פאבים ושכנים חייבים להיות אויבים?

פאבים ושכנים חייבים להיות אויבים?
עיריית גבעתיים

כנס הגישורים ה 12 הסתיים בהצלחה רבה בו מרכז הגישור בגבעתיים הציג את המודל שפיתח ליישוב סכסוכים.

עיריית גבעתיים

ביום שלישי 3.12.19 נערך באוניברסיטת בר אילן כנס הגישורים בנושא "גוונים בחברה הישראלית", בהשתתפות עשרות אנשים ממרכזי הגישור בקהילה "תכנית גישורים" ומהתכנית לניהול ויישוב סכסוכים ומו"מ באוניברסיטת בר-אילן. מרכז הגישור גבעתיים התבקש ע"י "תכנית גישורים" להציג את המודל שפותח ע"י המרכז בליווי ד"ר רויטל חמי זינימן, מהתכנית ליישוב סכסוכים ומו"מ בבר-אילן אשר גם מגשרת בהתנדבות במרכז גישור בגבעתיים.

המרכז בחר להציג בכנס את הנושא המורכב: "חיים במשותף: הקמת פאבים בסביבת מגורים ותיקה" על רקע המעבר של צעירים להתגורר בעיר גבעתיים. המעבר של הצעירים לגבעתיים שינה את המאזן הדמוגרפי בה, והביא לשינויים סביבתיים ותרבותיים, כמו למשל הרחוב הראשי והוותיק "כצנלסון", אשר בערב הופך למקום בילוי עבור צעירים בעקבות פתיחתם של פאבים ובארים שכונתיים.

המחלוקות על רקע הרעש בין בעלי הפאבים ובין השכנים החל מרגע פתיחתם, עם הקמת מרכז הגישור בעיר, לא איחרו להגיע למרכז פניות רבות בנושא. מרכז הגישור ראה בחשיבות הנושא ולקח על עצמו להתמודד עם האתגר במסגרת "שבוע הדיבור החדש" אשר התקיים בחודש פברואר 2019, ולהביא את הצדדים להדברות ולייצר דיאלוג אפקטיבי.

במסגרת "שבוע הדיבור החדש" נערך דיון בליווי מנחות ממרכז הגישור, במהלכו ניהלו הצדדים משא ומתן והציעו הצעות לפתרונות. למרות העובדה שהשכנים הגיעו טעונים והשיח היה מתוח, הצליחו מרבית המשתתפים להגיע להסכמות. חלקם הגיעו להסכמות כבר באותו המפגש, חלק מהקונפליקטים הועברו לגישור פרטני במרכז הגישור וחלק מהקונפליקטים הועברו בהסכמה להמשך בדיקה של גורמים ברשות המקומית, כמו בדיקת רעש.

בבדיקה שנעשתה לפני מספר שבועות נראה, כי בתקופה האחרונה כמעט ולא מגיעות תלונות באשר לפעילות הפאבים וכי ההדברות הישירה במעגלי השיח אשר קיים מרכז הגישור תרמו מאוד לקהילה המשתנה.

בכנס הציגו דורית קראוס שחר, מנהלת המרכז ורון גיספן, סטודנט בבר אילן אשר עשה את עבודת הגמר שלו בפרויקט זה, את התהליך הגישורי שנעשה ואת הפתרונות השונים, אשר מבוססים בעיקר על תקשורת ישירה בין הצדדים. המשתתפים הביעו התעניינות רבה בעקבות מקרים דומים בעירם,  ולמדו כיצד להביא לידי הצלחה תהליך גישור עירוני מורכב.

המרכז העירוני לגישור ולבניית הסכמות בקהילה, הוקם בשנת 2018 באמצעות עמותת קהילתיים ועירית גבעתיים ופועל בשיתוף פעולה עם השיטור הקהילתי, מערכת החינוך, אגף הרווחה, מרכז שירות לתושב, אגף ההנדסה, הרשות להתחדשות עירונית ונותני שירותים אחרים ברשות המקומית. המרכז פועל בליווי מקצועי של "תכנית גישורים", התכנית הארצית לקידום הדיאלוג ויישוב הסכסוכים בקהילה.

התוכן כי חם במקומונט גבעתיים
שילוב מושלם לאורח חיים בריא: סאפ, אבקת חלבון מומלצת ואימון נכון
אורח חיים בריא מורכב ממספר גורמים שמשתלבים יחד כדי ליצור...
השילוב המושלם של כפריות וחדשנות
המטבח המודרני של היום מצליח לשלב בין מסורת לקדמה ולהביא...
בואו נצא מהמחשב ונהנה מהמשפחה שלנו
זו קריאה לכם, לכל מי שמרגיש כי הוא נמצא יותר...
להבטיח את עתיד המשפחה: החשיבות של עורך דין לגיל השלישי
לגיל השלישי יש מאפיינים ייחודיים: היכולות הפיזיות כבר לא בשיאן...
טכנולוגיות לנהיגה מודרנית
המכונית של ימינו היא הרבה יותר מאשר ארבעה גלגלים ומנוע;...
מתאימים כל פעילות לכל מתאמן
אנחנו מאמינים בכך שכאשר האימון מותאם למתעמל, הוא פשוט מגיע...
איך להבטיח שמירה על זכויות עובדת בהריון?
אחד האתוסים הבסיסיים בישראל הוא עידוד ילודה. בהתאם, כבר בשנים...
טיפולי שיניים מהירים באחריות לשנים
הכל אנחנו צריכים מהר היום, ככה הסבתות שלנו מתלוננות בפנינו...
מה הן הסיבות המוכרות להתמכרות מוגים שונים?
לפעמים קשה לרדת לשורש הבעיה אשר הובילה את האדם להתמכרות....
מה כולל השירות של עורך דין לנזקי גוף?
בכל יום מתרחשות תאונות רבות, כולל גם תאונות קשות. ברגע...
דילוג לתוכן