ההחלטה להתגרש אף פעם אינה קלה. גם כאשר לשני בני הזוג ברור שהטוב ביותר עבור כולם הוא גירושין, יש לכך השלכות רבות במישור הרגשי וגם במישור הכלכלי. היום ישנו עידוד מצד המדינה להגיע להסכם גירושין בגישור. גם כאשר אחד מבני הזוג מגיש תביעה לערכאה בה הוא בוחר, על הזוג לנסות ולקיים הליך גישור כדי למנוע את ההליך המשפטי. המומלץ הוא, כל עוד ישנה תקשורת תקינה בין בני הזוג, לפנות אל עורך דין גירושין בתל אביב שמוביל גם הליכי גישור במטרה להגיע להסכם גירושין בהסכמה, הסכם שבו לשני בני הזוג ישנה שליטה על ההחלטות המתקבלות.
מדוע מומלץ שאת הליך הגישור יוביל עורך דין?
לא חייבים להיות עורכי דין כדי להוביל הליכי גישור. ניתן להוביל הליכי גישור גם לאחר לימוד קורס מגשרים. מדוע אם כך לצורך גירושין בהסכמה חשוב לפנות אל עורך דין גירושין בתל אביב ובכלל כדי שיוביל את התהליך? כדי שהסכם גירושין שנעשה בגישור יקבל תוקף משפטי, הוא צריך לעבור בדיקה ואישור של בית המשפט. בית המשפט בודק האם ההסכם כולל ומקיף מספיק ועוסק בכל הנושאים הרלוונטיים כדי שישמש את בני הזוג לטווח ארוך. מעבר לכך, נבדק גם כיצד התקבלו החלטות, האם למשל טובת הילד היא זו שעמדה לנגד עיניהם של בני הזוג. עורך דין גירושין אשר יש לו ניסיון גם בייצוג משפטי מכיר היטב את גישת בתי המשפט ומכאן את הדרישות שישנן. מעבר לכך, עורך דין מתחום הגירושין מכיר היטב את החוקים בתחום ויוכל לסייע בעזרת החוק במקרה של מחלוקת.
כיצד נעשית חלוקת רכוש?
חלוקת רכוש משותף נעשית בהתאם לחוק יחסי הממון אשר העיקרון המנחה בו הוא הסדר איזון משאבים: חלוקת הרכוש המשותף באופן שווה. לכאורה, נראה שהדברים ברורים אך הם מורכבים הרבה יותר מכפי שנדמה ברגע הראשון. כך למשל, דירה היא פעמים רבות נכס עיקרי של בני הזוג וחלוקתה אינה יכולה להיעשות בעין, כלומר חציית הדירה לשניים. מחלוקת יכולה להתעורר סביב אופן חלוקת הדירה, יכולה להתעורר מחלוקת סביב רכוש שאחד מבני הזוג רכש לפני הנישואין אך יתכן שהיתה בו כוונת שיתוף וגם הצד השני השקיע בו. כדי לחסוך מחלוקות אלה כדאי לערוך עוד לפני הנישואין הסכם ממון אצל עורך דין הסכם ממון תל אביב. כך, תוכלו להקל על עצמכם בכל הנוגע לחלוקת הרכוש אם תגיעו למצב של גירושין.
עו"ד רועי חלפון מתמחה בדיני משפחה וירושה. לקוחותיו מקבלים ייעוץ וייצוג מקצועיים ויחס אישי. מוזמנים ליצור קשר.