ברוכים הבאים למקומונט גבעתיים   Click to listen highlighted text! ברוכים הבאים למקומונט גבעתיים
פרסום בגוגל לעסקים
מקומונט גבעתיים – חדשות מקומיות גבעתיים
  • חדשות
  • כלכלה וצרכנות
  • נדל”ן
  • תיירות ונופש
  • תרבות ופנאי
  • אינדקס עסקים
  • זירת המומחים
  • דעות
    • העידן הכי בודד
    • רווחה וחברה
  • יצירת קשר
  • חדשות
  • כלכלה וצרכנות
  • נדל”ן
  • תיירות ונופש
  • תרבות ופנאי
  • אינדקס עסקים
  • זירת המומחים
  • דעות
    • העידן הכי בודד
    • רווחה וחברה
  • יצירת קשר
מקומונט גבעתיים – חדשות מקומיות גבעתיים
  • חדשות
  • כלכלה וצרכנות
  • נדל”ן
  • תיירות ונופש
  • תרבות ופנאי
  • אינדקס עסקים
  • זירת המומחים
  • דעות
    • העידן הכי בודד
    • רווחה וחברה
  • יצירת קשר
  • חדשות
  • כלכלה וצרכנות
  • נדל”ן
  • תיירות ונופש
  • תרבות ופנאי
  • אינדקס עסקים
  • זירת המומחים
  • דעות
    • העידן הכי בודד
    • רווחה וחברה
  • יצירת קשר
ראשי » כלכלה וצרכנות » רופאים ממליצים: מדריך מקיף לשמירה על בריאות העיניים

רופאים ממליצים: מדריך מקיף לשמירה על בריאות העיניים

עידן הראל 13 בדצמבר 2016

מהן התוצאות של הפגיעה שלנו בעינינו? בדרך כלל מחלות כגון גלאוקומה, דלקת העפעפיים וכו’. מחלות אלו גורמות לנו גם לפגיעה בעיניים, ראייה מטושטשת ומובילות אותנו לצורך במשקפיים.

(צילום באדיבות pixabay)

כשזורקים לעברנו כדור או כאשר מופיע מולנו גורם מאיים, אנו תמיד סוגרים את העיניים. הסיבה לכך היא ברורה- העיניים הם אחד מהאיברים הרגישים ביותר בגופנו וזה מצריך מאיתנו שמירה תמידית ותחזוקה רבה. אנחנו פוגעים בעיניים שלנו אפילו בלא משים, כשאנו רואים טלוויזיה מקרוב או נוגעים בהם יתר על המידה ולמרות שמדובר במקרים נדירים זה בהחלט גם יכול לגרום לנזק בלתי הפיך. מהן התוצאות של הפגיעה שלנו בעינינו? בדרך כלל מחלות כגון גלאוקומה, דלקת העפעפיים וכו’. מחלות אלו גורמות לנו גם לפגיעה בעיניים, ראייה מטושטשת ומובילות אותנו לצורך במשקפיים.

שמירה על בריאות העיניים שלנו

אז אחרי שהוסבר כמה העיניים הן איבר כל כך רגיש בגוף שלנו השאלה המתבקשת היא איך לשמור עליהן בריאות. ישנן מספר דרכים ושיטות לשמור על העיניים שלנו בצורה שוטפת כאשר הדרך הראשונה והברורה מאליה היא ללכת לרופא עיניים ולבדוק את הבעיה. בדיקות העיניים של היום הן לא רק בדיקות לצורך במשקפיים, אלא גם בדיקות מונעות של מחלות עיניים מסוכנות. אפשר לעשות בדיקת עיניים למניעת גלאוקומה אצל אופטומטריסט באופטיקה טל ועוד בדיקות רבות אחרות. אבחון ראשוני של מחלות עיניים יכולות להוות גורם מכריע בטיפול במחלה ולמנוע הדרדרות במצב עיננו.

