ברוכים הבאים למקומונט גבעתיים   Click to listen highlighted text! ברוכים הבאים למקומונט גבעתיים
פרסום בגוגל לעסקים
מקומונט גבעתיים – חדשות מקומיות גבעתיים
  • חדשות
  • כלכלה וצרכנות
  • נדל”ן
  • תיירות ונופש
  • תרבות ופנאי
  • אינדקס עסקים
  • זירת המומחים
  • דעות
    • העידן הכי בודד
    • רווחה וחברה
  • יצירת קשר
  • חדשות
  • כלכלה וצרכנות
  • נדל”ן
  • תיירות ונופש
  • תרבות ופנאי
  • אינדקס עסקים
  • זירת המומחים
  • דעות
    • העידן הכי בודד
    • רווחה וחברה
  • יצירת קשר
מקומונט גבעתיים – חדשות מקומיות גבעתיים
  • חדשות
  • כלכלה וצרכנות
  • נדל”ן
  • תיירות ונופש
  • תרבות ופנאי
  • אינדקס עסקים
  • זירת המומחים
  • דעות
    • העידן הכי בודד
    • רווחה וחברה
  • יצירת קשר
  • חדשות
  • כלכלה וצרכנות
  • נדל”ן
  • תיירות ונופש
  • תרבות ופנאי
  • אינדקס עסקים
  • זירת המומחים
  • דעות
    • העידן הכי בודד
    • רווחה וחברה
  • יצירת קשר
ראשי » זירת המומחים » ניתוח בסרטן לבלב: הטיפול היעיל ביותר לסרטן הקטלני

ניתוח בסרטן לבלב: הטיפול היעיל ביותר לסרטן הקטלני

28 ביוני 2018

סרטן לבלב הוא מחלה קטלנית שמאובחנת אצל כ-1000 ישראלים בשנה. הטיפול היעיל ביותר עבור סרטן לבלב הוא הסרה ניתוחית של הגידול. עם זאת, רבים מהחולים מאובחנים בשלב מאוחר מדי ואינם מתאימים לניתוח. האם הרפואה מנתחת מעט מדי חולים ומה היא עושה כדי לנתח יותר?

צילום ברישיון https://www.stockunlimited.com/

סרטן לבלב נחשבת לאחת המחלות הסרטניות האלימות ביותר, כאשר רוב החולים מאובחנים כבר בשלבים מתקדמים של המחלה. בשלבים מתקדמים אלה, לא ניתן להעניק לחולים ניתוח שיכול לשפר משמעותית את סיכויי הישרדותם.

חולים אלה, שאינם עוברים ניתוח, מקבלים לרוב טיפולי כימותרפיה. על אף שיעילות של טיפולי כימותרפי לסרטן לבלב הוכחה במספר רב של מחקרים, הם מתקשים להאריך את תוחלת החיים של החולים ביותר מחודשים או שנים בודדות.

ניתוח: הטיפול הטוב ביותר לחולי סרטן לבלב

חולי סרטן לבלב שנמצאו מתאימים לניתוח ונותחו זוכים לרוב לתוחלת חיים משופרת לעומת חולים שמחלתם לא אפשרה להם לעבור ניתוח. סוג הניתוח המדויק שבו מוסר הגידול תלוי בגורמים רבים אך פעמים רבות מדובר בניתוח על שם וויפל.
במסגרת ניתוח וויפל מסירים את ראש הלבלב ואיברים שצמודים אליו: חלק מהמעי הדק, צינור המרה, כיס המרה וחלק מהקיבה. גם לניתוח וויפל יש גרסאות שונות, בחלקן יוותרו על כריתת חלק מהאיברים.

על אף שהניתוח משפר מאוד את תוחלת החיים בחולים המתאימים, הוא אינו ערובה להחלמה מלאה מהמחלה. למעשה, מרבית החולים שיעברו ניתוח להסרת גידול לבלב יסבלו מחזרה של המחלה תוך שנים ספורות.
עם זאת, ניתוח נותר הטיפול הטוב ביותר מבין הטיפולים הקיימים וכ-30-10% מהמנותחים ישרדו 5 שנים או יותר אחריו.

מדוע לא ניתן לנתח את רוב חולי סרטן הלבלב

כריתה ניתוחית של סרטן לבלב אפשרית רק בקרב כ-20% מהחולים, אצלם התגלתה המחלה בשלב מוקדם כשהיא מוגבלת ללבלב ולא מקיפה כלי דם.

חולים שהמחלה שלהם התפשטה מחוץ לגבולות הלבלב, לרבות חדירה של הגידול לכלי דם או שליחת גרורות, לא יפיקו תועלת מהניתוח. הסיבה לכך היא שהניתוח, שיסיר באופן חלקי את הגידול בלבלב, לא יוכל לסייע במיגור הגרורות בשאר חלקי הגוף והן ימשיכו לגרום נזק לחולה.

