תחרות השחמט הינה ספינת הדגל של תחרויות הנוער בארץ בשחמט, שכן היא אחת משתי התחרויות לנוער המתנהלות בתנאי פנימייה מלאים ומגיעים אליה מכל רחבי הארץ. בתחרות גביע המדינה לנוער, זכתה במקום הראשון הקבוצה הבכירה של רמת-גן.
התחרות השנה הייתה גדולה במיוחד והגיעו אליה סך הכל 51 קבוצות, 254 שחקני הנוער המצטיינים בישראל. באליפות שתי תחרויות: אליפות שחמט בת 9 משחקים בקצב של שעתיים למשחק וכן גביע המדינה בשחמט לנוער, 9 משחקים בקצב "בזק" (בליץ) של 10 דקות למשחק.
גם השנה שלח מרכז השחמט של "מב"ע אטיוד" רמת-גן את כמות הקבוצות הגדולה ביותר בארץ, 6 קבוצות ילדים ונערים, בכל קבוצה 5 שחקנים. את השחקנים ליוו אמן השחמט, דן דרורי, המאמן את הנערים כל השנה, ליאור גל, המנהל את מועדון השחמט ביחד עם דן רקד על כובע נוסף כמנהל התחרות מטעם האיגוד הישראלי לשחמט וכן נערי מועדון מצטיינים בוגרים שעברו את גיל ההשתתפות, יובל ויבורסקי ושחר רבינוביץ. שניהם עתידים להשתתף באליפות המתאימה עד גיל 18 בשבוע הבא.
התחרות נפתחה בצורה טובה אך הפסד צורב בתוצאה 3-1 לקבוצת נערי אשדוד במשחק השישי הרחיק את הגביע המיוחל ואז באה ההתאוששות של שלושה ניצחונות רצופים מקסימליים (4-0) על שתי הקבוצות של ירושלים וקבוצת תל אביב וזכייה היסטורית בגביע המדינה.
הרכב הקבוצה: אופיר שבת, תומר וסטמן, נתנאל סעדון, אייל גביזון ועידן אדר.