גינת הקפסולות

גינת הקפסולות
מצ"ב תמונות באדיבות דוברות עיריית גבעתיים.

בתי הספר בגבעתיים מקדמים מפגשי תלמידים בקפסולות בגינות ובמרחבים פתוחים

 תלמידי כיתות ה'-י"ב בכל בתי הספר בגבעתיים ממשיכים להיפגש בקפסולות במרחבים הפתוחים ברחבי העיר. בשבוע האחרון התקיימו מפגשים מגוונים שכללו פעילות גופנית, משחקים וחידונים בגינות ציבוריות, בחצרות בתי הספר ובמרחבים פתוחים בגבעתיים.

הנחיות משרד הבריאות מאפשרות מפגשים קבוצתיים של תלמידי כיתות ה'-י"ב בשטחים פתוחים. המפגשים מתקיימים בקבוצות קבועות של עד 19 תלמידים עם מורה קבוע, ללא תחלופה של המורה או של הילדים. המפגשים מאפשרות שיח רגשי של התלמידים ותורמים לתחושת הגיבוש והאינטראקציה החברתית הנחוצים יותר מתמיד, על רקע תקופת הסגר הממושכת.

מצ"ב תמונות באדיבות דוברות עיריית גבעתיים.

המנהלים והמורים מתאימים את אופי המפגש לצרכים השונים של התלמידים, בין אם מדובר במפגשים עם מעגלי שיח והכלה או במפגשים עם משחקי ספורט ומשימות הנועדו לתיעול אנרגיה ופעילות גופנית. בחלק מבתי הספר שמו דגש על פעילות גופנית-הפגתית. בבית ספר שמעוני קפסולות של כתות ז'-ח' נפגשו בגן חיל האוויר למפגש של פעילות ספורטיבית עם משחקי כדור, דלגיות וחישוקים. הצוות החינוכי העניק דלגית לכל תלמיד, כאמצעי העונה על המחסור בפעילות הגופנית בתקופת הקורונה. התלמידים התרכזו בקפסולות באזורים שונים ברחבי הגן ונהנו ממשחקים ספורטיביים לצלילי מוזיקה. בבית ספר ברנר קיימו פעילות גיבוש בגן הבנים לקפסולות משכבות כתות ה' –ז' בהשראת התוכנית "המרוץ למיליון". הפעילות כללה משימות ספורטיביות ואתגרי חשיבה. התלמידים היו צריכים לעבוד בשיתוף פעולה כדי לצלוח את המשימות והתנסו בתהליכי קבלת החלטות.

מצ"ב תמונות באדיבות דוברות עיריית גבעתיים.

בחלק מבתי הספר יזמו פעילויות המעניקות הזדמנות להתחבר לטבע. בבית ספר אלון הפיקו את המירב מהגינה האקולוגית בשטח בית הספר. תלמידי שכבה ח' הפיחו חיים בגינה הלימודית לאחר חודשיים של סגר. התלמידים טיפחו וניקו את הגינה והכינו ערוגות לשתילת גידולי החורף.

בבית הספר כצנלסון תלמידי כיתות ה' נפגשו בפארק גבעתיים. לינוי שילוח, המחנכת של ה'3, שהיא גם אמנית חושים, העבירה במפגש משחקים חברתיים ששילבו ניחושי מילים, שהיוו שבירת שגרה ייחודית ומהנה עבור התלמידים.

מצ"ב תמונות באדיבות דוברות עיריית גבעתיים.

גם בתיכונים התקיימו מפגשים של התלמידים בגינות הציבוריות ובמרחבים פתוחים ברחבי העיר. בתיכון אורט תלמידי י"א נפגשו בפארק גבעתיים למפגשי הכלה ושיח ששילבו גם משחקי חברה. קפסולות של כיתות ט' השתתפו בפעילויות ניווטים במסגרת לימודי השל"ח. התלמידים סיירו בנקודות ציון היסטוריות ברחבי העיר, בהן מצפה הכוכבים, סליק אלדמע, מבנה העירייה, המכתש ועוד.

בתיכון בן צבי תלמידי י"א וי"ב נפגשו בגן רבקה למשחקי כדור וחבלים דרכם תרגלו מיומנויות של עבודת צוות. המפגשים מנוצלים גם לטובת למידה חוץ כיתתית והעברת חומר הלימוד בדרכים מקוריות תוך חיבור למרחב. קפסולות של תלמידי ט'-י נפגשו לשיעורי של"ח בגן רבקה ושרטטו בגיר את מפת ארץ ישראל על רצפת הגן (התלמידים שטפו את השרטוטים בתום הפעילות). נעשה שימוש בתנאי השטח  באמצעות תליית מפות של ישראל והמזה"ת על חוטים שנקשרו לעצים, דבר שגיוון את חווית הלימוד, בהשוואה לתצוגה הרגילה על מסכים.

מצ"ב תמונות באדיבות דוברות עיריית גבעתיים.

רן קוניק, ראש עיריית גבעתיים: "אני שמח לראות את המפגשים החוץ כיתתיים בגינות ובמרחבים הפתוחים, הטומנים בחובם תועלות חברתיות ורגשיות רבות. תודתנו נתונה לצוותים החינוכיים בכל מוסדות החינוך בעיר שיוזמים פעילויות מקוריות ומעניינות וכך זוכים התלמידים לקיים אינטראקציה בלתי אמצעית וחיונית עם חבריהם לקפסולה."

 

התוכן כי חם במקומונט גבעתיים
פתרונות מימון לעסקים: הדרך שלך להצלחה
הלוואה כנגד נכס היכולת להשיג הלוואה כנגד נכס הופכת לכלי פיננסי...
פתרונות פיננסיים לכולם: הלוואות ובדיקות זכאות שמותאמות לך
הבנקים לעיתים דוחים בקשות להלוואה, מה שמותיר אנשים רבים ללא...
ויטמין סי: המפתח לעור מושלם
סרום ויטמין סי הפך למרכיב מרכזי בשגרת הטיפוח של נשים...
ללמוד אנגלית בלי לחץ – יש כזה דבר!
אחד מהדברים שאתם מרגישים כשאתם צריכים לדבר באנגלית זה לחץ?...
פתרונות כושר מותאמים אישית בפתח תקווה
אם אתם מחפשים דרך יעילה לשפר את הכושר הפיזי שלכם,...
גבינות ויין: שילוב מנצח שכולם (כמעט) אוהבים
גבינות ויין מתחברים יחד בצורה טבעית. כשמדברים על טעימת גבינות,...
איזה מעקה ברזל מתאים למרפסת
עוברים לבית עם מרפסת? יש לכם את ההזדמנות לעצב את...
אנחנו יכולים ללמד את הילדים שלנו על העולם החדש
לילדים שלנו מגיע לחיות בעולם טוב. אנחנו הרי עושים ונותנים...
איך לבחור עורך דין מסחרי?
עורכי דין מסחריים מספקים מגוון רחב מאוד של שירותים משפטיים:...
משחק הרכבה מעץ: חוויית יצירה חינוכית ומהנה
כשמדובר בפיתוח דמיון, יצירתיות ומיומנויות מוטוריות אצל ילדים, אין תחליף...
דילוג לתוכן