התיכון מקבל תלמידים מכל הארץ בעלי כשרון אמנותי יוצא דופן – על מנת לפתח את כשרונם כחלק מקהילה יוצרת, תוך הקפדה על לימודים עיוניים ברמה גבוהה ופיתוח תפיסת אחריות כלפי הקהילה.

תיכון תלמה ילין יקיים ב-1-2 בינואר 2019 בתיאטרון גבעתיים ערבי היכרות להורים ותלמידים המעוניינים להירשם לבית הספר לשנת הלימודים הבאה (תש"פ) לכיתות ט' ו-י'. בערבי ההיכרות יתקיימו מופעים של תלמידים ממגמות האמנות השונות בבית הספר, על מנת לפתוח צוהר לעשייה האמנותית שמתקיימת בבית הספר.
תלמה ילין הוא ספינת הדגל של מערכת החינוך בתחום החינוך לאמנויות. את התלמידים המגיעים מכל רחבי הארץ מייחדת השאיפה להגיע לבית הספר הראשון והמוביל בארץ המציע לימודי אמנות, לימודים עיוניים ומדעיים ברמה גבוהה במיוחד. תלמה ילין מציע לימודים אמנותיים תיאורטיים ומעשיים בשש מגמות: אמנות חזותית, מחול, תיאטרון, קולנוע, מוזיקה קלאסית וג'אז.
תלמה ילין מוכר ע"י משרד החינוך כבי"ס ארצי ייחודי, מה שמאפשר לקלוט תלמידים מכל רחבי הארץ.
בזכות הרף האמנותי והאינטלקטואלי הגבוה שבית-הספר מציב לתלמידיו, נהנים בוגרי המגמות מתנאי קבלה מועדפים לאקדמיות לאמנות בארץ ובמוסדות יוקרתיים בחו"ל. רבים מבוגרי בית הספר תלמה ילין הינם אמנים ידועי שם בכל תחומי האמנות בארץ ובעולם.
תלמה ילין מציע קול שונה מאוד בנוף הלימודים התיכוניים בישראל: בבית הספר אין תלבושת אחידה, אין צלצולים (התלמידים פשוט מגיעים בזמן לשיעורים), והמיקוד של צוות בית הספר, לצד פיתוח הכישרון האומנותי יוצא הדופן של התלמידים, הוא ביצירת קהילה יוצרת, שמבוססת על ערכים של עזרה וכבוד הדדי, הכרה וכיבוד השונה, תוך תחושת אחריות של כל תלמיד כלפי עצמו, החברים לכיתה, בית הספר והחברה הישראלית.
מתוך רצון לשמור על איכות ההוראה, מספר תלמידי בית הספר אינו גדל מעל כ-580 תלמידים ותלמידות. שיעור הזכאות לבגרות עומד על מעל 97%, כאשר מרבית התלמידים לומדים אנגלית ברמת 5 יחידות, ומתמטיקה ברמת 4-5 יחידות לימוד, לצד מקצועות מוגברים לבחירה כמו ספרות, מחשבת ישראל, פיסיקה, ביולוגיה, מדעי המחשב, מדעי החברה – סוציולוגיה ופסיכולוגיה וכן צרפתית וערבית. בבית הספר מלמדים כ-80 מורים. מחציתם בעלי תואר שני ושלישי. בנוסף, הצוות החינוכי כולל אמנים רבים הנחשבים מובילים בתחומם ברמה ארצית ובינלאומית.
בנוסף מקפיד בית הספר על חינוך לעזרה הדדית ואחריות כלפי הקהילה. אחד הפרויקטים שמקיים בית הספר הוא פרויקט "מעבר לקשת" שנוסד ביוזמת שני בוגרי בית הספר, מתן חודורוב ואיתי דקל חן. במסגרת פרויקט זה מעבירים תלמידי בית הספר שיעורי נגינה ואומנות לתלמידים בגילאים 8-11 משכבה סוציו-אקונומית נמוכה.
פרטים נוספים על ערבי ההיכרות וההרשמה לבית הספר ניתן למצוא באתר בית הספר.