מרגישים אפליה בין עובדים בארגון שלכם? יש מה לעשות

מרגישים אפליה בין עובדים בארגון שלכם? יש מה לעשות

התחושה שקיימת אפליה בין עובדים במקום העבודה עלולה לפגוע בתפקודם של המועסקים ובפעילות הארגון כולו

מדובר בתופעה שמאוד מורכב להסביר אותה ולעיתים היא איננה ברורה לחלוטין: ההרגשה כי המנהלים שלכם עושים אפליה בין עובדים, משמע מעדיפים בעלי תפקידים מסוימים על פני עמיתיהם. לפעמים זה מתבטא בצורה של העלאות שכר לקבוצת אנשים ספציפית בלבד, תוספת סמכות או אפילו רק יחס אישי וחיובי, אך לעיתים מדובר במשהו לא מוסבר שפשוט קיים באוויר, בתחושה שלכם. כאשר הנושא הופך למרכזי בחייכם המקצועיים ואתם חשים שזה פוגע לכם בתפקוד ובצמיחה שלכם בארגון – הגיע הזמן לעשות משהו.

מרגישים אפליה בין עובדים בארגון שלכם? יש מה לעשות

במה יכולה להתבטא אפליה בין עובדים?

אין ספק שקיימים מקרים שבהם אפליה בעבודה עלולה להיות סובייקטיבית ומונעת מקנאה בלבד, כך שעובדים שחשים ממורמרים בשל יחס מועדף שחבריהם מקבלים, אינם מתבססים על עובדות בשטח. אך בפעמים אחרות יש דברים בגו ועובדים מסוימים מקבלים מההנהלה, באופן מובהק, יחס המופלה לרעה בהשוואה לחבריהם, כאשר אין לכך סיבה של ממש. אם מדובר בפעולות שבצורה ברורה מייצרות שוני שאיננו מוצדק – למשל שכר שונה לבעלי תפקידים בדרגה זהה המבצעים את תפקידם ברמה דומה, או הבדל בתנאים וכדומה – כאן כבר קיימת עילהש להתקוממות ולעיתים גם לנקיטה בפעולה ממשית, להפסקת התופעה ולהחלת שוויון ותנאי עבודה מותאמי תפקיד.

מתי הנושא הופך ללא חוקי?

ישנן הגדרות בחוק לאפליה במקום העבודה בצורת הביטוי שלו בסיטואציות בין עובד יחיד אל מול המעסיק. כאלה הם המקרים, למשל, בהן עובדת בהיריון מפוטרת ללא כל הצדקה מבחינתה, כאשר ברור לה שהריונה הוא הסיבה האמיתית. ייתכן שבשימוע טרם הפיטורין, יוצג תפקודה הלוקה בחסר, לכאורה, כסיבת הפסקת התעסוקה. במקרה כזה, החוק ייטה לטובת האישה, אשר הפיטורין שלה אסורים בעת ההיריון, בתנאים מסוימים. במקרים של אפליה בין שני עובדים כאשר אין הגדרה ממשית בחוק לסיטואציה בה מצוי מי מהם, יש צורך להוכיח את עצם קיומו של הבדל ביחס, בתנאים, בשכר ובכל נושא אחר – באופן שלא ישתמע לשתי פנים – תוך הבהרה כי לא קיים שוני מבחינת נחיצות ותפקוד של העובדים המדוברים.

באילו צעדים ניתן לנקוט כנגד התופעה?

קל יותר להילחם באפליה המתרחשת במקום העבודה, כאשר קיימת סיטואציה ברורה מאוד הנשענת על החוק הישראלי, כמו במקרים של העסקת נשים בהיריון או לאחר לידה. במצבים של אפליה בין עמיתים או כאשר היחס המפלה איננו מתבטא באופן ישיר וברור כמו הבדלי שכר וכדומה, נקיטה בפעולה תהיה מורכבת הרבה יותר ולעיתים לא תישא פרי. חשוב בכל מקרה לקבל ייעוץ משפטי ואף ייצוג בעת הצורך, זאת בכדי לוודא שכל המהלכים למיגור התופעה נעשים על פי החוק ולמניעת עוגמת נפש ופעילות בניגוד לאינטרס של העובד שנקט בפעולה, רק בשל היעדר מידע מספק וחוסר בקיאות בתחום הנידון.

התוכן כי חם במקומונט גבעתיים
באילו מקרים כדאי לפנות אל עורך דין תביעות כספיות?
במקרים של נזק כלכלי שנגרם כתוצאה מהפרת חוזה, רשלנות מקצועית...
נגרות בהתאמה אישית לבית מושלם
נגרות בהתאמה אישית היא אמנות שמאפשרת ליצור רהיטים ומבנים ייחודיים...
הערך המוסף של שירות כמו ייעוץ משפטי לחברות
כל מי שמנהל חברה יודע שעומדות בפניו זכויות וחובות שעליו...
הדמיון מתעורר לחיים עם בית בובות עץ
כשמחפשים מתנה שמעשירה את הדמיון ומספקת חוויה משחקית ייחודית, בית...
שירותי הסעות VIP לכל יעד
מונית מראשון לציון לנתב"ג – הדרך הבטוחה והנוחה אם אתם מחפשים...
הדרך להצלחה עסקית
ייעוץ אסטרטגי לעסק הוא מפתח חשוב לשיפור ביצועי החברה שלכם....
קנו מכונית בצפון – בבטחה ובהנאה
למה לבחור בסוכנות מיצובישי בצפון מתכננים לשדרג את הרכב שלכם? אם...
שירותי ראיית חשבון מקצועיים בצפון
רואה חשבון בצפון יכול להוות את ההבדל בין ניהול כספים...
מה בדיוק קורה במהלך ועדה רפואית משרד הביטחון?
מי שמגיש תביעה להכרה כנכה צה"ל, לאחר שתביעתו מוכרת ברמה...
ליטוש מדרגות - הדרך לשדרוג הבית
המדרגות בביתנו הן חלק בלתי נפרד מהעיצוב הפנימי והן יכולות...
דילוג לתוכן