המרכז למשפחות מיוחדות בגבעתיים מסכם שנה

המרכז למשפחות מיוחדות בגבעתיים מסכם שנה
קרדיט: דוברות גבעתיים

פתיחת קבוצות תמיכה, קיום פעילויות ואירועים בדיגיטל ושדרוג המרכז,

אלו הם רק חלק מהדברים שנעשו השנה תחת המרכז למשפחות לילדים ובוגרים עם צרכים מיוחדים

קרדיט: דוברות גבעתיים

המרכז למשפחות מהווה בית חם למשפחות עם ילדים ובוגרים עם צרכים מיוחדים הוא קיים מזה שנתיים וחצי שנים, ומספק תמיכה, מידע, מיצוי זכויות ומשמשת כרשת חברתית באמצעות פעילויות מגוונות, קבוצות תמיכה, פעילות הסברתית, פרויקטים בתוך ולמען הקהילה ועוד. המרכז הוקם למען חיזוק החוסן המשפחתי וחיזוק הקשרים בין בני המשפחה, במשפחות לילדים ובוגרים עם צרכים מיוחדים, ולצורך שיפור באיכות החיים של בני המשפחה.

המרכז פועל במסגרת תכנית של משרד הרווחה וכחלק מהאגף לשירותים חברתיים בגבעתיים. המרכז פועל בשיתוף פעולה רצוף עם מנהיגות הורים מיוחדים שתורמים מניסיונם ומהידע שצברו במהלך השנים ומסייעים בתכנון והפצת פעילויות.

קרדיט: דוברות גבעתיים

במהלך השנה נפתחו קבוצת תמיכה חדשה לאימהות וקבוצה נפרדת לאבות, בנוסף לקבוצות הממשיכות, כמו קבוצה לאחים ואחריות של ילדים עם צרכים מיוחדים וקבוצת תמיכה להורים מבוגרים, אזרחים ותיקים.

נראות פני המרחב של המרכז שודרגה לצורך יצירת אווירה ביתית, חמימה ונגישה עבור המשפחות. שתי אימהות מיוחדות התנדבו לסייע בהכנת תכנית שיפוץ ושדרוג ותרומה של אביזרי נוי. במסגרת שיתוף פעולה עם חברת "דלק", עשרות עובדי החברה הגיעו ליום שיפוצים שבו צבעו, החליפו תאורה ורכשו אביזרים כמו אדניות פרחים, פופים ועוד.

המפגשים הפיזיים בהרצאות, סדנאות ופעילויות הותאמו למציאות החדשה והתקיימו בהתאם להנחיות בחלוקה של קפסולות וחלקן עבר למרחב הדיגיטלי והתקיימו בזום או בלייב. חולקו ערכות משחק לילדי החינוך המיוחד בכיתות א'-ח' בעזרת שיתוף פעולה בין המחלקה לקידום אנשים עם מוגבלות וצרכים מיוחדים ומחלקת פרט במינהל החינוך.

קרדיט: דוברות גבעתיים

עו"ס שגית גל כהן, מנהלת המרכז למשפחות מיוחדות בגבעתיים: "זמן קצר לאחר כניסתי לתפקיד הופיעה הקורונה שאילצה אותנו בכל פעם מחדש להמציא עצמנו מחדש ולתת שרות שמבוסס בחלקו על פלטפורמות מקוונות. למרות הקורונה, במהלך השנה נעשתה עשייה רבה ומגוונת עבור המשפחות. קיימים מגוון פרויקטים ותכניות עתידיות, ביניהם פרויקט הורה להורה, עבודה עם המנהיגות ההורית, הקמת קבוצות תמיכה חדשות ועוד. המטרה המרכזית היא להגדיל את כמות המשפחות במרכז ולייצר קהילה חזקה.

אני מזמינה משפחות להן בן/בת עם צרכים מיוחדים ומוגבלות להכיר את המרכז ואת הפעילות שלו ולהצטרף לקבוצת הוואטסאפ (שקטה וחסויה) להישאר מעודכנים בפעילויות השונות במספר: 054-9067960".

התוכן כי חם במקומונט גבעתיים
פתרונות מימון לעסקים: הדרך שלך להצלחה
הלוואה כנגד נכס היכולת להשיג הלוואה כנגד נכס הופכת לכלי פיננסי...
פתרונות פיננסיים לכולם: הלוואות ובדיקות זכאות שמותאמות לך
הבנקים לעיתים דוחים בקשות להלוואה, מה שמותיר אנשים רבים ללא...
ויטמין סי: המפתח לעור מושלם
סרום ויטמין סי הפך למרכיב מרכזי בשגרת הטיפוח של נשים...
ללמוד אנגלית בלי לחץ – יש כזה דבר!
אחד מהדברים שאתם מרגישים כשאתם צריכים לדבר באנגלית זה לחץ?...
פתרונות כושר מותאמים אישית בפתח תקווה
אם אתם מחפשים דרך יעילה לשפר את הכושר הפיזי שלכם,...
גבינות ויין: שילוב מנצח שכולם (כמעט) אוהבים
גבינות ויין מתחברים יחד בצורה טבעית. כשמדברים על טעימת גבינות,...
איזה מעקה ברזל מתאים למרפסת
עוברים לבית עם מרפסת? יש לכם את ההזדמנות לעצב את...
אנחנו יכולים ללמד את הילדים שלנו על העולם החדש
לילדים שלנו מגיע לחיות בעולם טוב. אנחנו הרי עושים ונותנים...
איך לבחור עורך דין מסחרי?
עורכי דין מסחריים מספקים מגוון רחב מאוד של שירותים משפטיים:...
משחק הרכבה מעץ: חוויית יצירה חינוכית ומהנה
כשמדובר בפיתוח דמיון, יצירתיות ומיומנויות מוטוריות אצל ילדים, אין תחליף...
דילוג לתוכן