בנוסף להימצאותן של גרורות והתפשטות הגידול לאיברים סמוכים, גם נוכחות של גידול סביב כלי דם מרכזיים באזור הלבלב נחשב כגורם שימנע טיפול ניתוחי.

בחולים אלה, טיפול כימותרפי שמגיע לכל אזורי הגוף, לרבות ללבלב, הוא טיפול הבחירה.

היום ניתן לנתח יותר חולי סרטן לבלב

בשנים האחרונות מתגבר הדיון בנוגע ליעילות ניתוח להסרת גידול סרטן לבלב בחולים ‘גבוליים’ לניתוח. אצל חולים אלה, הסרטן אינו שלח גרורות לאיברים מרוחקים אך הקיף כלי דם משמעותיים באזור הלבלב. בעוד שבעבר חולים אלה לא נחשבו אפשריים לניתוח, היום שואפים לנתחם, בתקווה שיזכו ליהנות מהיתרונות ההישרדותיים האפשריים הקשורים בו.

אמצעי מרכזי שבאמצעותו נבדקת אפשרות לנתח חולים רבים יותר היא טיפול נאו אדגיובנטי (Neoadjuvant). במסגרת טיפול זה, החולה מקבל טיפול בכימותרפיה, בהקרנות או בשתיהם עוד לפני הניתוח. הטיפול ניתן לפני הניתוח בתקווה לצמצם את הגידול שסמוך לכלי הדם בלבלב ולשפר את הסיכוי להשיג הסרה ניתוחית יעילה.

כמו כן, התקדמויות בשיטות הניתוחיות יכולות לאפשר ניתוחים רחבים יותר, שכוללים כריתה נרחבת יותר של כלי דם ושחזורם.

למידע נוסף על אפשרויות טיפול מתקדמות בסרטן לבלב

האם הרופאים מנתחים מעט מדי חולי סרטן לבלב?

במקביל למאמץ להגדיל את מספר החולים שניתן לניתוח, נעשה מאמץ לנתח מה שיותר מהחולים שכבר מתאימים לניתוח. בשנים האחרונות מתחזקת ההערכה שחולים רבים שיכולים להפיק תועלת מניתוח להסרת הגידול בלבלב אינם עוברים אותו. על אף שאין נתונים על היקף התופעה בארץ, מחקר שנערך על 9,559 חולים בארה”ב הראה שלכ-38% מהחולים שהתאימו לניתוח להסרת הגידול בלבלב הוא לא הוצע על ידי הצוות המטפל. עורכי המחקר העריכו שאחד הגורמים המובילים לתופעה זו היא פסימיות הצוות הרפואי בנוגע להצלחת טיפול בסרטן לבלב באופן כללי.

« פוסט קודם
פוסט הבא »
‏קבוצת מקומונט‏
בתי חולים
מרפאות וקופות חולים
בתי מרקחת
ייעוץ הכוונה וסיוע
גני ילדים
בתי ספר יסודיים
מרכזים קהילתיים ומועדונים
חוגי המתנ"ס
קווי תחבורה ומוניות
חברת החשמל
בנקים
דואר
מקוואות
ספריות

קבוצת מקומונט

כל הזכויות שמורות לקבוצת מקומונט. אין לעשות שימוש בחומרים המפורסמים באתר ללא אישור בכתב מבעלי האתר.

תגיות
אדי אלון אומנות איכות הסביבה אינטרנט בחירות 2013 בחירות גבעתיים בחירות רמת גן ביטחון ופלילים בריכה המלצת rgcity זכויות בעלי חיים חדשות הבידור חדשות הגמלאים ברמת גן חדשות הנוער חדשות הספורט חדשות העיר חדשות הציבור הדתי חדשות חברה חדשות חינוך גבעתיים חדשות חינוך ר"ג חדשות ילדים חדשות כלכלה חדשות פינת החי טור אישי:אורי שאבי טור אישי:ד"ר אבי ליליאן טור אישי:ד"ר סמדר טל טור אישי:משה שכטר טור אישי תנועת הירוקים טיולים וטבע כדורגל כדורסל מוסיקה ומחול נדל''ן ספרים עיריית גבעתיים פינת האימוץ פינת הקאוצ'ינג: נפתלי סדן צרכנות רכילות רן קוניק תושבים כותבים תחבורה תנועות הנוער תערוכות הרצאות ואירועים תרבות
אתרי קבוצת מקומונט: | מקומונט גבעתיים | מקומונט ירושלים | מקומונט חיפה והקריות | מקומונט באר שבע והדרום | חדשות הגליל | חדשות השרון | חדשות רמלה לוד | חדשות חיפה באינטרנט | חדשות תל אביב והסביבה
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס
Click to listen highlighted text!