כמו שאתם בוודאי יודעים, אלכוהול הינו אחד מהגורמים המובילים בהתרחשותן של תאונות דרכים, במיוחד בסופי שבוע כאשר צריכת האלכוהול נמצאת בשיאה. משטרת ישראל מבצעת מאמצים אדירים לזהות את הנהגים השיכורים ביציאתם ממקומות הבילוי בטרם יבצעו תאונה שתפגע בהם ובאחרים. המדינה מצידה מטילה עונשים כבדים בעקבות נהיגה תחת השפעת אלכוהול כך שכל אחד מאיתנו עשוי למצוא את עצמו בהסתבכות רצינית אם לא ישמור על עצמו. נתפסתם ע"י שוטר בעקבות עבירה שכזו? להלן כל המידע בנושא כמו גם מספר טיפים שיעזרו לכם להתמודד עם העניין.

נהיגה תחת השפעת אלכוהול– מה לשון החוק?
יצאתם מבילוי כלשהו, שתיתם, אולי אתם יודעים בדיוק כמה ואולי קצת איבדתם שליטה. בכל מקרה, אתם בטוחים שאתם מסוגלים לנהוג בסדר גמור. הניידת עוצרת אתכם בצד, אתם מתבקשים לנשוף לתוך המכשיר ולפני שאתם מספיקים להבין מה קרה, הרכב שלכם מוחרם, קצין שולל את רשיונכם בו במקום ואתם מואשמים בעבירת נהיגה תחת השפעת אלכוהול. האמת היא שקל מאוד להיכלל תחת קטגוריה זו שכן מידת הסף לעבירה זו עומדת על עד 240 מק"ג אלכוהול בליטר אוויר נשוף או עד 50 מ"ג של אלכוהול ב- 100 מ"ל של דם. החוק אף מחמיר עבור נהגים חדשים/צעירים מתחת לגיל 24, עבור נהגי רכבים מסחריים כבדים או רכבים ציבוריים, כשהערכים עבורם עומדים על 50 מק"ג ו- 10 מ"ג בהתאם. הענישה – שלילה מנהלית, פסילת רישיון, מאסר וקנסות. מעל ערכים אלו נחשב אדם כאילו נהג בשכרות עם עונשים כבדים יותר ותקופת מאסר של עד 3 שנים.
מה ניתן לעשות כשנתפסים בנהיגה תחת השפעת אלכוהול?
אם נתפסתם ע"י שוטר שבדק ומצא שרמת האלכוהול בדמכם עולה על זו המותרת, הרי שאתם צפויים לעלות למשפט ולהיענש. יחד עם זאת, עדיין ישנם מספר תרחישים שיכולים לעזור לכם לפני גזירת הדין:
- דרישת בירור התנהלות הגורם הבודק – קרי, האם השוטרים ביצעו את הבדיקה ע\"פ הנהלים, שמרו על קשר עין עם עימכם לאורך כל משך הבדיקה, הבהירו לכם מהי מטרת הבדיקה ועוד. למעשה, ליקויים בהתנהלות המשטרה עשויים לזכות גם נהגים שנתפסו נוהגים בשיכרות מלאה.
- הסבר לגבי נסיבות המקרה – כאשר שופט בית המשפט יכול להקל במידה משמעותית מהעונש, כל מקרה לגופו.
- היסטוריה תעבורתית – הגיוני שתאושר הקלה בענישה במידה ומדובר בנהג מן השורה שאינו בעל היסטוריה של עבירות תנועה חמורות או נהיגה תחת השפעת אלכוהול בעבר.
- דרישת בירור גובה ריכוז האלכוהול בבדיקה – ישנם הבדלים בין ריכוזים שונים מבחינת ההתייחסות של מערכת המשפט. אין דין של 300 מק"ג בנשיפה זהה ל- 600 מק"ג בנשיפה, למרות ששני המקרים כלולים תחת נהיגה בשכרות.
כיצד מבררים את כל הדברים הללו?
בין אם סירבתם לבדיקת הינשוף ובין אם הסכמתם ונמצאתם כנוהגים תחת השפעת אלכוהול, חשוב כי תיפנו אל עורך דין תעבורה מומלץ כמה שיותר סמוך לזמן האירוע. עורך דין איכותי יוכל לחלץ אתכם מהצרה באמצעות בירור הראיות ולמנוע מכם אישומים מיותרים או ענישה מקסימאלית. הדבר נכון לגבי בדיקות משטרה סטנדרטיות וכלה בתאונה עם או ללא נפגעים.
מאמר זה נכתב על ידי ניר שלום, לעורך דין ניר שלום יש ניסיון של למעלה מעשור בתביעות תעבורה, דיני תעבורה ובנוסף תעודת חוקר תאונות דרכים מה שמביא להכרעות רבות אל מול המכון הרפואי לבטיחות בדרכים.
מעוניינים לשמוע עוד? צרו קשר עוד היום 077-9976882