כידוע, בקרב גברים הסרטן השכיח ביותר הוא סרטן הערמונית. למעלה מ-80 אחוזים מהניתוחים לכריתת ערמונית מתבצעים בארצות הברית באמצעות השיטה הרובוטית. גם כאן בישראל, שיטה זו הולכת ותופסת תאוצה כאשר עד לפני מספר שנים, היום מבצעים את הניתוח אך ורק בשיטה הפתוחה.

כריתת ערמונית באמצעות רובוט – למי זה מתאים?
למעשה, מרבית החולים אשר מיועדים לניתוח כריתת ערמונית עקב גידול בערמונית, יכולים לבצע את הניתוח בשיטה הרובוטית. מיעוט של החולים לא יכול לבצע את ההליך בשיטה זו משום שלא ניתן להשכיבם עם הראש כלפי מטה או משום שלא ניתן לבצע ניפוח של הבטן.
כריתת ערמונית – איך זה מתבצע?
הניתוח מתבצע תחת הרדמה כללית כאשר החולה שוכב על שולחן כשהראש מופנה כלפי מטה והרגליים כלפי מעלה. הניתוח מתבצע לאחר שמחוררים שישה חורים קטנים באזור הבטן דרכם מחדירים את המצלמה ואת מכשירי הניתוח. הכריתה עצמה כוללת בדיוק את אותו הליך שכולל הליך כריתת ערמונית פתוח, ללא רובוט.
יתרונות השיטה
- דימום מופחת
- אשפוז קצר יותר
- החלמה מהירה וקלה יותר
- יתרון בנושא התפקודי – פחות תסמינים הקשורים לפגיעה במערכת השתן
- אין חתך של שרירים, פחות כאבים, חזרה מהירה יותר לשגרה
איך שומרים על העצבים באזור תוך כדי הניתוח?
במהלך הניתוח מבצעים שימור עצבים, על ידי הפרדה של העצבים האחראים על תפקוד הזקפה מהערמונית. מצד אחד ההפרדה נעשית במטרה לשמור על תפקוד תקין של העצבים, אך מצד שני תוך וידוא שאכן הגידול מוסר במלואו.
האם קיימים סיבוכים אפשריים לניתוח כריתת ערמונית?
הסיבוכים העיקריים לניתוח כריתת ערמונית באופן כללי וניתוח בשיטה הרובוטית באופן ספציפי הם דימומים, זיהומים, פגיעה בתפקוד המיני ואי שליטה במתן שתן.