, לזו הכוונה ואנו גאים שיש באפשרותנו להעניק לתלמידים סביבת עבודה וחדשנות כה מיוחדים."
מנהלת מחוז תל אביב הגברת חיה שיטאי ציינה כי מרחב הלמידה שנחנך בגבעתיים יכול להוות מודל ללמידה חדשנית וכי מרחב כה ייחודי היא לא ראתה בישראל אלא רק מעבר לים.