המוסד לביטוח לאומי אמנם הוקם כדי לעזור לאזרחי המדינה שמסיבה כלשהי יכולתם להשתכר נפגעה, בין אם באופן זמני או קבוע, אך הדבר אינו פשוט. למרות שכל אזרח משלם לביטוח לאומי דרך תלוש המשכורת או כעצמאי, ברגע האמת, קבלת מלוא הפיצוי המגיע, אפילו קבלת פיצוי בכלל, אינה מובנת מאליה. כאשר מדובר על פגיעה משמעותית שאומרת קביעת אחוזי נכות ומתן קצבת נכות הדברים מורכבים במיוחד. לא מעט אנשים מוצאים את עצמם בין הכיסאות בעקבות החלטת הוועדה הרפואית, למשל, לא עוברים כלל את הרף שהחל ממנו מקבלים קצבה כלשהי או לא עומדים ברף לקבלת קצבה גבוהה יותר. לכן, תביעות נגד ביטוח לאומי הן עניין שלא כדאי להתמודד איתו לבד אלא להיעזר בעורך דין המומחה בתחום.
מהם השלבים בהגשת תביעה?
כאמור, עוד לפני הגשת התביעה חשוב להתייעץ עם עורך דין אשר ינסח את התביעה בצורה מקצועית. כדי שעורך הדין יבצע את עבודתו על הצד הטוב ביותר חשוב להתכונן להגשת התביעה באמצעות איסוף מסמכים רבים ככל האפשר המגבים את תביעתכם, כמו מסמכים רפואיים המעידים על מצבכם הרפואי, על הבעיות מהן אתם סובלים, הטיפול הנדרש, השיקום ועוד. עורך הדין יבחן היטב את פרטי המקרה כדי לתכנן את אופן הפעולה. פעמים רבות תביעות נגד ביטוח לאומי נעשות במקביל לתביעות אחרות כמו חברות ביטוח, למשל במקרה של תאונת דרכים ויש להסתכל על התמונה הרחבה.
כיצד להתנהל אם נפגעתם חלילה בתאונת דרכים?
אם נפגעתם בתאונת דרכים מגיע לכם פיצוי עפ"י חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים. תאונת דרכים היא מקרה מורכב שבגינו מגיעים לכם פיצויים מגורמים שונים כמו חברת הביטוח בה יש לכם (או לנהג שפגע בכם כהולכי רגל) ביטוח חובה, לצד ביטוח לאומי, כאשר אם זו גם תאונת עבודה יש להגיש תביעה לענף נפגעי עבודה ביטוח הלאומי וכשאין מדובר בתאונת עבודה, ניתן להגיש תביעה למחלקת נכות כללית, אם הפגיעה חמורה. לכן, חשוב להתייעץ עם עורך דין לענייני תאונות דרכים אשר יגיש את התביעות בשמכם, ידאג לצרף כל מסמך רלוונטי ולייצג אתכם מול חברת הביטוח או המוסד לביטוח לאומי במידת הצורך.
משרד עו"ד ויקטוריה קובריגה מתמחה בנזקי גוף ומתמקד בתחום זה. עקב כך צבר המשרד ניסיון רב ולקוחותיו מקבלים ייעוץ וייצוג מקצועיים. מוזמנים ליצור קשר.