Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

סדנת ספרות והבעה בכתיבה לשורדי שואה

סדנת ספרות והבעה בכתיבה לשורדי שואה
עיריית גבעתיים

שמונה שורדי שואה מגבעתיים סיימו ביום א' 23.2.20 סדנת ספרות והבעה בכתיבה אשר הועברה ביוזמת המחלקה לאזרחים ותיקים באגף לשירותים חברתיים בעיריית גבעתיים ובהנחיית דנה דרילינגס.

סדנת ספרות והבעה בכתיבה לשורדי שואה
עיריית גבעתיים

שורדי השואה נפגשו מידי שבוע ל-  12 מפגשים בהנחייתה של דנה דרילינגס. בכל מפגש נחשפו המשתתפים לקטעים ספרותיים בנושאים שונים והתנסו בכתיבה. השנה עלו בסדנה נושאים כגון: להיות חריג בחברה, לבד למול בדידות, הגירה, עיר מול כפר, הומור, מיתוסים, מלחמות, ביקור בבית של הילדים-יחסים עם ילדים ונכדים, הגוף האנושי וההשתנות שלו, מסעות, מקומם של ספרים בחיינו ועוד. דרך הנושאים הללו נגעו המשתתפים בזיכרונות, בקשיים, במאוויים, בגעגועים, בחששות מפני העתיד וגם ברגעים שמחים, מרגשים ומספקים. הסדנה כללה משימות כתיבה ובין מפגש למפגש כתבו המשתתפים בהשראת המפגש את קטעי הכתיבה, הציגו בפני הקבוצה את התוצרים והתנסו בחשיפה וקבלת משוב.

שורדת השואה חנה נדיר ציינה: "הסדנה מוציאה מאתנו דברים שלא ידענו שקיימים בנו, דברים שלא היו יוצאים ללא ההכוונה והחשיפה פה" למדתי דרך הקבוצה דברים שלא הייתי מודעת אליהם ובאמצעות הכתיבה התאפשרה נגיעה ברגשות".

יוכבד ארליכמן ציינה :" למדתי לקרוא ספרות דרך ראיה ביקורתית ולשאול את עצמי שאלות".

אליעזר רוזנמן ציין "המפגש עם אנשים שעברו את מה שעברנו נותן תחושה של הבנה עמוקה אחד את השני" וניתן ללמוד ולהרחיב אופקים בכל גיל.

קולט חזן ציינה: " לא יודעת איך התחלתי לכתוב, אני שלא למדתי כלל בארץ. למרות אוצר המילים המוגבל התעקשתי לחפש כל מילה במילון".

חנה שילוח אמרה: "הצלחתי לפתוח את סגור ליבי בקשר לעברי, המפגשים היו מפרים מאוד".

כמו כן הוסיפו המשתתפים כי בקבוצה נוצרה תחושת השתייכות והיה בה אתגר אינטלקטואלי ומענה להפגת הבדידות.

מנחת הקבוצה דנה דרילנס ציינה כי: הסדנה לכתיבה רגשית וספרות מתקיימת זו השנה השישית עבור שורדי השואה בגבעתיים. מדובר בסדנה שהיא קודם כל קבוצת השתייכות עבור משתתפיה, שחלקם לוקחים בה חלק כבר 6 שנים ואחרים הצטרפו בשנתיים האחרונות והפכו לחלק בלתי נפרד מהקבוצה. בקבוצה אנו עובדים דרך נושאים נבחרים ודוגמאות מתוך הספרות, על תהליכי הכתיבה של המשתתפים. דרך קריאה משותפת, מתן משוב, עיון בטקסטים שנכתבים על ידי הכותבים ודיונים, נוצר שיח עמוק ואינטלקטואלי שמאפשר עיבוד תכנים כואבים, שיתוף בתוך קבוצה אינטימית ותומכת, וונטילציה של רגשות וכן צמיחה ושיפור של יכולות הכתיבה. או כפי שכתבה אחת המשתתפות: "הצלחת לפתוח את סגור לבי בכל הקשור לעברי…כמוני, כך גם החברים בקבוצה".

עם הזדקנותם של שורדי השואה עולה הצורך להרגיש מובנים, שייכים ושיש אוזן קשבת לסיפוריהם האישיים. קבוצת הספרות והבעה בכתיבה מייצרת מרחב המאפשר נגיעה בסיפוריים האישיים דרך הספרות ושכלול יכולת הכתיבה. סדנה זו הינה חלק מהשירותים שהאגף לשירותים חברתיים מפעיל עבור שורדי השואה, בניהם: מועדונים, סדנאות, תעסוקה למרותקי בית, מיצוי זכויות תמיכה וייעוץ. לקבלת מידע ניתן לפנות למחלקה לאזרחים ותיקים.

התוכן כי חם במקומונט גבעתיים
טכנולוגיה חדשנית בתחום ניקיון רחובות וכבישים לראשונה בגבעתיים
גבעתיים מתחדשת בטכנולוגיה חדשנית בתחום ניקיון הרחובות ונראות פני העיר. פיילוט...
מהם הטיולים שנרצה איתנו מנשא בד?
טיול משפחתי הוא חוויה מגבשת והזדמנות להכיר לתינוק את העולם....
טקס חנוכת מגרש פטאנק ע"ש אריה ילוב
בשבוע שעבר נחנך מגרש פטאנק חדש בגן חיל האוויר על...
התלמידות מפיצות אהבה לותיקי העיר רעננה
מתוך מטרה להאיר קצת ולהפיץ טוב דווקא בימים אלה, תלמידות...
עידו חג'ג', נשיא ברצלונה ובכיר בנטפליקס משקיעים בסטארט-אפ סקילסט שילמד את הילדים שלכם כדורגל מכוכבי ענק כמו לבנדובסקי, מודריץ' רוברטו קרלוס ואחרים.
המהפכה הדיגיטלית שהעולם עובר אינו פוסח על כל התחומים. אוניברסיטאות...
מצדיעים לשורדי השואה
אירוע ההוקרה השנתי לשורדי ושורדות שואה בגבעתיים, נערך בתיאטרון גבעתיים מאות...
פעם שלישית עץ: סבב 3 של פרויקט "אמץ עץ" בגבעתיים יוצא לדרך, במטרה לסייע לבלימת ההתחממות הגלובלית
לאחר הצלחה גדולה בסבבים קודמים של פרויקט "אמץ עץ", במסגרתו...
השפה החדשה של העיר
בשבועות האחרונים גבעתיים שדרגה את רחובותיה והתקשטה בספסלים, פחים, שלטי...
child-s-hand-old-man-s-hand-holding-cane_86638-236
טיפול בצורה נכונה
על מנת לבצע טיפול בקשישים ומבוגרים יש צורך בשירותיה של...
66
נשים בעבודה חייבות לקבל הגנה משפטית
המציאות של נשים עובדות רבות אינה ורודה ומעולם לא הייתה,...