הדרך השנייה נהפכה חשובה יותר ויותר עם התפתחות העידן הטכנולוגי ובתקופה שלנו, בה אנו נמצאים מול המסכים במשך זמן רב ביום, יש לדעת איך לעבוד בצורה נכונה מול המסכים בצורה שלא תפגע בעינינו. יש תפקיד חשוב לכך שהמסכים יהיו גדולים, בבהירות גבוהה ושימצאו במיקום מיטבי שיתאים לעיניים שלנו. בנוסף, יש לדאוג לתאורה מתאימה בסביבה שלנו, כך נוכל לאמץ את עיננו פחות. לפעמים מומלץ אפילו יש לקחת הפסקה של מספר דקות כל שעה בכדי להוריד את העומס מהעיניים ובכך לפגוע בהן בצורה פחותה.

שיטה נוספת שאולי תפתיע אתכם אך מדובר בצורה מוכחת לשמירה על העיניים היא תזונה נכונה ומאוזנת. מחקרים רבים מצאו קשר בין בריאות העיניים לבין תזונה נכונה וכך נשאלת השאלה מה כדאי לאכול בכדי לשמור על עיניים בריאות? מאכלים המכילים ליאוטין (כגון עגבנייה, גזר, תפוז וכו’), ויטמין C  (פלפל ירוק, תות, בטטה), ויטמין E (אגוזים), פלבונואידים (יין אדום, תה ירוק), אומגה 3 (דגים) ובטא-קרוטן (תרד). לעומת זאת, יש להימנע ממאכלים ומזונות עשירים בשומן וכולסטרול (חטיפים) ומאכלים מלאי מלחים.

לסיכום אפשר לומר שיש לשמור על לחץ דם תקין כיוון שלחץ דם ברמה סבירה שומר על בריאות עינינו לאורך זמן. לעומת זאת, לחץ דם נמוך מדי או גבוה מדי מעלה את הסיכויים למחלות עיניים כמו גלאוקומה, ניוון רשתית וכו’. אם נדע לעבוד על פי עקרונות אלו נוכל לשמור על בריאות עיניים תקינה למשך כל חיינו. העיניים הם הראי שלנו אל עבר עולם ולכן כדאי שלא תזלזלו בהן, תעברו בדיקות עיניים תקופתיות, שמרו על תזונה נכונה ותעבדו נכון מול המסכים.

צרכנות
« פוסט קודם
פוסט הבא »
‏קבוצת מקומונט‏
בתי חולים
מרפאות וקופות חולים
בתי מרקחת
ייעוץ הכוונה וסיוע
גני ילדים
בתי ספר יסודיים
מרכזים קהילתיים ומועדונים
חוגי המתנ"ס
קווי תחבורה ומוניות
חברת החשמל
בנקים
דואר
מקוואות
ספריות

קבוצת מקומונט

כל הזכויות שמורות לקבוצת מקומונט. אין לעשות שימוש בחומרים המפורסמים באתר ללא אישור בכתב מבעלי האתר.

תגיות
אדי אלון אומנות איכות הסביבה אינטרנט בחירות 2013 בחירות גבעתיים בחירות רמת גן ביטחון ופלילים בריכה המלצת rgcity זכויות בעלי חיים חדשות הבידור חדשות הגמלאים ברמת גן חדשות הנוער חדשות הספורט חדשות העיר חדשות הציבור הדתי חדשות חברה חדשות חינוך גבעתיים חדשות חינוך ר"ג חדשות ילדים חדשות כלכלה חדשות פינת החי טור אישי:אורי שאבי טור אישי:ד"ר אבי ליליאן טור אישי:ד"ר סמדר טל טור אישי:משה שכטר טור אישי תנועת הירוקים טיולים וטבע כדורגל כדורסל מוסיקה ומחול נדל''ן ספרים עיריית גבעתיים פינת האימוץ פינת הקאוצ'ינג: נפתלי סדן צרכנות רכילות רן קוניק תושבים כותבים תחבורה תנועות הנוער תערוכות הרצאות ואירועים תרבות
אתרי קבוצת מקומונט: | מקומונט גבעתיים | מקומונט ירושלים | מקומונט חיפה והקריות | מקומונט באר שבע והדרום | חדשות הגליל | חדשות השרון | חדשות רמלה לוד | חדשות חיפה באינטרנט | חדשות תל אביב והסביבה
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס
Click to listen highlighted text!