שיקום מבנים מסוכנים

שיקום מבנים מסוכנים

כאשר מדברים על שיקום מבנים מסוכנים, הכוונה היא לרוב הסרה של גושים של בטון רופף, סתימה של סדקים בקירות המבנה שלכם חיזוק גגונים, מעקה ומרפסת וכיוצא בזה. בביצוע שיקום מבנים מסוכנים – אנו מדברים על מבנה שחלק ממנו הוא מסוכן, הווה אומר – הבית עומד יציב וניתן לשפץ אותו. לרוב אנו מדברים על חלודה בברזל, בגוש רופף של בטון ועל מרפסות המטות ליפול ומהווים כל אלה סכנה לציבור. השיפוץ אשר מתבקש הוא לרוב הסרה שח גושי בטון רופפים, חיזוק המרפסות בבית שלכם וכדמה. איננו עוסקים בתיקונים של תשתית כמו למשל, תיקונים של חשמל או צנרת וגם אנו לא עוסקים בשיפוץ אסתטי אשר דורש את צביעת הבניין שלכם בחזיתו.

שיקום מבנים מסוכנים

מה כולל בתוכו שיקום מבנים מסוכנים?

מי שאחראי על הוצאת צווים ודרישות לצורך קבלן שיקום מבנים מסוכנים וכן פיקוח המבנים המסוכנים הינו אגף מבנים מסוכנים ברשות המקומית שלכם. אגף זה הינו מוצא לאלתר את המבנים המסוכנים, מגיש את המלצותיו לשיפוץ שלהם ושולח עקב כך את הדרישה שמצא לנכון.

אם מדובר במבנה לשימור, כל שיפוץ חייבו להיות בפיקוחו של צוות השימור ברשות המקומית או בעירייה. אך הם אינם מעוניינים להתערב בשיפוץ אשר נעשה במבנה שלכם על פי דרישת תיקון למבנה אך ורק מסוכן. הדרישות של השימור אכן נכונות לשיפוץ אם אתם, כבעלי המבנה שלכם, רוצים לעשות שיפוץ אשר הינו חורג מהדרישה.

יש לרשויות מקומיות לעתים דרישת שימור. הווה אומר שחלק מהבניינים בעיר הוכרז עליהם כמבנים לשימור, כלומר – אלו הם מבנים אשר הינם עם מאפיינים של ארכיטקטורה ייחודית והרשות המקומית או העירייה בעלת רצון לשמר אותם וכן לטפח אותם.

בסולם המסוכנות המכוונת את הסמכויות שלה, קיימים שלושה כיוונים:

  • מבנה מסוכן על פי סעיף לחוק העזר – מבנה אשר נתון במצב שיש בו סכנה רצינית למחזיקים או לציבור או לנכסים הסמוכים. הכוונה היא למבנה שאינו יציב ושיש להרוס אותו ו/ או לאטום אותו, מכיוון שאין אפשרות לשפץ אותו. במצב זה יוצא צו הריסה אך לבעל הנכס שמורה האפשרות להגיש השגה על צו ההריסה ועל מהנדס העירייה לדון בה.
  • מבנה מסוכן על פי סעיף לחוק העזר – מבנה אשר נתון במצב אשר יש בו סכנה אפשרית למחזיקים בו, לציבור או לנכסים סמוכים. מדובר במבנה "מט ליפול" המהווה סכנה ממשית ו מיידית. אם בניין כל שהוא מצוי מתאים להגדרה זו – ישנה אפשרות להרוס אותו מיידית ואף לפנות את הדיירים בו בסיועם של כוחות העזר.
  • מבנה מסוכן על פי סעיף שלוש לחוק העזר – מבנה אשר עשוי לסכן את המחזיקים בו, הציבור או הנכסים הסמוכים. הכוונה למבנה שחלקים ממנו עשויים להוות סכנה לציבור, אך הוא הינו יציב. הווה אומר – לא צריך להרוס את המבנה, אבל יש צורך למנוע התנתקות חלקים ממנו ואף לחזק אותו.

המאמר בחסות digital marketing STG

 

התוכן כי חם במקומונט גבעתיים
מטף כיבוי אש – פתרון מיידי לשמירה על בטיחות
במקרים של דליקות, הזמן הוא קריטי. מטף כיבוי אש מהווה...
איך להפוך הפעלה למסיבת רווקות וערב גיבוש לעובדים לחוויה בלתי נשכחת?
ברגע שמתכננים אירועים חברתיים כמו הפעלה למסיבת רווקות או ערב...
מכשיר פשוט עם השפעה עמוקה
ונטוזה היא מכשיר פשוט אך יעיל במיוחד, המשמש בעיקר בתעשיית...
אירוע גדול עם מזכרות מגנטים- אפשרי?
המזכרות הכי מוצלחות שאתם יכולים להציע לאורחים שלכם מן האירוע...
מיהם הגורמים מהם ניתן לקבל פיצוי במקרה של תאונת עבודה?
תאונות עבודה קורות לא מעט והן כוללות כל פגיעה במהלך...
ריהוט איכותי לבית הספר ולמשרד
רכישת ריהוט לבית הספר, למשרד או לכל מקום אחר זה...
ייצוג משפטי מקצועי בעבירות נהיגה בשכרות: דרכים להקלה בעונש
אלכוהול יכול ליצור רגעים נעימים במיוחד, אך הוא גם משבש...
נחלה למכירה – ההזדמנות שלכם לחיות את החלום הכפרי
חיפוש אחר נחלה למכירה הוא חוויה ייחודית שמציעה הרבה מעבר...
מסתרקת כל בוקר? הטקסט הזה בול בשבילך
בנות לא מסוגלות לצאת מהבית בלי להעביר סירוק על שיערן....
עומדים לרכוש דירה מקבלן? אל תוותרו על עורך דין מטעמכם
לקניית דירה מקבלן יש יתרונות וחסרונות לעומת קניית דירה יד...
דילוג לתוכן