ביום חמישי 23.1.20 נערכה בתיאטרון גבעתיים פתיחת תערוכה מרגשת של 15 שורדי שואה תושבי העיר ותלמידי מגמת האמנות בתיכון קלעי שהשתתפו בקורס צילום "צילום בגיל" בשיתוף האגף לשירותים חברתיים בעיריית גבעתיים וג'וינט ישראל-אשל.

האירוע נערך במעמד ראש עיריית גבעתיים רן קוניק ובהשתתפות מחזיק תיק השירותים החברתיים יעקב שטרן, מנהלת האגף לשירותים חברתיים מירי פרחי, מנהלת המחלקה לרווחת הקשיש ענת חורב שטיינברג, מנהל בית ספר קלעי, ד"ר אבי בנבנישתי, מרכזת הפרויקט סיגל הראל מור, מגי גד מנהלת תחום ניצולי שואה בג'וינט- אשל, תלמידי קלעי וכמובן שורדי השואה שלקחו חלק בפרויקט.
ראש עיריית גבעתיים, רן קוניק, בירך משתתפי הפרויקט המיוחד וציין כי: "מרגש היה לראות את תוצרי הפרוייקט הבינדורי המשותף עם תלמידי מגמת האומנות של תיכון קלעי. זהו פרויקט ערכי- חינוכי ממדרגה ראשונה, פרויקט שילווה את הנוער שזכה לקחת חלק בפרויקט לכל ימי חייהם. תודה מקרב לב לאגף השירותים חברתיים שלנו, לתיכון קלעי, לג׳וינט וכמובן לשורדי השואה היקרים של גבעתיים. תערוכת הצילומים מהווה הצצה מרגשת לסיפורו האישי של כל אחת ואחד משורדי השואה ועדות חשובה למען הדורות הבאים. אנו נמשיך לתמוך ולפעול למען אוכלוסיית ניצולי השואה בגבעתיים".
הרעיון העומד מאחורי הפרויקט הוא כי לכל אחד מאיתנו יש סיפורים, סיפורים שמשתנים עם הזמן, המקום, הגיל והמרחק. סיפורים שמלווים אותנו כל חיינו, סיפורים שאנו אוספים לאורך הדרך. אבל מה קורה שמפגישים סיפורים של זמן אחר ומקום אחר עם פער גילאים חובק עולמות הרחוקים זה מזה מרחק של חיים שלמים? כיצד הם משתקפים זה בזה? היכן הם חופפים? מה יכול הדור של היום ללמוד מסיפורי ההיסטוריה של דור סביהם ומה הם יכולים ללמד את הדור הבוגר?

אלה הן חלק מהשאלות שיצאו לחקור משתתפי פרויקט "פורטרט בינדורי"- שורדי שואה משתתפי קורס "צילום בגיל" ותלמידי מגמת האמנות בתיכון קלעי.
יחד עם המצלמה הם יצאו למסע מצולם בין הגילאים ונחשפו לתכנים וסיפורים מרגשים אשר יצרו בסופו של מסע פורטרט משותף דרכו מהדהדים סיפורי ילדותם של ניצולי השואה.